donderdag 7 oktober 2010

Petra Grijzen WNL Ochtendspits @ Dutch Babes




Petra Grijzen (1978) is een Nederlands journaliste en werkt tegenwoordig voor de omroepvereniging Wakker Nederland.

Dutch Babe Petra Grijzen studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. In de periode dat zij als docente psychologie werkte combineerde zij dit al met haar werkzaamheden als redacteur/verslaggever en presentator van de lokale nieuwsdienst Amsterdam FM. Vanaf 2006 was Grijzen fulltime in dienst bij BNR Nieuwsradio. Sinds 6 september 2010 is zij vaste presentatrice van tv-programma Ochtendspits.

Petra Grijzen en Alex de Vries stappen over naar WNL.

Omroep WNL (voorheen Wakker Nederland), heeft twee journalisten aangetrokken die vanaf september radio- en televisieprogramma's van de nieuwe publieke omroepvereniging gaan presenteren. Petra Grijzen (32) komt van BNR Nieuwsradio waar zij redacteur is en presentator van diverse radio programma's. Alex de Vries (45) stapt over naar WNL van het dagblad De Telegraaf waar hij verslaggever Koninklijk Huis is.

WNL vult hiermee de eerste posities in van presentatoren voor de nieuws programma’s die dagelijks op werkdagen uitgezonden gaan worden op radio en televisie.

Vanaf 6 september zal de jonge zender elke dag op Nederland 1 ontbijttelevisie verzorgen van 7.00 tot 9.00 uur ’s ochtends en radioactualiteiten op Radio 1 van 6.30 tot 19.00 uur. Beide presentatoren zullen zowel radio als televisie presenteren.

Petra Grijzen
Petra Grijzen studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. In de periode dat zij als docent werkte met studenten psychologie leverde zij al haar diensten als redacteurverslaggever en presentator aan de lokale nieuwsdienst Amsterdam FM.

Vanaf 2006 werkt ze full time bij BNR Nieuwsradio als redacteur en presentator van diverse programma’s. Regelmatig presenteerde zij het ochtend- en avondnieuws van BNR.

'Na alle kansen te hebben gehad van BNR om mij als presentator en interviewer te bekwamen ga ik nu een nieuw avontuur aan bij de nieuwe omroep. Er liggen enorme kansen om wat Goedemorgen Nederland heeft opgebouwd weer een stap verder te brengen met WNL. Dat Radio en TV aan elkaar gekoppeld worden is heel aantrekkelijk voor journalisten die beide media willen inzetten voor de informatievoorziening', aldus Petra Grijzen.

Alex de Vries
Alex de Vries studeerde rechten in Leiden. Hij begon zijn journalistieke loopbaan bij radio Amsterdam als verslaggever en presentator. Daarna verdiende hij zijn journalistieke sporen bij het dagblad De Telegraaf als eindredacteur, verslaggever financiën en economie en verslaggever Koninklijk Huis. Hij was voorzitter van de redactieraad van De Telegraaf en voorzitter van de vereniging van Royalty-verslaggevers. Op TV was hij onlangs regelmatig te zien in het EO programma 'Blauw Bloed'. Alex de Vries: 'Het is geweldig om betrokken te zijn bij een puur journalistieke organisatie die iets nieuws moet toevoegen aan ons omroepbestel. Mijn achtergrond als verslaggever die veel voor de krant heeft gedaan aan financieel-economisch nieuws zal zeker van pas komen bij een omroep die zich mede op ondernemend Nederland wil richten.'

Michiel Bicker Caarten, hoofdredacteur van WNL, heeft met het aantrekken van nieuwe gezichten en stemmen voor twee radio en televisie programma’s van WNL de belofte ingelost om journalistiek talent te verkiezen boven bestaande bekendheid. 'Ik ben bijzonder blij met hun komst. Hun gebrek aan TV ervaring wordt ruimschoots goedgemaakt met hun journalistieke bagage.'

Het tv-ochtendprogramma van WNL

Formeel zijn alle banden tussen De Telegraaf en de uit de krant geboren omroep WNL verbroken. Toch was het dagblad prominent aanwezig in de eerste aflevering van Ochtendspits, het programma dat WNL sinds vandaag op de plek van Goedemorgen Nederland uitzendt.

De eerste gast van presentator Petra Grijzen, voorheen werkzaam bij BNR Nieuwsradio, was Telegraafs misdaadjournalist John van den Heuvel naar aanleiding van diens interview met Joran van der Sloot in de gevangenis in Peru (meermalen herhaald in de twee uur dat de uitzending duurt). In het daaropvolgende item werd het klappen van de formatie besproken met onder meer Paul Jansen, parlementair verslaggever van de grootste krant van Nederland.

Desondanks zag de eerste aflevering er goed uit. Petra Grijzen is nieuw in de tv-wereld, maar was ontspannen en zat duidelijk op haar plek. De uitspraak van VVD-leider Mark Rutte dat hij geen zin heeft de PvdA te betrekken bij het regeerakkoord dat hij wil schrijven, stroomde meteen door naar het ochtendjournaal.

Ochtendspits komt live vanuit Zuiveringshal Oost op het Westergasterrein, vanwaar ook Pauw & Witteman en De wereld draait door uitzenden. 23 redacteuren werken voor de WNL-programma's vanuit het pand van De Telegraaf in Amsterdam.

Volgens presentator Alex de Vries - tot mei verslaggever Koninklijk Huis bij De Telegraaf - staat het buiten kijf dat ze dingen samen gaan doen. ''Elke dag schuift een WNL-redacteur aan bij de middagvergadering van de krant.

Het is nog pril, we moeten nog op eigen benen leren staan, leren hoe we het zelf moeten doen.'' WNL-hoofdredacteur Michiel Bicker Caarten, die eerder betrokken was bij de oprichting van BNR Nieuwsradio en op woensdagavond zelf Uitgesproken WNL presenteert op Nederland 2, drukt zich diplomatieker uit en zegt dat met De Telegraaf wordt gepraat, maar ook met andere krantenredacties.

In de binnenzak van zijn jasje draagt draagt Bicker Caarten een dubbelgevouwen A4'tje, waarop hij de afgelopen dagen bij proefafleveringen verbeterpunten noteerde. ''Twee tot drie velletjes per uitzending heb ik nodig.'' Tevreden is hij nooit. ''Televisie is een opeenstapeling van fouten. Zeker één jaar ben ik ontevreden.''

Net als Petra Grijzen had De Vries geen tv-ervaring voor hij bij WNL begon. ''Maar als Michiel Bicker Caarten en voorzitter Fons van Westerloo na een screentest iets in je zien, hoef je niet lang na te denken.''

Coaches hebben de presentatoren klaargestoomd voor hun nieuwe functie. De twee presenteren week op, week af Ochtendspits en Avondspits. Deze week is Petra Grijzen op televisie te zien, De Vries trapt vanavond om 18.30 uur op Radio 1 af.

Nieuws, nieuws, nieuws, nieuws, wil Bicker Caarten met Ochtendspits brengen. Met daartussendoor verstrooiing. Aan het eind van het jaar een tv-prijs en dat mensen iets missen als ze niet kijken, zijn andere ambities.

Het nieuwslint dat voorganger Goedemorgen Nederland van de KRO onder in beeld had lopen, is verdwenen. Bicker Caarten: ''Dat kost mankracht. We gaan het misschien ooit doen, maar nu hebben we die handjes voor andere dingen nodig.''

Petra Grijzen (32) studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. In de periode dat zij als docent werkte met studenten psychologie leverde zij al haar diensten als redacteurverslaggever en presentator aan de lokale nieuwsdienst Amsterdam FM.

Vanaf 2006 werkt ze fulltime bij BNR Nieuwsradio als redacteur en presentator van diverse programma’s. Regelmatig presenteerde zij het ochtend en avond nieuws van BNR. ,,Na alle kansen te hebben gehad van BNR om mij als presentator en interviewer te bekwamen ga ik nu een nieuw avontuur aan bij de nieuwe omroep.

Er liggen enorme kansen om wat Goedemorgen Nederland heeft opgebouwd weer een stap verder te brengen met WNL. Dat Radio en TV aan elkaar gekoppeld worden is heel aantrekkelijk voor journalisten die beide media willen inzetten voor de informatievoorziening,” aldus Petra Grijzen.







2 opmerkingen:

  1. Petra Grijzen praat gebukt in de camera, alsof ze tegen een kleuter praat.
    Ga rechtop zitten meid en hang niet steeds voorover. Geen gezicht!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen