dinsdag 5 april 2011

Lucille Werner presentatrice Lingo @ Dutch Babes

Lucille Martine Werner (Eindhoven, 12 oktober 1967) is een Nederlands televisiepresentatrice. Lucille Werner is voor het grote publiek voornamelijk bekend van televiseprogramma's als Get the Picture, Lingo en Mis(s)verkiezing.
Dutch babe Lucille Werner heeft bij haar geboorte een hersenbeschadiging als gevolg van zuurstofgebrek opgelopen, waardoor ze moeilijk loopt. Vanaf haar vierde jaar heeft ze vijf jaar lang in Colombia gewoond. Na de middelbare school volgde ze onder andere de hbo-opleiding PR en communicatie.
Lucille Werner begon achter de schermen bij de televisie als redacteur bij de De 5 Uur Show. Ze droomde ervan presentatrice te worden. Joop van den Ende bood haar een baan aan als presentatrice bij Shownieuws. Tussen 1996 en 2001 was Lucille Werner als presentatrice in dienst bij Joop van den Ende Productions. Hierna kwam zij in dienst bij de AVRO waar zij tussen 2001 en 2004 de televisieprogramma's Alle Dieren Tellen mee..., Get the picture en Capibara presenteerde. Sinds 2005 presenteert ze bij de TROS het televisieprogramma Lingo.
Lucille Werner schreef het boek Het leven loopt op rolletjes dat op 3 mei 2005 werd uitgegeven.
Op 4 augustus 2007 presenteerde Werner het eerste Eurovisiedansfestival. Het programma werd uitgezonden door de BBC en van Nederlands commentaar voorzien door Werner en Cor van der Stroet.
Lucille Werner heeft, mede vanwege haar eigen handicap, het programma Mis(s)verkiezing bedacht. In deze missverkiezing voor mooie vrouwen met een handicap strijden de kandidaten om de titel Mis(s) onbeperkt Nederland. De rechten van het programma zijn aan diverse landen verkocht en de naam is veranderd in CAPawards. De prijs is van 2006 tot en met 2008 uitgereikt door premier Balkenende.
Lucille Werner is ambassadrice van verschillende organisaties die zich richten op integratie van mensen met een functiebeperking. Daarnaast is ze vanaf 2006 ambassadrice van de belangenvereniging voor vrijwilligers, waarbij ze streeft naar meer bekendheid en aandacht voor het vrijwilligerswerk.
Ook heeft ze haar eigen foundation in het leven geroepen: de Lucille Werner Foundation. Deze staat voor een positieve beeldvorming voor mensen met een handicap.
In 2006 ontving zij de Frekie-trofee, een prijs die uitgereikt wordt aan mensen die zich inzetten voor gehandicapten.
Eind 2007 won de TROS-presentatrice de eerste Cleopatra Award tijdens de Miss Nederland verkiezing. Deze Cleopatra Award is een nieuwe prijs van de Miss Nederland organisatie, en zal jaarlijks worden uitgereikt aan een vrouw die haar sporen heeft verdiend op zakelijk en of maatschappelijk gebied, aldus Hans Konings, die Miss Nederland al sinds de jaren tachtig presenteert.
Samen met Mies Bouwman en Ivo Niehe voert Lucille Werner actie voor het VUmc Cancer Center. Met als doel een nieuwe polikliniek voor een vroege opsporing en snellere diagnose van kanker.
Op 18 augustus 2010 werd Lucille Werner benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar inzet om de beeldvorming over mensen met een handicap te veranderen.
Na een relatie van vijf jaar trouwde Werner op 6 juni 2009 met haar vriend Servaas Snoeijers.
Lucille Werner Televisie als presentatrice
1996-1997     The Way of Live       
1997-1998     RTL Actueel         Shownieuws; met Marjon Keller
1998     Henny's House Party         met Henny Huisman
1998     Hollands Hollywood         met Michael Pilarczyk
1999     Big Entertainment Club         met Michael Pilarczyk
1999     Zomerkampioen         met Jo De Poorter
1999-2001     Puzzeltijd         de opvolger van Zomerkampioen
2001-2002     Alle Dieren Tellen mee...         met Anniko van Santen
2002-2004     Get the Picture       
2002-2003     Capibara       
2005-heden     Lingo       
2006-2007     Mis(s)verkiezing       
2007     Lingo Bingo Show       
2007, 2008     Eurovisiedansfestival         als presentatrice en commentator
2007     KerstSterrenCircus       
2008     Ranking the Stars         als deelneemster
2008-heden     CAPawards         de opvolger van Mis(s)verkiezing
Overige programma's die Lucille Werner heeft gepresenteerd: 4 de zomer, Kijk op Wonen, Showtime, Smarttest en Van Koninklijke Huize.
Lucille Werner is in het huwelijksbootje gestapt met Servaas Snoeijers. Op het stadhuis in Andijk gaf ze haar jawoord, vertelde de ambtenaar van de burgerlijke stand tegen het SBS-programma Shownieuws.
De tv-presentatrice had eerder aangekondigd dat de bruiloft zaterdag 6 juni zou plaatsvinden. Werner zal zaterdag nog wel voor de kerk trouwen in Nederhorst den Berg, aldus de ambtenaar van de burgerlijke stand.
Het kersverse echtpaar viert de rest van die dag feest in besloten kring, zo heeft het management van Werner laten weten.
Werner en Snoeijers, eigenaar van een media- en productiebedrijf, zijn vijf jaar samen. Zangeres Petra Berger en pianist Jan Vayne stonden gepland voor een optreden tijdens de plechtigheid zaterdag.
De 41-jarige Lucille Werner is vooral bekend als presentatrice van het tv-spelletje Lingo. Ook zet ze zich in voor haar Lucille Werner Foundation, die een positieve beeldvorming van mensen met een handicap moet bewerkstelligen. De presentatrice loopt zelf moeilijk door een hersenbeschadiging die ze opliep door zuurstofgebrek bij haar geboorte.
Lucille Werner traint Wajongers
Lingo-presentatrice Lucille Werner gaf in Middelburg een empowermenttraining voor Wajongers. De training vond plaats in het kader van de WajongWerktmarkten die drie keer per jaar worden georganiseerd door UWV Werkbedrijf.
Bij het zoeken naar werk is het van belang dat Wajongers, die te maken hebben met een lichamelijke of verstandelijke beperking, zich zo goed mogelijk presenteren bij een potentiële werkgever om hun kansen te vergroten.
Tijdens de training leerden Lucille Werner de deelnemers hun kracht en toegevoegde waarde te ontdekken. Ook vertelde zij hoe de Wajongers de regie in eigen hand kunnen nemen.
Lingo-presentator Lucille Werner (43) is de enige Nederlandse presentatrice met een zichtbare handicap. Na jaren haar handicap achter haar desk verborgen te hebben gehouden, maakt ze haar opvallende loopje nu dagelijks bewust op televisie. Met hart en ziel zet ze zich in voor de beeldvorming over mensen met een handicap. "Wat ik doe is iedere keer de kijkers uitdagen om anders naar mensen met een handicap te kijken. Als mensen met talenten en mogelijkheden. En bij mensen met een handicap zie ik nog te vaak dat het een frustratie is. Terwijl je er ook trots op kunt zijn: Dit ben ik!" In KRO De Wandeling van vrijdag 22 april 2011 wandelt Hella van der Wijst met deze vrouw met een missie.
Door zuurstoftekort bij de geboorte loopt Lucille een hersenbeschadiging op. Hierdoor heeft ze een andere manier van lopen en een slecht evenwicht. "Artsen hadden tegen mijn ouders gezegd: Geef haar maar een extra grote pop, want dat wordt nooit wat in het leven. In die tijd was het ook zo dat als je geboren werd met een handicap, dan was je een `ongelukkig kind'. Iedereen zegt tegen iemand die zwanger is: Als het maar gezond is. Maar voor mij zou het zijn: Als het maar gelukkig is. Je kunt namelijk ook gelukkig zijn met een wat ongezonder lichaam."
Lucille Werner is geen gemakkelijke leerling. "Ik was de clown van de klas. Mensen moesten om me lachen en me vooral niet zielig vinden." Al jong weet Lucille dat ze bekend wil worden. "In kroegen stond ik altijd op kratjes te zingen. Ik vestigde de aandacht op heel andere dingen dan mijn handicap. Ik kleedde me als Madonna in Concert." Als Lucille 21 jaar is pleegt haar vader zelfmoord. Het leven was voor hem geestelijk zwaar, toch kwam zijn dood voor Lucille plotseling. "Voordat mijn vader, die zoveel van zijn gezin hield, dit doet, dan moet je wel heel erg eraan toe zijn. Het heeft me gevormd in de zin van: Pluk de dag en leef het alsof het je laatste is. En neem de regie in eigen handen, maak er wat van." Op haar 26ste maakt ze haar presentatiedebuut bij Shownieuws en vanaf 2005 is ze voor de TROS het gezicht van Lingo.
Vorig jaar werd Lucille Werner benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar inzet om de beeldvorming rondom mensen met een handicap te veranderen. "Mensen met een handicap hebben nooit geleerd om op de barricade te staan. Zoals homoseksuelen die een Gay Pride hebben en trots zijn op hun homo-zijn. Met trots in een rolstoel zitten, dat zou wat meer moeten gebeuren. Het hebben van een handicap maakt je niet bij voorbaat kansloos. Je bent niet incompleet of onvolwaardig. Dat beeld moet veranderen. Ik denk dat voor het vinden van geluk voor iedereen dezelfde regels gelden."
Hella van der Wijst gaat wekelijks op zoek naar inspirerende verhalen van mensen die hun hart volgen. Daarbij doorkruist ze wandelend de mooiste natuurgebieden.
Lucille Werner van slag na overlijden Floor van der Wal
Lucille Werner is diep geschokt door het overlijden van cabaretière Floor van der Wal. Ze vernam het nieuws tijdens een bezoek aan Oostenrijk.
De presentatrice heeft op Twitter haar afschuw geuit over het tragische verkeersongeluk waarbij Floor overleed. "Ben diep geschokt. Ze deed mee aan de 1e Mis(s) Verkiezing en 1e CAPawards. Zeer talentvolle stand-up comédienne. Zit in Oostenrijk maar alles wordt overschaduwd door overlijden van Floor." Inmiddels is Lucille Werner weer terug in Nederland.
Floor, een stand up comédienne bij Comedy Train, werd in de nacht van donderdag op vrijdag geschept door een auto op het Mercatorplein in Amsterdam. Ze overleed vrijdagavond in het ziekenhuis aan haar verwondingen.
Lucille Werner doet Lingo op Zwarte Cross
Lucille Werner, presentatrice van het bekende televisiespelletje Lingo, heeft zich laten strikken voor de Zwarte Cross. Ze gaat samen met Bertus Borgers Lingo presenteren op het festival.
Het programma van de vijftiende editie van de Zwarte Cross krijgt steeds meer vorm. Op dit moment staan meer dan honderd bands op vijftig podia gepland.
Monster Magnet en De Staat zijn de laatste namen die zijn toegevoegd aan het programma van de jubileumeditie. Artiesten als The Black Crowes, Blondie, Ilse DeLange, Go Back To The Zoo, Anthrax, Miss Montreal, Tim Knol en Sepultura waren reeds bekendgemaakt.
Op de Theaterweide zullen, naast Lingo, ook Gummbah, Jules Deelder, Herman Brusselmans, Jacqueline Govaert (speciaal akoestisch optreden) een podium krijgen.
Onlangs ging in Amerika de Lingo-opnamen van start. Lucille Werner (43) vertelt enthousiast: "Vandaag vertrekt er een Nederlandse delegatie naar Hollywood." De 43-jarige presentatrice gaat zelf niet mee: "De Amerikaanse komediant Bill Engvall wordt de presentator."
Lucille vertelt verder: "Lingo is ooit begonnen in de VS, toen deed de zoon van Ronald Reagan het. Maar dat was maar héél kort. Leuk toch dat het terugkomt daar waar het ooit is begonnen?"
Wanneer de eerste uitzending is, durft Lucille niet te zeggen. "Maar wel al heel snel, want het decor en alles staat al."
"Via Twitter heb ik contact met Bill. Wereldwijd zijn er acht Lingo-presentatoren. Het lijkt mij leuk om eens met zijn alle bij elkaar te komen." Lucille's doorzettingsvermogen kennende gaat dat vroeg of laat ook vast gebeuren!
BN´ers blij met komst lente
De lente is officieel begonnen! De zon schijnt en de temperatuur gaat weer omhoog en daarmee ook het humeur van vele Nederlands. Ook Bekend Nederland is erg blij met de komst van de lente, zo laten zij massaal via Twitter weten.
“Het is Lente….wat een heerlijk woord”, zo schrijft Lieke van Lexmond. Ook Lucile Werner is opgewekt: “Heerlijk zo’n ochtend. Lente!!” En “happyspring!”, schrijft Esmee Denters.
Lucille Werner krijgt dit jaar de Martin Luther King Award uitgereikt. De presentatrice krijgt de prijs vanwege het goede voorbeeld dat ze geeft.
De Martin Luther King Award wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die zich inzet voor gelijke kansen en rechten voor iedereen.
De 43-jarige Werner, die zelf moeilijk loopt door zuurstofgebrek bij haar geboorte, zet zich al jaren in voor de gehandicapte medemens.
Zo organiseert ze onder meer sinds 2006 de mis(s)verkiezing, bedoeld voor vrouwen met een handicap.
Doorzettingsvermoging
"Lucille Werner dient met haar positieve levensinstelling en doorzettingsvermogen als voorbeeld voor diverse groepen in de samenleving en wordt geprezen om haar actieve bijdrage in verbinding met anderen", luidt de motivatie.
Eerdere winnaars van de prijs zijn Job Cohen, de Voedselbank en oud-profvoetballer Sigi Lens. Werner krijgt de onderscheiding 27 mei uitgereikt tijdens het muziekevenement Rythm for Success.
TROS-presentatrice Lucille Werner is woensdag tijdens de opnames van de Cappies Award 2010 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dit heeft de omroep bekendgemaakt.
Werner heeft de onderscheiding gekregen omdat zij zich al jarenlang inzet om de beeldvorming over mensen met een handicap te veranderen.
De Cappies Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat ondanks zijn fysieke beperking verder gaat waar anderen stoppen.
Kinderambassadeur
De winnaar wordt een jaar lang kinderambassadeur van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).
Lucille Werner werd ooit afgewezen als serveerster, omdat ze moeilijk loopt. De presentatrice is van mening dat mensen met een handicap juist harder werken voor hun baas.
Daarom is Werner van plan van deze doelgroep aan een baan te helpen met het project CAP100.
"Twintig jaar geleden solliciteerde ik als serveerster en ik zag het zelf helemaal zitten", vertelt Werner in Metro.
"Met natuurlijk een aangepast dienblad zodat de koffiekopjes niet om zouden vallen. Maar de baas wilde er niet aan. Wat moesten de klanten wel niet denken?"
Lucille Werner ziet een win-winsituatie. "Werk leidt uiteindelijk tot geluk", vindt de 42-jarige presentatrice. "Bovendien zijn mensen met een handicap zonder werk vaak ontzettend gemotiveerd. Ik durf zelfs te beweren dat ze harder lopen voor hun baas dan mensen zonder handicap."
Met behulp van professionals hoopt Lucille werkzoekenden met een handicap te koppelen aan de juiste werkgever.
"En die poule van honderd mensen blijven we steeds aanvullen. Bedrijven moeten leren dat gehandicapten net zo ambitieus zijn en net zoveel vaardigheden hebben als mensen zonder een beperking."
Lucille Werner gaat gehandicapte sterren bezoeken
Voor een nieuw televisieprogramma gaat Lucille Werner binnenkort op bezoek bij sterren met een handicap. Dat onthulde de presentatrice van ‘Lingo’ dinsdagmorgen in het RTL 4-programma ‘Koffietijd’.
“Ik werk aan een nieuw programma en het is de bedoeling dat het al in mei op de buis komt,” zei de 43-jarige presentatrice, die wegens een aangeboren hersenbeschadiging zelf moeilijk loopt. Het programma zou nog in de kinderschoenen staan, maar de blinde soulzanger Stevie Wonder zou ze er graag bij willen hebben. “Die staat bij mij heel erg hoog op het lijstje,” bevestigde ze.
Lucille Werner presenteerde eerder onder meer de spelprogramma’s ‘Puzzeltijd’, ‘Get the picture’ en momenteel ‘Lingo’. Ook zet zij zich al jaren in voor de gehandicapte medemens. Zo is ze ambassadrice van verschillende organisaties die zich richten op re-integratie van mensen met een functiebeperking en richtte ze haar eigen Lucille Werner Foundation op, die staat voor een positieve beeldvorming voor mensen met een handicap. Ook presenteerde ze in 2006 en 2007 de ‘Mis(s)verkiezing’, een modellenwedstrijd voor gehandicapte vrouwen, en diens opvolger de ‘CAPawards’, die toegekend worden aan mensen die door middel van hun sterke wil en doorzettingsvermogen hun lichamelijke handiCAP hebben overwonnen en omgezet in CAPabilities.
Tijdens het populaire televisiespelletje Lingo kwam onlangs een bijzonder woord voorbij. In de keurige familiequiz werd plotsklaps het woord 'cumshot' gemaakt. Het 'onbehoorlijke antwoord' wordt tot ver over de grenzen besproken.
De jury moest, met het spreekwoordelijke schaamrood op de kaken, aan presentatrice Lucille Werner uitleggen wat het betekent. Deze bijzondere wending in het anders zo keurige spel is internationaal niet onopgemerkt gebleven. De Amerikaanse Huffington Post vond het woord 'cumshot' wel het meest onbehoorlijke antwoord ooit.
,,Normaal gesproken is het tijdverspilling om te kijken naar spelletjes in een taal die je niet verstaat", aldus de journalist. ,,Maar in dit geval is er sprake van een woord dat universeel begrepen wordt." De online krant is onder de indruk van Lucille Werner. "De presentatrice blijft 'cool' en  onbewogen als ze doorheeft wat het betekent."
Lingo-kandidaat Laurens, die met zijn nogal bizarre woordkeuze wereldberoemd is geworden, durft zich volgens presentatrice Lucille Werner weer in het openbaar te vertonen.
Vorige week liet de deelnemer van het woordspelletje in de zeven vakjes de pornoterm 'C-U-M-S-H-O-T' invullen. Lucille Werner had geen idee wat het betekende en vroeg de jury om uitleg. Die weigerde vervolgens op het woord in te gaan.
Inmiddels is het fragment op YouTube een enorme hit. Lucille Werner lacht zich een kriek: 'Lingo met cumshot al meer dan een half miljoen keer bekeken op internet... M'n mond valt ervan open ha ha',  zo twittert ze.
Om erop te laten volgen: 'Kandidaat Laurens van het beruchte C-woord maakt het goed! Heb hem net gesproken en hij kan de schuilkelders weer uit.'
Heather Mills lovend over borsten Lucille Werner
Het Engelse model Heather Mills is vol lof over de boezem van presentatrice Lucille Werner.
Lucille Werner sprak met het model voor haar nieuwe programma Werners Helden. “Interessant geprek gehad met Heather Mills. Haar korte haar stond leuk! Enne kreeg complimenten over mijn borsten!!!” twittert de sexy blondine. Wat Heather precies gezegd heeft laat Lucille in het midden.
Lucille Werner vloog naar Oostenrijk voor het interview. In het Tros-programma gaat de Lingo-presentatrice op bezoek bij wereldsterren die ‘het verschil hebben gemaakt’ en ondanks tegenslagen altijd zijn door gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten