dinsdag 8 juni 2010

Lieke van Lexmond Musical Awards Gala @ Dutch Babes
Frits Sissing bespot borsten Lieke van Lexmond

Musical Awards gala presentator Frits Sissing deed een heuse 'Chantal Janzen'...

Dutch babe Lieke van Lexmond mocht de award voor beste mannelijke rol in een kleine musical uitreiken aan Zjon Smaal (voor The Full Monty, naar de gelijknamige film waarin arme arbeiders volledig naakt gaan om geld te verdienen), en deed dat in een laag uitgesneden roze creatie, waardoor haar borsten flink opvielen.

Toen Lieke van Lexmond het podium afliep riep Frits Sissing: "Wat leuk dat Lieke van Lexmond haar jurk heeft aangepast op The Full Monty!" De 'OH's en 'AH's vanuit het publiek waren niet van de lucht...

Een paar jaar geleden nam Chantal Janzen de presentatie van het Gala voor haar rekening, en zij haalde de media door een sneer te maken naar het valse gezang van hockeyster Fatima Moreira de Melo. "Wat kan ze hockeyen hé, die meid!", riep Chantal Janzen toen.

Frits Sissing zei destijds dat hij zo'n sneer niet zo snel zou maken. "Wij hebben haar uitgenodigd en dat zeg je niet tegen je eigen gast. Ik ben ook wel ad rem, maar die opmerking ligt dichter bij Chantal Janzen dan bij mij."

Daar is Frits Sissing kennelijk toch van teruggekomen...

Een golf van BN'ers was naar Studio 22 getogen om bij het Musical Awards Gala te zijn.

Sexy Lieke van Lexmond, Mariska van Kolck, Ellen Pieters, Joop en zijn jarige Janine van den Ende, Reinout en Daniëlle Oerlemans, tortelduifjes en genomineerden William Spaaij en Noortje Herlaar, Daphne Deckers, Lone van Roosendaal, Jelka en Carice van Houten... de stroom BN'ers was enorm.

Vooral de jurken van Addy van den Krommenacker waren goed vertegenwoordigd op de rode loper. 'Ik voel me zo trots dat ik vanavond de jurken van Jelka van Houten, Wieneke Remmers, Maike Boerdam en Noortje Herlaar heb mogen verzorgen', vertelt de couturier enthousiast. 'Voor mij is het een feest om vanuit de zaal naar die prachtige dames te kijken.'

Tijdens het elfde Musical Awards Gala in Hilversum zijn maandagavond 23 prijzen uitgereikt.

Dromen zijn bedrog, Urinetown en Mary Poppins bleken grote winnaars. Behalve negentien Musical Awards kreeg Henk van der Meijden een Oeuvre Award en ontving Simone Kleinsma de Speciale Theater Award voor de voorstelling Simone: Songs from the Heart.

Hier volgen alle prijswinnaars op een rijtje:

Beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical: Mariska van Kolck (Chicago).

Beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical: Suzan Seegers (Urinetown).

Beste mannelijke hoofdrol in een grote musical: William Spaaij (Mary Poppins).

Beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical: Zjon Smaal (The Full Monty), uitgereikt door Lieke van Lexmond in sexy outfit.

Beste vrouwelijke bijrol in een grote musical: Maike Boerdam (Mary Poppins).

Beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical: Jelka van Houten (Dromen zijn bedrog).

Beste mannelijke bijrol in een grote musical: Marcel Visscher (Hairspray).

Beste mannelijke bijrol in een kleine musical: Vincent de Lusenet (The Full Monty).

Aanstormend talent: Noortje Herlaar (Mary Poppins én Urinetown).

Beste regie: Frank Lammers (Dromen zijn bedrog).

Beste choreografie: Daan Wijnands (Urinetown)

Beste decorontwerp: Bob Crowley (Mary Poppins).

Beste kostuums/pruiken/make-up: Bob Crowley (Mary Poppins).

Beste lichtontwerp: Coen van der Hoeven (Amandla! Mandela).

Beste geluidsontwerp: Jeroen ten Brinke (All Shook Up - Love me tender).

Beste script: Dick van den Heuvel en Sjoerd Kuyper (Dromen zijn bedrog).

Beste liedteksten: Fred Ebb (Chicago).

Beste muziek/arrangementen: Jan Tekstra (Dromen zijn bedrog).

Beste vertaling/bewerking: Jurrian van Dongen (Urinetown).

ANWB-publieksprijs voor beste grote musical: Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

ANWB-publiekprijs voor beste kleine musical: Ja Zuster, Nee Zuster.

Iemand die vanavond tijdens het Musical Awards Gala in ieder geval een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten (en dan vooral bij de heren) is Lieke van Lexmond. Haar decolleté was op zijn minst gezegd opvallend te noemen. Toen ze in alle enthousiasme over de rode loper ging, vergat ze echter één ding… haar jurk. En dus kon het gebeuren dat ze een kleine nipplegate veroorzaakte. De nippleslip en de borsten van Lieke van Lexmond was meteen de talk of the town!

Frits Sissing kon het maandagavond niet laten om een opmerking over het laaguitgesneden jurkje van Lieke van Lexmond te maken. De actrice mocht tijdens de Musical Awards een prijs uitreiken aan een castmember van de Full Monty, een musical over arbeiders die bloot uit de kleren gaan om geld te verdienen. "Wat leuk dat Lieke haar jurk aangepast heeft op The Full Monty!" grapte de presentator over de rode jurk.

Het is niet voor het eerst dat de Musical Awards-presentatoren hun mond niet kunnen houden over de aanwezige celebs. Een paar jaar geleden sneerde Chantal Janzen een opmerking naar Fatima Moreira de Melo. Nadat de hockeyster een lied had gezongen dat niet geheel toonvast vast, kon Chantal het niet laten om te zeggen: "Wat kan die meid hockeyen, he!"

Lieke van Lexmond droeg maandagavond tijdens de Musical Awards een zeer pittge jurk, maar minstens zo pittig was de opmerking die Frits Sissing maakte over deze roze creatie van Monique Collignon.

Lieke van Lexmond mocht de award voor beste mannelijke rol in een kieine musical uitreiken aan Zjon Smaal voor zijn rol in The Full Monty. Toen zij het podium weer verliet, riep Frits dus: "Wat leuk dat Lieke haar jurk aangepast heeft op The Full Monty!"

Het is niet de eerste keer dat er een omstreden opmerking is gevallen tijdens de Musical Awards. Enkele jaren geleden was het Chantal Janzen die een ietwat misplaatste sneer deed naar Fatima Moreira de Melo. Nadat de hockeyster een nummer had gezongen riep zei toen in de microfoon: "Wat kan ze hockeyen hè!"

Voor de kerstspecial van het naakt blad Playboy had hoofdredacteur Jan Heemskerk niemand minder dan GTST-ster Lieke van Lexmond weten te strikken. De brunette speelt in de RTL-soap de rol van Charlie Fisher, een personage dat eerder werd gespeeld door Aukje van Ginneken, die op haar beurt Lieke van Lexmond voorging met een naakt fotoshoot in de Playboy.

Lieke van Lexmond debuteerde op haar zestiende in Goudkust. Ook was ze een van de kandidaten in het programma Dancing With The Stars.

Lieke van Lexmond (IJsselstein, 6 februari 1982) is een Nederlands actrice en presentatrice.

Toen ze vijf jaar oud was begon Van Lexmond met modellenwerk. Op haar zevende jaar begon ze met acteren.

In de vijfde klas havo op het Cals College in Nieuwegein, schreef Lieke van Lexmond zich in bij Harry Klooster casting, waarna ze rollen aangeboden kreeg.

Op vijfjarige leeftijd was Van Lexmond te zien in een Royco (soep) reclamespotje, gevolgd door commercials van Melkunie, Aviko, Bristol, Campina, Kwikfit, Land van Ooit en Calvé Pindakaas. Ook is haar stem regelmatig horen in verschillende radio- en tv commercials voor Pearle kleurenlenzen (radio) en SixFlags (tv). Haar doorbraak kwam in 1998 door haar rol als Eva Prins in de soap Goudkust (SBS Broadcasting, t/m 2001).

Gastrollen speelde Van Lexmond in onder meer Kees & Co, IC (Intensive Care), Het Klokhuis, Waskracht, Dok12, Costa! en Spangen. In 2002 wordt ze benaderd door Goede tijden, slechte tijden of ze tijdelijk de rol van Charlie Fischer zou willen overnemen van Aukje van Ginneken, die op dat moment in het ziekenhuis ligt.

Lieke van Lexmond speelt in 2002 vervolgens drie maanden 'Charlie'. Hoewel het dan rustig wordt rond Van Lexmond besluit ze een baan aan te nemen als secretaresse. Maar deze baan duurt niet lang want voor de zomer van 2003 wordt ze wederom benaderd de makers van Goede tijden, slechte tijden. Of Van Lexmond de behoefte had om de rol van Charlie weer op zich te nemen, maar dan voor onbepaalde tijd. Van Lexmond gaat akkoord.

Op oudjaarsavond 2005 doet Lieke van Lexmond mee aan oudjaarsuitzending van Dancing with the Stars en later met de tweede gewone reeks in 2006. Hierin danste ze met Remco Bastiaansen. Van Lexmond en Bastiaansen worden uiteindelijke zesde. In 2009 neemt Van Lexmond het stokje over van Sylvana Simons en presenteert ze dit keer Dancing with the Stars.

In juni van 2008 neemt Lieke van Lexmond plaats in de panel van het derde seizoen Ranking the Stars. In dat zelfde jaar presenteerde Van Lexmond in de zomer Nederland Vertrekt samen met o.a. Beau van Erven Dorens, Froukje de Both en Robert ten Brink. Vanaf januari 2009 behoort Van Lexmond ook tot de vaste vervangers van Winston Gerschtanowitz voor RTL Boulevard. In de zomer van 2009 is Van Lexmond een van de presentatoren van het RTL4 zomerprogramma Ik kom bij je eten.

Op 23 oktober 2009 won Lieke van Lexmond de Televizier Talent Award. Zij versloeg Eva Jinek en Valerio Zeno in de verkiezing. Nog geen week later, op 29 oktober 2009, won Lieke de Beau Monde Style Award.

Rond haar elfde en twaalfde jaar speelde ze Kootje in de film Prime Time (1993). Haar tegenspelers waren onder andere Huub Stapel en Esther Roord. De film werd vanwege financiële problemen niet voltooid, dus ook nooit vertoond. Van Lexmond werkte ook mee aan een bedrijfsfilm van de Nederlandse Spoorwegen in 1994. Ook heeft ze de stem van Pardijntje in de Efteling. In de film Volle Maan (2002) maakt Van Lexmond haar debuut op het witte doek. Ze speelt daarin Esmé, het vriendinnetje van de stoere Bobbie (Michiel Huisman). In de speelfilm Garfield: The Movie (2004), leent Van Lexmond haar stem aan de poes Arlene. Arlene is een diva van de straat en Garfield is helemaal smoor op haar. In 2009 deed Van Lexmond voor de film Monsters vs. aliens de stem van Susan Murphy.

In 1997 was Lieke van Lexmond de leadzangeres van haar schoolband Easy Freeze. Voor de Nationale Actie Midden-Amerika nam Van Lexmond samen met de sterren van Goudkust, Goede Tijden Slechte Tijden, ONM, de TMF VJ's en Regilio Tuur het nummer Hoop Doet Leven op. De sterren bestaan onder meer uit Tanja Jess, Josefine van Asdonk, Jeroen Post, Tooske Breugem, Froukje de Both en Fabienne de Vries. Met Goudkust collega Jasmine Sendar heeftVan Lexmond ook een cd single uitgebracht onder de naam Bibi & Eva met de titel Tell Me, Tell Me. Daarnaast nog twee nummers ingezongen die zijn gebruikt in de soap Goudkust.

Ook zingt Lieke samen met Jasmine Sendar en Chantal Janzen van de film Volle Maan het nummer Break Away op het Volle Maan album. sinds 2004 kan je Lieke ook boeken als Vip DJ. In de zomer van 2006 maakt Van Lexmond een programmambij RTL FM. In datzelfde jaar zingt Van Lexmond op het album Petje Af van Ali B mee op het nummer Je Bent Gewaarschuwd. Er gingen een tijdje geruchten dat het liedje ook als single uit werd gebracht, maar dat is nooit gebeurd. In het voorjaar van 2008 wordt Van Lexmond benaderd om voor Argeweb een reclamespotje in te zingen. Het nummer wordt zo populair dat ze het daadwerkelijk ook uitbrengen. Een grote hit wordt het niet, de single behaalt de #36 plek in de Top 40.

Van Lexmond speelde in schoolmusicals als Cats (1996) en Hair (1997). In de maanden januari, april en mei 2004 was Van Lexmond samen met onder meer Sonja Silva, Jasmine Sendar en Charly Luske te zien in Costa! in Concert (een spectaculair muziekspektakel in de sfeer van zon, zee, strand en feest!).

Lieke van Lexmond had een relatie gehad met Soulvation-toetsenist Jeroen Rietbergen. Eind 2007 ging het stel uit elkaar. Een paar dagen later wordt dan bekend dat Rietbergen een relatie heeft met Linda de Mol.

Maar lang treurt Van Lexmond niet, ze vindt namelijk nieuwe liefde bij collega Mark van Eeuwen. In juni 2009 werd bekend dat het koppel uit elkaar was gegaan. Op 10 februari 2010 doken de geruchten weer op dat het stel bij elkaar was. Een maand later zouden ze meerdere keren zoenend zijn gespot. Op 12 april 2010 maakte Van Eeuwen bekend dat het definitief over is tussen hem en Van Lexmond.

Op 21 april 2010 werd bekend gemaakt dat Lieke van Lexmond een relatie heeft met vastgoedhandelaar Jeroen Kool.

Lieke van Lexmond stond naakt op de cover van het mannenblad Playboy Magazine in de kersteditie van 2007. Nog geen jaar later (in oktober 2008) stond ze voor de tweede keer naakt in de Playboy.

3 opmerkingen: