vrijdag 4 maart 2011

Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen Buma Gouden Harpen Gala @ Dutch Babes


Wesley Sneijder is behoorlijk nerveus als zijn vrouw Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen in de schijnwerpers staat. De voetballer was donderdagavond aanwezig bij het Buma Harpen Gala, dat door Yolanthe werd gepresenteerd.
"Ze weet precies hoe ze dit moet doen", vertelt de 26-jarige Sneijder. "En Dutch babe Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen doet het altijd geweldig, dus ik kan rustig achteroverleunen." Toch doet de voetballer dat niet. "Ik ben toch altijd een beetje nerveus. Omdat ik het zelf niet in de hand heb."
Volgens Wesley is zijn vrouw Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen juist zenuwachtig als hij aan de bak moet. "Als ik het zelf in de hand heb en voor een vol stadion moet spelen ben ik niet nerveus, maar zij. Zo blijven we in evenwicht."
De voetballer maakt zich verder niet al te druk om het commentaar dat zijn vrouw krijgt. "Kritiek is nooit erg, als het terecht is. Maar sommige dingen worden anders benaderd, zeker in het geval van Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen."
Het korte blauwe glitterjurkje van de 25-jarige brunette maakte na de presentatie van het Nationaal Songfestival nogal wat tongen los. "Ze gaat er goed mee om", vindt haar man. "Dus ik heb geen zorgen."
Na alle ophef rondom het groene jurkje die Yolanthe bij het Nationaal Songfestival droeg, verwachtte iedereen een nette galavariant deze keer. Maar niets was minder waar. De vrouw van Wesley Sneijder koos opnieuw voor een blote glitteroutfit, waarin ze zelfs iets weg had van een buikdanseres. Op Twitter werd weer flink gereageerd. Maar de meesten vonden het niet te naakt.
De jurk was deze keer wel een stuk langer dan bij het Songfestival, zo vond ook twitterend Nederland. Maar de blote buik en grote borsten viel toch iets minder in goede aarde. Gelukkig kon Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen het hebben!
Yolanthe Sneijder-Cabau heeft een nieuwe aanbidder: ontwerper John Richmond. Woensdag maakte de 25-jarige voetbalvrouw haar opwachting als catwalkmodel in zijn show bij de Fashion Week in Milaan. Yolanthe opende, liep drie rondes mee én mocht het slotstuk van de Richmond collectie showen.
Vooraf had Yolanthe wel een beetje last van gezonde spanning. “Het viel me erg mee. Natuurlijk slikte ik twee keer voordat ik op moest. Het is toch een catwalk tijdens de Milanese modeweek, dat is belangrijk.”
Gelukkig viel de stress helemaal van haar af toen ze de catwalk betrad. Uiteindelijk mocht ze de show zelfs afsluiten aan de arm van de designer himself. Is dat een muze of niet!

Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen is een van de meest besproken vrouwen van Nederland. Ze heeft veel kritiek over zich heen gehad, vanwege de financiële afwikkeling van de bruiloft met Wesley. Ook haar presentatie van het Nationale Songfestival, in een mini-jurk, viel niet overal even goed. Maar de vamp is tegelijkertijd erg populair.
Yolanthe poseert deze week sexy in  Grazia in de stijl van de oervamp Sophia Loren. De knappe brunette wil daar meteen bij aantekenen dat zij zichzelf zo niet ziet. "Ik zou mezelf nooit als vamp omschrijven, maar ik denk dat anderen me zo noemen als ik naar een feestje ga en echt mijn best heb gedaan."
De voetbalvrouw heeft veel kanten, maar Wesley brengt toch echt de meest sensuele Yolanthe naar boven. "Dan trek ik iets spannends en bloot aan, ga ik op de bank boven hem hangen en maak rare, sexy dansbewegingen op een spannend muziekje," vertelt Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen ondeugend. "Ik weet wat hij sexy aan mij vindt."
Yolanthe Sneijder-Cabau heeft naar eigen zeggen nog geen last van sleur in haar relatie, maar weet al hoe ze het spannend moet houden voor echtgenoot Wesley.
"Ik ben een vrouw die vaak dingen zal bedenken om een man te verrassen en het spannend te houden", vertelt de 25-jarige brunette aan Grazia.
De voetbalvrouw verklapt dat ze 'speelt met wat Wesley sexy aan me vindt'. "Dan trek ik iets spannends aan, ga ik op de bank boven hem hangen en maak rare, sexy dansbewegingen op een spannend muziekje."

Sneijder hoeft op zijn beurt niet veel te doen om in de smaak te vallen bij zijn vrouw. "Als ik soms tijdens het ontbijt naar hem kijk, schiet het door me heen: wow, je bent zo'n sexy man", schetst Yolanthe. "Wesley is geen typische mooiboy, maar in mijn ogen is hij perfect."
Van haar perfecte echtgenoot wil Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen voorlopig nog geen kinderen. "Ik ben pas 25 en heb nog zoveel plannen. Ik wil later voor mezelf het gevoel hebben dat ik alles eruit heb gehaald. Niet dat ik over tien jaar denk: waarom moest ik per se zo jong aan kinderen beginnen, ik heb van alles laten schieten." Yolanthe weet wel dat ze een groot gezin wil. "Vier of vijf kindjes lijkt me heel leuk."
Yolanthe Sneijder-Cabau gaat op zoek naar de perfecte man, auto en baan. De voetbalvrouw presenteert volgende maand een nieuw programma voor de TROS waarin het ideaalbeeld van de Nederlander wordt onderzocht.
Een wisselend team van vijf bekende Nederlanders kiest elke week een top tien. Die wordt vergeleken met de top die is samengesteld door het Nederlandse publiek.
Welke BN'ers met Yolanthe op zoek gaan naar de perfecte auto of baan, is nog niet bekend. Het publiek kan zijn mening kenbaar maken via internet en sociale netwerken.
De opnamen van de acht afleveringen van Het Perfecte Plaatje gaan begin maart van start. De eerste uitzending is zondag 13 maart te zien.
Yolanthe Sneijder-Cabau is teruggekeerd uit Uruguay en moet nodig even bijkomen, zo heeft ze zelf onthuld.
De presentatrice was in het Zuid-Amerikaanse land voor het maken van een documentaire over de wereld van de Miss-verkiezingen.
"Ik moet het nog een beetje laten bezinken. Het was een fantastische ervaring. Soms raakte ik helemaal in de war." Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen doelt op het Spaans dat ze sprak in het land, terwijl ze vaak Italiaans spreekt omdat ze samen met haar man Wesley Sneijder ook in Milaan woont. "Het lijkt soms zo erg op elkaar en soms helemaal niet."
Yolanthe is erg blij dat ze weer terug in Nederland is bij haar echtgenoot. "We zaten wel bijna 100 keer per dag aan de telefoon. Gelukkig ben ik net op tijd voor Valentijnsdag terug."
Yolanthe Sneijder-Cabau is op zoek gegaan naar de betekenis van schoonheid. Voor de documentaire Miss Yolanthe dook ze onder in de wereld van de missverkiezingen.
De 25-jarige presentatrice jureerde bij een schoonheidswedstrijd en deed er zelf aan een mee. Sneijder-Cabau nam in Uruguay plaats in de jury van Miss Atlantico International.
"De grote liveshow in Zuid-Amerika was een geweldig succes. Yolanthe heeft enorm genoten van de mooie show en de mensen in Zuid-Amerika waren heel enthousiast over de deelname van Yolanthe in de jury", staat op haar website. Miss Zuid-Afrika werd uiteindelijk gekozen tot winnares.

Yolanthe testte haar eigen missgehalte bij de Miss Universal Royalty-verkiezing in Texas. Daarnaast volgde ze de 5-jarige Eden, wier moeder al meer dan tachtigduizend dollar investeerde in haar dochter om haar mee te laten doen aan verschillende schoonheidswedstrijden.
De voetbalvrouw kijkt terug op 'een geweldig avontuur'. De documentaire van Yolanthes zoektocht wordt 17 maart uitgezonden door de TROS.
Yolanthe Sneijder-Cabau stopt met haar eigen lingerielijn. De presentatrice wil zich meer gaan focussen op haar presentatiewerk.
Yolanthe stelde sinds 2008 geregeld collecties voor het lingeriemerk Livera samen onder de naam Yolanthe's Choice.
De 25-jarige voetbalvrouw bracht onder meer nacht- en badkleding, kerstlingerie en een WK-setje op de markt. "Ik wilde het alleen doen als het echt mijn keuze was", zei Yolanthe toen ze aan de grote klus begon.
De samenwerking werd dinsdag beëindigd. Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen wil zich concentreren op haar televisiewerk en andere werkzaamheden in binnen- en buitenland. "Ze kijken terug op een aantal geweldige jaren van succesvolle samenwerking", staat op de website van Yolanthe.
Yolanthe Sneijder Cabau is weer in opspraak. Het korte jurkje dat de vrouw van Wesley droeg lijkt meer los te hebben gemaakt dan de optredens van de 3JS tijdens het Nationale Songfestival. Al tijdens de uitzending barstte de discussie los op Twitter en ook vandaag is Yolanthe het gesprek van de dag.
"Als het jurkje van Yolanthe nog korter was geweest, waren wij op slag allemaal amateur-gynaecoloog vanavond", twittert royaltykenner Marc van der Linden. Anderen noemen het stukje stof  ‘een verloren tafelkleed van Jan Smit' of vinden dat 'Yolanthe er bijna in haar blote kont' stond.
Ook ex-commentator Cornald Maas had geen goed woord over voor de sexy naakte kleding van Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen en jurylid Hind. "Volgens mij zijn Hind en Yolanthe samen in de blender geweest", twitterde Maas. Vorig jaar kostte een tweet hem zijn baan als commentator van het Eurovisie Songfestival, omdat hij zich herhaaldelijk negatief uitliet over Sieneke.
Gelukkig heeft de lengte van Yolanthe’s jurk de concentratie van het Volendamse trio niet beïnvloed. "Ik kon Yolanthe niet goed zien vanaf het podium", vertelt zanger Jan Dulles maandag in de Goedemorgenshow van Q-Music. "Dus dat was mazzel, ik was niet afgeleid door het jurkje."
Wesley en Yolante Sneijder-Cabau houden wel van een verkleedpartijtje. Het showbizzkoppel, dat onlangs een eind maakte aan het betalingsconflict na hun huwelijk, gaat graag in rare outfits de straten van Milaan op.
"Soms stappen we samen op de fiets en rijden we als een gek door Milaan", vertelt Wesley in een interview met RTL Boulevard.
"Of we gaan de straat op en doen allemaal gekke kleren aan: een joggingpak, een capuchon over ons hoofd. Als twee nietsnutten lopen we dan over straat", lacht de voetballer.
Sneijder is zielsgelukkig met zijn vrouw. "Het is een prachtig gevoel om samen te zijn", vindt hij. "Het is elke dag weer een feest. We hebben steun aan elkaar en we zijn er voor elkaar", betuigt hij zijn liefde voor Yolanthe.
"We hebben echt een superleven samen."
Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder moeten zelf ook hartelijk lachen om de grappen die in Voetbal International over hun gemaakt worden. Dat beweert Yolanthe althans in Privé.
De twee zijn afgelopen jaar zeer regelmatig besproken in de voetbaltalkshow en dat was niet altijd even vleiend. Yolanthe: "Ik kijk niet veel Nederlandse tv. Maar natuurlijk, Johan Derksen en zo, dat zien we wel. Ook toen over die Hummer, ja, dat Wes de stoel eruit had laten slopen en staand die Hummer bestuurde. Daar kan hij zelf ook erg om lachen, hoor."
Volgens Yolanthe heeft Wesley genoeg zelfspot. "Wes is degene die zélf de meeste grappen maakt dat hij niet de grootste is. Dan is hij zelf erger dan Johan Derksen ooit was."
De uitspraken van Yolanthe zijn enigszins verrassend te noemen. Eind vorig jaar werd bekend dat Wesley Sneijder Johan Derksen had opgebeld, omdat hij niet blij was met uitspraken van Johan Derksen over Yolanthe.
Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder laten hun kinderwens voorlopig varen met het oog op hun carrière.
De presentatrice liet eerder weten dat zij en de voetballer, die al een zoontje heeft uit een eerder huwelijk, dolgraag kinderen willen.
"Ja, we laten het nu even op z'n beloop. Vooral willen we ook nog even de tijd hebben voor onze carrière. En om van het bij elkaar zijn te genieten", zegt Yolanthe in een interview met weekblad Privé waar De Telegraaf woensdag een gedeelte van publiceerde.
De presentatrice en de voetballer gaven elkaar vijf maanden geleden het jawoord in Italië. "Wesley geeft me de liefde, de rust die ik zoek. En dat was het mooiste van die dagen in Italië", zegt ze.
Ondanks de nasleep van de bruiloft, rond een betalingsconflict tussen het echtpaar en organisator The Class Company, was het feest het hoogtepunt van haar leven.
Yolanthe Sneijder-Cabau en Wesley Sneijder verwijten zichzelf niet dat de zakelijke afhandeling van hun bruiloft op een strop is uitgelopen.
Het koppel deed er naar eigen zeggen alles aan om tot een oplossing te komen. Yolanthe beschouwt het feest nog altijd als de mooiste dag van haar leven.
De presentatrice en de voetballer gaven elkaar in juli het jawoord in Toscane. De 25-jarige bruid denkt nog altijd zwijmelend terug aan haar sprookjeshuwelijk. "
De bruiloft was mooier dan ik ooit had durven dromen", zegt ze in een interview met Shownieuws. "Het moment samen met Wesley in de kerk, daar kan niets aan tippen."

Na afloop van het feest ruzieden het bruidspaar en de weddingplanners over onvoorziene kosten. Wesley en Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen weigerden te betalen omdat het budget ruimschoots was overschreden.
Organisator The Class Company zegt dat het bruidspaar op het laatste moment met allerlei eisen kwam. "Er is een meningsverschil, dat is duidelijk", zegt Yolanthe. "Dat dit is gebeurd, is niet leuk."

Het koppel wil graag louter positief terugkijken op hun driedaagse huwelijksfeest, daarom wilden ze hun geweten zuiveren. Wesley en Yolanthe boden alsnog aan om alle kosten te betalen, maar tot een overeenkomst kwam het uiteindelijk niet.
"We kunnen later nooit denken: we hebben niet alles geprobeerd."
Yolanthe Sneijder-Cabau (Ibiza, 19 maart 1985) is een Nederlands-Spaanse actrice en tv-presentatrice. Sneijder-Cabau is ook bekend als Yolanthe Cabau van Kasbergen, Yolanthe Cabau en Yolanthe van Kasbergen.
Sneijder-Cabau werd geboren op het Spaanse eiland Ibiza. Haar vader Xavier was van Spaanse afkomst en haar moeder Richarda is Nederlandse. In totaal heeft Yolanthe 4 broers en 8 zussen. Haar Spaanse geboortegrond zorgde er ook voor, dat ze - naar Spaans gebruik - zowel het eerste lid van haar vaders achternaam (Cabau) als haar moeders achternaam (Van Kasbergen) kreeg. Een dergelijke naam wordt in Nederland erkend, maar is niet meer op 'Spaanse wijze' overerfbaar.
Xavier Cabau was een van de machtigste horecaondernemers van het Spaanse eiland Ibiza. Hij bezat diverse hotels, restaurants en discotheken op Ibiza. Zijn laatste aanwinst was club Heaven. Door zijn horeca-imperium werd hij ook wel de ‘Koning van Ibiza’ genoemd. Zijn vermogen werd geschat op enkele honderden miljoenen euro’s. In september 2007 werd hij levenloos aangetroffen in zijn huis op het eiland. Vermoedelijk is hij overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding.
Nadat Yolanthe's ouders gescheiden waren kwam ze op vijfjarige leeftijd met haar moeder, broers en zussen naar Nederland. "Dat was heel bizar. Ik was een heel ander leven gewend, ook al was ik nog zo klein. Aan geld hadden we geen gebrek op Ibiza. Alles kon. Het was een rijk leven", aldus Yolanthe. Yolanthe wilde als klein meisje al gaan acteren. Toen ze 17 jaar oud was, stortte ze zich serieus op een carrière als actrice. Ze had inmiddels haar mavo-diploma binnen en daarmee lag de weg vrij om naar de theaterschool te gaan. Heel even leek ze een andere richting op te gaan maar het toerisme beviel haar uiteindelijk toch niet en zodoende kwam ze toch weer uit bij het acteerwerk.
Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen figureerde onder andere in een videoclip van Charly Luske waarvoor ze mocht afreizen naar Turkije. Niet veel later was ze opnieuw in Turkije, dit keer voor de opnames van Costa! Vervolgens bracht ze een bezoekje aan Oostenrijk waar Snowfever werd opgenomen. Tot oktober 2008 speelde Cabau van Kasbergen in de soap Onderweg naar Morgen. Hierin speelde ze de rol van Julia en daarvoor mocht ze naar Brazilië. In 2006 start ze met de presentatie van BNN's nieuwe programma URBNN, dat een vervolg kent in 2007. In dat laatste jaar is ze voor het eerst te zien als teamlid van Try Before You Die, van dezelfde zender.
In de door Teleac uitgezonden educatieve jongerenserie Zwolle speelde ze de rol van Julia. Ook had ze een bescheiden rol in de geflopte serie Het Glazen Huis en ze speelde My Special Girlfriend van Idols-winnaar Boris in zijn gelijknamige clip. Daarnaast was ze ook te zien in de videoclip bij het nummer Zomervibe van Ali B. Hier bleef het echter niet bij. In mei 2008 kwam namelijk de videoclip van het "Wiegelied" uit van de Volendamse 3js. In de clip speelt ze een moeder die een kind in slaap wiegt, maar ook een danseres. Verder komen ook andere bekende Volendammers in de clip voor zoals topscorer van FC Volendam Jack Tuijp, Jan Smit en zijn managers, Jenny Smit etc.
Eind september 2006 dong de korte speelfilm Turkse Chick van regisseur Lodewijk Crijns mee tijdens het Nederlands Film Festival in de Gouden Kalf Competitie. Cabau van Kasbergen vertolkte in deze korte film de rol van Turkse schone Dilara, die het hart van een jonge Nederlandse skateboarder verovert.
Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen maakte 27 november bekend in De Nieuwste Show van BNN dat ze overstapt naar de TROS. Ze heeft daar een zangshow rond tweelingen gepresenteerd, Twinzz. Op 24 oktober 2008 won ze de eerste Televizier Talentaward.
Naast dat ze acteert en presenteert, heeft Cabau van Kasbergen samen met Arjan Erkel een eigen stichting, Stop Kindermisbruik, die zich inzet om kindermisbruik te voorkomen, kinderen die al misbruikt worden te bevrijden, deze daarna te helpen over hun trauma's heen te komen en ze een toekomst te bieden.
Op 11 juni 2009 werd er bekend gemaakt dat Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen een nieuwe filmrol te pakken heeft. De film gaat over de Reddingsactie paarden in Marrum.
In juni 2006, mei 2007 en september 2009 kozen de lezers van het mannenblad FHM haar tot de meest sexy vrouw van Nederland. In 2008 trok Cabau van Kasbergen zich vrijwillig terug van de competitie, om andere vrouwen ook een kans te geven. Eind maart 2007 won Cabau van Kasbergen BNN's Hoofdprijs voor beste actrice.
Vanaf april 2007 had ze een relatie met de Volendamse zanger Jan Smit. Op 19 mei 2009 werd de relatie beëindigd. Sinds mei 2009 heeft ze een relatie met de voetballer Wesley Sneijder. In december 2009 verloofden ze zich. Op woensdag 7 april 2010 zijn zij voor de Nederlandse wet getrouwd. Om ook in Nederland als echtpaar door het leven te kunnen gaan, maakten zij in Amsterdam hun huwelijk al officieel. Op 17 juli 2010 heeft het koppel elkaar het ja-woord gegeven in Italië. Zij hebben het luxe Toscaanse Castel Monastero afgehuurd voor het echte trouwfeest.
Na hun huwelijk zouden zowel Yolanthe als Wesley de achternaam Sneijder-Cabau gaan dragen, verklaarden zij in het AD. Sneijder sprak dit enkele dagen later echter tegen.
Wegens het rammen van een flitspaal in het kader van het programma Crazy 88 werd Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen op 22 mei 2008 door de politierechter te Amsterdam veroordeeld tot een boete van € 2.500.
Onder toeziend oog van echtgenoot Wesley presenteerde Yolanthe Sneijder-Cabau in glitterende zilveren galajurk met deels ontblote buik met grote borsten het Buma Harpen Gala.
Hiermee kwam Yolanthes keuze deels overeen met de wens van onze lezers, die via een poll lieten weten dat ze de TROS-ster het liefst in alles bedekkende galajurk op de televisie zouden zien. De mooie presentatrice droeg tijdens het Nationaal Songfestival nog een erg kort jurkje. Toen maakte Yolanthes kleding de nodige tongen los.
Caro Emerald is donderdag de grote winnares geworden bij het Buma Harpen Gala. De 29-jarige zangeres nam zowel een Zilveren Harp als de prijs voor beste Nederlandse lied mee naar huis.
Emerald, die wegens een stembandoperatie nog niet kan zingen, mag inmiddels wel rustig praten. "Het afgelopen jaar was niet te beschrijven", reageerde de zangeres, die ook haar tekstschrijvers bedankte. "Het was zo veel, ik heb gestaan op plekken waar je altijd hebt willen staan."
Nick & Simon, Tony Berk, VanVelzen en Kane kregen een gouden beeldje uitgereikt, de hoogste onderscheiding van Buma Cultuur.
"We willen iedereen bedanken, vooral het publiek", reageerde Kane-voorman Dinand Woesthoff. Een zilveren exemplaar, voor jonge artiesten, was weggelegd voor Frans Duijts en Sander van Doorn.

De exportprijs, voor de succesvolste Nederlander in het buitenland, ging wederom naar André Rieu. De violist won die prijs voor de zesde keer.
"Ik ben helemaal flabbergasted", reageerde Rieu tegen Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen. "Ik zal mijn best doen om hem volgend jaar weer te krijgen."

De Harpen worden ieder jaar uitgereikt door Buma Cultuur. De prijzen zijn bedoeld voor muziekauteurs en artiesten die zich op een bijzondere manier inzetten voor de Nederlandse muziek. De presentatie was donderdagavond in handen van Yolanthe Sneijder-Cabau.
Wie is de artiest die de meeste platen over de grens verkocht? Welke drie artiesten zien hun oeuvre beloond worden met een Gouden Harp? En welke artiesten worden aangemoedigd met een Zilveren Harp? De vakprijzen worden vanavond uitgereikt op het Buma Harpen Gala, samen met de publieksprijs voor het beste lied van 2010. Yolanthe Sneijder-Cabau mag het gala opnieuw presenteren op Nederland 3.
Het gala wordt geopend met opvallende nummers uit 2010. De nummers worden live uitgevoerd door onder andere de 3js & Ellen ten Damme, The Opposites, Sieneke en Lange Frans & Thé Lau.
De prijzen worden uitgereikt door Boudewijn de Groot, Guus Meeuwis, Armin van Buuren, John Ewbank, Willem van Kooten en Wende. Tijdens de live-uitzending zijn er gastoptredens van oud-harpen winnaars Bløf, Alain Clark en Jacqueline Govaert.
Voor Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen is het te hopen dat het gala weer wat soepeler verloopt dan het Nationaal Songfestival vorige maand. Persoonlijk vind ik haar heel erg groeien in dergelijkse shows (al kwam ze natuurlijk van ver), ik ben benieuwd waar ze vanavond staat. En hoe kort het jurkje is.
Het Volendamse succesduo Nick en Simon heeft donderdagavond tijdens het Harpengala de eerste prijs te pakken.
Het hitduo ontving de prestigieuze prijs uit handen van muzieklegende Boudewijn de Groot. De gehele Volendamse muziekdivisie werd bijna bedankt door de spontane Nick en Simon, die in het bijzonder Jan Smit in het zonnetje zette.
Een emotionele Roel van Velzen heeft donderdag met grote trots zijn Gouden Harp in ontvangst genomen.
“Lieve muziekvrienden wat een eer om deze prijs in ontvangst te nemen. En tot slot mijn vrouw en ouders natuurlijk." Van Velzen kreeg de prijs uit handen van John Ewbank, met wie hij veel samenwerkt.
Ook Buma Cultuur kreeg een zetje in de rug, de organisatie werd door Van Velzen geprezen voor het aanmoedigen van beginnende artiesten, en tevens met helpen van zijn eigen carrière.
De grote winnaar liet vervolgens nog maar eens zien waarom hij een Gouden Harp waardig is. Met een geweldig optreden zette de veelzijdige zanger de zaal in vuur en vlam.
Zangeres Anouk Teeuwe laat donderdag op Twitter niets heel van de winnaars van het Gouden Harpen gala van Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen.
En dan met name over Zilveren Harp-winnaar Frans Duijts. “Mijn god wat erg, ik moet het afzetten", begint Anouk op Twitter. Als de volkzanger vervolgens zijn idool André Hazes eert , is de maat vol voor Anouk. “Ik mis je, hij heeft het zeker over André Hazes. Ja die mis ik ook nu!"
Ook winnares Caro Emerald moet het ontgelden, en dan met name haar kledingskeuze: “Wat heeft zij nou op haar hoofd? Ik wil echt niet meer.”
Anouk, die niet aanwezig was op het gala, sluit in stijl af met een cynische sneer: “Het is dat ik niets anders kan, maar anders was ik nu gestopt met muziek maken.”
Nick & Simon, Tony Berk, VanVelzen en Kane hebben donderdagavond tijdens het Buma Harpen Gala 2011 een Gouden Harp gewonnen.
De Zilveren Harpen gingen naar Caro Emerald, Frans Duijts en dj Sander van Doorn. Dat meldde organisator Buma Cultuur, opgericht ter promotie van Nederlandse muziek in binnen- en buitenland.
Caro Emerald was ook de winnaar van het beste Nederlandse lied van 2010 met A night like this. Net als vorig jaar en het jaar ervoor ontving André Rieu de Buma Exportprijs voor best verkopende Nederlandse artiest in het buitenland.
De Gouden Harp is een oeuvreprijs voor personen die zich gedurende hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek. De Zilveren Harpen zijn bedoeld om jonge artiesten aan te moedigen.
Donderdagavond vond het Gouden Harpen Gala in Utrecht plaats. Onder leiding van presentatrice Yolanthe Sneijder-Cabau werd het een spetterende avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten