woensdag 30 juli 2008

Danielle Overgaag @ Dutch Babes


Filmpje: http://rapidshare.com/files/133259076/Danielle_Overgaag-4-9-1998-RTL_Staatsloterij_op_locatie_show-Beach_Bikini-divx.avi

Daniëlle Wilhelmina Johanna Overgaag ('s-Gravenzande, 24 maart 1973) is een Nederlands televisiepresentatrice, die wordt geboren als de dochter van een chrysantenkweker uit het Westland. Jarenlang maakte ze deel uit van de nationale top bij het vrouwenwielrennen.

Samen met haar partner Reinout Oerlemans heeft Overgaag vier kinderen: zoon Thijmen (geboren: Leiden, 4 mei 2001), zoon Reinout jr. (doodgeboren: Leiden, 25 februari 2003), dochter Fiene Joan (geboren: Leiden, 28 maart 2004) en zoon Benjamin Jack (geboren: Leiden, 13 juni 2006).

In 1999 ontving Overgaag de Viva-ster voor de sterkste TV-persoonlijkheid. Ze had ook een tijd een relatie met wielrenner Lance Armstrong.

Wielercarrière

Al op jonge leeftijd zit Overgaag op de racefiets. In 1989 wint ze de nationale titel bij de junioren en wordt ze derde op de wereldkampioenschappen wielrennen voor junioren. In 1992 wil ze deelnemen aan de Olympische Spelen in Barcelona, maar door een slecht werkende schildklier kan ze niet deelnemen. Hierna probeert ze nog een comeback te maken, maar in 1995 stopt ze definitief met wielrennen.

Mediacarrière

Overgaag is in 1995 in een reclame van Andrélon te zien en in datzelfde jaar begint ze bij Veronica als sportverslaggeefster op de radio en als co-presentatrice op de televisie in het programma Superelf. Na een paar jaar werd ze benaderd om met Marc Klein Essink de Staatsloterijshow op RTL 4 te gaan presenteren. Op deze zender presenteert ze verder Het Staatslot op locatie en de Verjaardagsshow.

Op 1 januari 1999 stapt ze over naar de NOS om daar de ochtend- en middaguitzendingen van Studio Sport te gaan presenteren. Dit doet ze tot december 2000. Berucht is haar blunder tijdens een uitzending om de FA van FA Cup niet uit te spreken als losse letters, maar als Fa (als in het verzorgingsproduct). Hierna is ze drie jaar niet op de televisie te zien.

In augustus 2003 komt ze terug op de televisie bij SBS 6 in het programma Shownieuws. Verder presenteert ze voor SBS 6 het programma Meer dan de Vrouw van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten