vrijdag 7 oktober 2011

Lone van Roosendaal badpak in zwembad @ Dutch Babes

Nederlandse actrice Lone van Roosendaal in badpak in zwembad met champagne douche in de film De Zaak Alzheimer
Eva Lone van Roosendaal (Bonn, 12 juni 1969) is een Nederlandse actrice en sopraan die voornamelijk bekend is van haar rollen in de musicals Zorro (Inez), Mamma Mia! (Donna), Cats (Grizabella) en Sweet Charity. Voor deze laatste rol (Sweet Charity) ontving Lone van Roosendaal in 2006 de John Kraaijkamp Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol. Op tv was ze onder andere te zien in Meiden van De Wit, ZOOP (als de moeder van Bionda) en in Voetbalvrouwen (Melanie).
Dutch Babe Lone van Roosendaal stond op de planken met Ellen Evers en Richard Groenendijk in 'Liedjes van Toon'.
Lone van Roosendaal heeft met oud en nieuw 2006 Madonna gespeeld in de satire/comedyserie Koefnoen, tijdens het -zogeheten- Gala van het Gouden Ding, dat op die avond werd uitgezonden op de AVRO. Deze kwam daarmee in de top 5 van best bekeken oudejaarsprogramma's van 2006.
Daarnaast speelde Lone van Roosendaal in 2008 een kleine rol in de bioscoopfilm Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek van regisseur Martijn van Nellestijn. In het seizoen 2008/2009 speelde Lone de rol van de Duitse stewardess Heidi in de kaskraker Boeing Boeing naast onder andere Jon van Eerd. Vanaf september 2009 was Lone van Roosendaal opnieuw te zien als Donna in de nationale tourversie van Mamma Mia! in de Nederlandse theaters. Op 22 maart 2010 speelt ze samen met oa. Brigitte Heitzer en Jamai Loman in Happy Birthday Mr. Sondheim, de show gewijd aan de Amerikaanse componist en tekstschrijver Stephen Sondheim.
De rol die Lone van Roosendaal nu speelt is Inez in de musical Zorro. Hiervoor heeft zij op 2 oktober 2011 een John Kraaijkamp musical award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical gewonnen.
In 2012 zal van Roosendaal te zien zijn in een toneelstuk van Rick Engelkes theaterproducties. In september 2011 zal de M-lab productie The Wild Party gaan touren. Of van Roosendaal haar rol daarin zal hervatten is nog niet bekend.
Lone van Roosendaal studeerde in 1993 af aan de Academie voor de Kleinkunst in Amsterdam. Naast deze studie heeft zij een jaar gestudeerd aan de Lee Strassberg Academy in Londen.
Theater Lone van Roosendaal
    Hommage aan Annie MG Schmidt (2011).... Soliste.
    Zorro (2010-2011).... Inez
    Rocky over the Rainbow (2010).... Verteller
    Into the Woods (2010).... Heks
    Happy Birthday Mr. Sondheim(22 maart 2010).... Soliste
    Mamma Mia! Nederland (2009-2010).... Donna
    Boeing Boeing Nederland (2008-2009).... Stewardess Heidi
    The Wild Party.... Queenie (2008)
    Mamma Mia! Berlijn, Duitsland (juli - augustus 2008).... alternate Donna
    Mamma Mia! Essen, Duitsland ( oktober 2007 - januari 2008 ).... alternate Donna
    Mamma Mia! Essen, Duitsland (mei - oktober 2007 ).... 1e cast Donna
    Cats (2006-2007) .... Grizabella
    Liedjes van Toon2006-2007 Soliste.
    Mamma Mia! Antwerpen, België (2006) alternate Donna
    Sweet Charity Nederland (2005 - 2006) Charity Hope Valentine
    Mamma Mia! Utrecht, Nederland (2004-2005) alternate Donna
    Copacabana (2003) .... Gladys
    Rocky over the Rainbow ( 2001-2002) .... Janet
    Geen Eva (2001) .... soloprogramma voor het Leids Cabaret Festival
    Een Millennium met the Broadway Ladybirds (1999-2000) .... Steffie Mills
    The Dancing Queens .... Agnetha
    Showbizzcity (1998-1999) .... zangeres Musicalcafé
    Grease (1997-1998) .... Marty
    Carlie (1996-1997) .... Kimberly
    My Fair Lady (1995-1996) .... ensemble
    The Sunshine Boys (1994-1995) .... Zuster
Lone van Roosendaal speelde in Mamma Mia! (Nederland) 160 keer de rol van 'Donna' als alternate van Simone Kleinsma en vervolgens ook in de Vlaamse versie (alternate van Vera Mann). seizoen 2005/2006 was zij te zien als Charity Hope Valentine in de musical Sweet Charity. Voor deze rol heeft zij de Musical Award 2006 voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical gewonnen! seizoen 2006/2007 is zij te zien in 'Liedjes van Toon' en vervolgens in de musical Cats, als Grizabella.
Televisie Lone van Roosendaal
    Familie (2011) .... vtm .... gastrol
    Walhalla (2011) .... Gastrol.
    Voetbalvrouwen (2007-2010) .... Melanie Woesthoff
    Koefnoen (2006) .... gastrol: Madonna tijdens het Gala van het Gouden Ding
    Grijpstra & De Gier (2003) .... gastrol: José
    Hallo België (2003-2004) .... Tetske Blinker
    Meiden van De Wit (2002-2003) .... gastrol: Solveig Barr
    ZOOP .... moeder van Bionda
    Samen .... Barbara
    Niemand de deur uit .... Monique
    Volgens hem, volgens haar (2002-2003) .... Dorien
    Sam Sam (1994) - Sasha (Afl. Ik ben wie ik ben, 1995)- Bonnie (1997)
    Niemand de deur uit (1994) .... Monique
    Kees & Co .... gastrol in de aflevering Rudie's dagboek
    All Stars .... gastrol
    In de Clinch .... gastrol
    Tijd van Leven .... gastrol
    IJs .... gastrol
    Russen .... gastrol
    Stesters (1993-1994) .... presentatie jeugdprogramma

Film Lone van Roosendaal
    Levenslang (2011) .... Lerares Beens
    Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek 2008
    Amazones (2004) .... bankbediende
    De zaak Alzheimer (2003) .... Henriëtte Seynaeve, badpak zwembad
    All Stars (1997) .... Vroedvrouw

Prijzen Lone van Roosendaal
    2011: Gewonnen: John Kraaijkamp musical award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical voor de rol van Inez in Zorro.
    2010: Genomineerd: John Kraaijkamp musical award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical voor de rol van Donna in Mamma Mia!
    2009: Genomineerd: John Kraaijkamp musical award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musicalproductie, voor de van Queenie The Wild Party.
    2006: Gewonnnen: John Kraaijkamp musicalaward voor de rol van Charity Hope Valentine in Sweet Charity. In de categorie beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical.

In 1998 nam Lone van Roosendaal samen met Ryan van den Akker deel aan het Nationale Songfestival met het nummer Over. Van Roosendaal maakt al enkele jaren deel uit van de ABBA-cover-formatie 'Voulez-Vous'. Van Roosendaal is wereldwijd de enige vrouw die de hoofdrol van Donna in Mamma Mia! in drie verschillende landen (Nederland, België en Duitsland) heeft gespeeld.
Lone van Roosendaal is gehuwd, heeft twee kinderen en woont in Amsterdam.
De zaak Alzheimer is een film van Erik Van Looy uit 2003 met Lone van Roosendaal, waarin Jan Decleir de hoofdrol vertolkt. Hij speelt een huurmoordenaar bij wie de verschijnselen van de ziekte van Alzheimer steeds duidelijker worden.
Het is een bewerking van het gelijknamige boek van Jef Geeraerts uit 1985. Zeker voor een Belgische film is dit een uitzonderlijk professionele productie.
De film werd een kassucces in Vlaanderen, meer dan 750.000 mensen gingen ervoor naar de bioscoop. In de Verenigde Staten werd de film in 2005 uitgebracht onder de titel The Memory of a Killer. De film staat ook in de top van best bekeken Belgische films aller tijden.
Als Ledda als tweede opdracht een kind van twaalf (Bieke Cuypers) moet doden, weigert hij verontwaardigd, waarna Gilles Resnais (Patrick Descamps), zijn Franse baas, het kind komt ombrengen. De dag nadien probeert Resnais in opdracht van Seynaeve Ledda in zijn wagen op te blazen, maar hij schiet daarbij per ongeluk de prostituee Anja Laeremans (Deborah Ostrega) dood, die de nacht ervoor met Ledda naar bed was geweest, en die hem z'n Alzheimer-medicatie kwam brengen die hij in de hotelkamer had laten liggen. Daarna wordt Resnais zelf vermoord door Ledda. Hij kan de speurders aanvankelijk doen geloven dat hijzelf in de geëxplodeerde wagen is omgekomen.
Daarop vermoordt Ledda zijn opdrachtgever Seynaeve. Via diens Nederlandse vrouw Henriëtte (Lone van Roosendaal) vindt het team van de gerechtelijke politie een spoor dat leidt naar Baron de Haeck, minister van staat.
De scene met Lone van Roosendaal in badpak is gedraait in een riante villa met binnenzwembad. Mevrouw Seynaeve (Lone van Roosendaal) verleidt agent Freddy Verstuyt (Werner De Smedt), door verleidelijk champagne over haar borsten te gieten.


De grote verrassing van het Musical Awards Gala 2011 in het Amsterdamse DeLaMar was dat Chantal Janzen naast de hoofdprijs greep. De Award voor Beste Hoofdrolspeelster werd voor haar neus weggekaapt door Lone van Roosendaal in Zorro.
Chantal vatte het sportief op. „Ik heb er al twee.”Lone van Roosendaal was verbluft, maar nuchter: „Als het aan mij had gelegen had ik hem Kim Lian gegund”, zei de hoofdrolspeelster op haar beurt. „Maar voor de productie Zorro is het natuurlijk fantastisch. Deze Award betekent dat we het temperament van de Spaanse held prima op het publiek hebben weten over te brengen. En dat is toch waar het om gaat.”
De winnares Lone van Roosendaal vertelde dat ze eigenlijk niet op een prijs had gerekend. „Ik was totaal niet nerveus en heb prima geslapen vannacht. Ik had ook geen speech voorbereid. Maar ik ben er wel goed uitgekomen. Mijn eerste Award, ook voor Vrouwelijke Hoofdrol in Sweet Charity, staat op de studeerkamer. Deze tweede past er prima naast. Ik ben wel aangenaam verrast.”
Chantal Janzen had, vonden vele aanwezigen op het gala, de prijs voor de beste hoofdrol eigenlijk verdiend. Zij sleepte eerder in 2002 de prijs voor aanstormend talent in Saturday Night Fever en in 2005 voor beste bijrol in Crazy for You in de wacht. Maar de hoogste onderscheiding ontbrak nog. Joop van den Ende is zo op zijn speelster gesteld dat hij de musical Petticoat zelfs speciaal voor haar liet schrijven. Een van de fans van Chantal, Paulien Huizinga: „Chantal heeft humor en zelfspot. Ik had gehoopt en gedacht dat Chantal bekroond zou worden. Maar Petticoat heeft gelukkig wel de twee prijzen voor de bijrollen.”
Zorro gaat over de mysterieuze en gemaskerde strijder, die vecht voor rechtvaardigheid en het avontuur liever opzoekt dan het uit de weg te gaan. Een levenslustige hartenbreker bij wie het ritme van de Spaanse klanken door het bloed stroomt. Zorro wordt verscheurd tussen zijn liefde voor Luisa en zijn gepassioneerde strijd tegen onderdrukking en uitbuiting van het volk. Een van de hoofdrollen wordt vertolkt door Lone van Roosendaal. Samen met 'Op zoek naar Zorro' winnaar Tommie Christiaan, René van Kooten en Michelle Splietelhof schittert zij in Oss zes dagen lang op het podium van de Grote Zaal. Weekblad Regio Oss sprak met haar over haar rol, de musical, de voorbereidingen en de Musical Award voor haar rol als Inez in Zorro.
Interview met Lone van Roosendaal
Zorro, een gloednieuwe musical met een Spaans tintje, hoe bevalt deze show?
Lone van Roosendaal: De voorbereiding voor de show was erg zwaar. Ik heb wel een aantal flamenco lessen gevolgd, maar eigenlijk kun je alleen zo goed dansen, als je ermee geboren bent. Het is dan ook te gek om met mensen uit onder andere Spanje te werken. Het is zo’n andere cultuur en ik vind het heerlijk dat die mensen zo vrij zijn in het leven. Waar Nederlanders vaak een beetje star zijn, halen de buitenlanders het vuur in de cast naar boven.

Je gaat de rol van Inez spelen, zou je daar iets meer over kunnen vertellen?
Lone van Roosendaal: Ja, Inez, de Gipsy Queen, ofwel The leader of the Gang. Deze gang leid ik samen met mijn vader, gespeeld door Thom Hoffman. Het is een vrouw die graag de leiding neemt, maar ook heeft ze nog een bepaalde gave om mensen dingen te laten doen, die ze eigenlijk zelf niet zouden doen. Een soort ‘medium’ in de vroege tijd.
Zie je karaktertrekken van Inez terug in jezelf?
Lone van Roosendaal: Zorro en het verhaal van Zorro is natuurlijk Spaans, dat zit niet in mij. Het zwaarst is het vooral qua lichaamshouding, maar het is wel erg leuk om te doen, omdat het iets is wat ver buiten mijn eigen natuur ligt en daardoor leer ik er erg veel van. Een deel van haar, dat ik wel bezit, is haar temperament. Ze is een pittige tante die zich niet makkelijk bloot geeft, maar heeft toch ook een soort levensvreugde in zich ondanks alles wat zij heeft meegemaakt. Ze blijft het leven omarmen, in plaats van over te gaan op drank, drugs en negativiteit.
Heb je al een favoriet nummer in de voorstelling?
Lone van Roosendaal: Het nummer ‘Libertad’ is mijn favoriete nummer, ondanks dat ik er zelf niet aan meedoe. Het is heel rauw en naakt, niet te mooi gezongen, maar wel met passie. Dit moeten de nummers hebben, anders wordt het musical en dat moet niet, het moet authentiek zijn. De situatie rondom de Gipsy’s komt in het nummer naar voren. Deze groep wordt beschouwd als een soort uitschot. Het is eigenlijk te vergelijken met de situatie in Libië nu, zie hoe het volk in opstand komt tegen haar leider. De pijn, de passie, de levensvreugde, het verhaal van toen is ook nu terug te zien.
Na een lange tijd de hoofdrol in de hitmusical Mamma Mia te hebben gespeeld, toch ook een paar kleine producties gedaan voordat je aan Zorro begon. Bij wat voor soort producties ligt je hart het meest?
Ik vind het toch wel zo fijn om iedere avond voor 1500 man te spelen. Je zult mij nooit kunst met een grote ‘K’ voor tien man en een paardenkop zien maken. Als ik iets doe, dan wil ik dat er publiek zit en het liefst ook nog dat het groots in het nieuws komt. Maar als ik naar de artistieke kant kijk, dan word ik toch het gelukkigst van de kleine producties. Hier draait het alleen om mijn talent, in plaats van om de hele heisa eromheen. Een M-Lab is daar toch wel het juiste voorbeeld van.
Tot slot, de Zorro is er via een televisiezoektocht uitgerold, hoe heb jij dit ervaren?
Lone van Roosendaal: Ik heb gewoon gekeken en bedacht wat ik van wie vond en gehoopt dat bepaalde mensen ver zouden komen. Hierbij kan ik oprecht zeggen dat Tommie het meest heeft laten zien en dat hij daarom de terechte winnaar is geworden.
Inez - Lone van Roosendaal
Opleiding
Lone van Roosendaal studeerde in 1993 af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam.
Theater
Lone van Roosendaal was te zien in onder andere My Fair Lady, Carlie De Musical, Dancing Queens, Grease The Musical, Rocky Over The Rainbow, Copacabana, speelde Sweet Charity in de gelijknamige musical en Grisabella in Cats. Speelde tussen 2004 en 2008 de rol van Donna in MAMMA MIA! in Nederland, in België als alternate en in Duitsland (Essen en Berlijn) als eerste bezetting. Was in 2008 te zien als Queenie in het muziektheaterstuk The Wild Party van M-Lab, stewardess Heidi in de komedie Boeing Boeing en afgelopen seizoen de rol van Donna in de theatertour MAMMA MIA!.
Televisie/Film
Lone van Roosendaal speelde in diverse series zoals Sam Sam, All Stars, Meiden Van De Wit, Grijpstra & De Gier, Samen, Koefnoen en op de Belgische TV Tetske in de comedy Hallo België en de moeder van Bionda in Zoop!, maar is vooral bekend van haar badpak en bikini rol als Melanie Woesthoff in de RTL serie Voetbalvrouwen.
Prijzen
Lone van Roosendaal kreeg voor haar titelrol in de musical Sweet Charity  in 2006 een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical en was in 2009 genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Kleine Musical voor haar rol als Queenie in The Wild Party.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten