woensdag 31 december 2008

Astrid Kersseboom @ Dutch Babes


Astrid Kersseboom
Geboren op: 14-01-1966
Geboren in: Vlaardingen
Functie: Presentator/redacteur
In dienst bij de NOS sinds: 1998

Toen Astrid Kersseboom besloot na de middelbare school naar de Academie voor Journalistiek in Tilburg te gaan, wist ze nog niet voor welk medium ze zou kiezen. "Maar toen ik eenmaal in aanraking kwam met radio, vond ik het geweldig."

Bij het Energiebedrijf Rotterdam, waar ze na haar studie terechtkwam als bedrijfsjournalist, hield ze het dan ook niet langer dan een jaar vol. "Het was niet mijn ding. Ook al was het een interessante werkplek waar veel gebeurde, want het Energiebedrijf had in die tijd een slechte naam. Regelmatig werden baliemedewerkers door boze klanten over de toonbank getrokken in verband met verkeerde rekeningen."

Haar volgende werkterrein was Omroep Brabant. "Ik was in die provincie blijven hangen omdat ik met een Brabander ben getrouwd." En zo kwam Astrid Kersseboom als import-Brabantse terecht op de redactie Breda. Negen jaar lang werkte ze daar voor de radio en ontwikkelde ze zich tot all-rounder: "Het voordeel van zo'n regionale omroep is dat je redacteur, presentator, eindredacteur en verslaggever bent. Je moet alles doen en je doet ook alles. Je leert ook je sterke en minder sterke punten kennen. Mijn hart bleek te liggen bij presenteren en verslaggeven."

Televisie
Na negen jaar radio kwam ook tv in beeld voor Astrid toen Omroep Brabant zich met dit medium ging bezighouden. "Ik heb een jaar bureauredactie en presentatie gedaan." Hoewel ook dit werk haar aansprak, was het tv-avontuur na een jaar voorlopig voorbij. "Als je tien jaar ergens werkt, moet je een beslissing nemen. Of je legt je neer bij de dingen waar je tegenaan loopt. Of je gaat ergens anders werken."

En zo kwam Astrid Kersseboom in 1998 bij de NOS terecht, waar ze radiobulletins ging schrijven en lezen bij het Radionieuws. Ook presenteerde ze af en toe het Radio 1 Journaal. Na twee jaar zag Astrid een vacature op het prikbord hangen die haar wel aansprak: presentator bij Studio Sport.

Hoewel ze niet een 'echte' sportjournalist was, solliciteerde Kersseboom en kwam ze met glans door de screentest. "Ik had natuurlijk bij Omroep Brabant en bij Radio 1 vaak berichten over sport gemaakt. En ik hou van sport. Toch waren mensen in mijn omgeving soms verbaasd en riepen ze 'Wat, ga jij bij Studio Sport werken?' Maar dat waren mensen die zelf niet van sport hielden. Ik had het bij Studio Sport meteen naar mijn zin."

Het overkomt de beste presentatrice, zit je midden in een uitzending, merkt je dat je tepels opeens hard worden en door je kleren priemen. Tja, wat doe je dan? Je handen de rest van de uitzending voor je borsten houden, is geen optie, dus presenteer je net als Astrid Kersseboom alsof er niets aan de hand is gewoon verder, en zie je de foto's van je harde tepels later op Dutch Babes.

Bezuinigen
Toen de NOS ging bezuinigen, verdween het sportjournaal dat Astrid Kersseboom presenteerde. Tegelijkertijd besloot het Journaal meer bulletins te gaan uitzenden. Astrid was al eens ingevallen bij het Journaal en dat was aan beide kanten goed bevallen. Daarom kon ze meteen bij het NOS Journaal aan de slag als presentator van de bulletins in de ochtend en middag. "De headlinebulletins zijn leuke journaals om te presenteren. Zeker in de nieuwe format met ieder uur tien minuten. Het nieuws moet sneller worden gebracht en er zijn meer gesprekken en telefonische interviews. Dat maakt deze bulletins zo leuk."

Astrid Kersseboom heeft nog geen moment spijt gehad van haar (gedeeltelijke) overstap van de sportvloer terug naar de nieuwsvloer.

Vanaf het voorjaar van 2006 valt Astrid Kersseboom af en toe in als presentator bij het Radio 1 Journaal. Ze was in 2006 de presentatrice van het jaaroverzicht van het NOS Journaal, daarnaast las ze de verkiezingsuitslagen in 2006. Astrid Kersseboom wordt genoemd als opvolgster van Maartje van Weegen als verslaggeefster Koninklijk Huis bij NOS Actueel. In 2007 en 2008 presenteerde ze de traditionele uitzending rondom Koninginnedag.

16 opmerkingen:

 1. 17 jaar en al zulke tieten, men, als ze 30 is, hangen die borsten op haar knieën ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een lichaam klaar voor bezichtiging

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En wat een nippels zeg,volgens mij was ze of hier opgewonden,of ze had het koud.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. als ik haar zie slaap ik heel slecht.
  wat 'n vrouw......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. klaar voor een reportage in playboy heerlijk wat een mokkel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem April 30,2012
  wat een uitstraling,daar zou ik best een beschuitje mee willen eten,wel twwe ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hele mooie meid met zo te zien hele mooie grote tepels hmm

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekkere en mooie vrouw hoor, ben verliefd op dr.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zeer aantrekkelijke vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi meid , ik zou ze wel beter willen kennen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een ongelofelijk lekker en beeldschone vrouw is die Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ben zelf 35 en vind haar echt de lekkerste van Nederland. Wat een babe. Leuke vrouw ook van karakter en uitstraling.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. zij is echt lekker en sexy ,als ik haar zie word ik geil

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie, spontane en sympathieke vrouw. Je voelt je goed bij haar.Bovendien is zij de beste nieuwslezeres! Jammer dat zij het acht uur journaal niet mocht doen. Ik draag haar een warm hart toe!

  BeantwoordenVerwijderen