dinsdag 17 januari 2012

Merel Westrik WNL Vandaag de dag @ Dutch Babes


Merel Westrik (Amsterdam, 24 april 1979) is een Nederlandse televisiepresentatrice.

Merel Westrik begon haar carrière op 1 december 2001 bij de lokale Amsterdamse televisiezender AT5 als stagiaire. In de periode bij AT5 presenteerde zij onder andere de programma's Kort Amsterdams en de De Zwoele Stad. Ook was zij jarenlang het gezicht van het AT5 Nieuws.

Op 5 augustus 2011 presenteerde Dutch babe Merel Westrik voor de laatste keer het AT5 Nieuws. Hiermee kwam een einde aan haar bijna 10-jarige carrière bij de hoofdstedelijke zender. Vanaf september van dat jaar werkt zij bij de omroepvereniging WNL, waar ze samen met Eva Jinek het ontbijtprogramma Vandaag de dag presenteert.

Huilende Merel Westrik neemt afscheid van AT5

Mooie beelden op de Amsterdamse stadszender AT5. Presentatrice Merel Westrik, die 10 jaar voor AT5 heeft gewerkt en een bekend Nederlands gezicht is geworden van het AT5 Nieuws, heeft vanavond vol emotie afscheid genomen van de zender.

Merel Westrik maakt de overstap naar Wakker Nederland (WNL), waar ze Petra Grijzen zal opvolgen als presentatrice van Ochtendspits.

Merel Westrik nieuw als tafeldame in DWDD

Merel Westrik debuteerde als tafeldame in De Wereld Draait Door. De redactie wilde haar graag een keer aan tafel hebben. Dat zei presentator Matthijs van Nieuwkerk in de uitzending van de VARA-talkshow. Van Nieuwkerk is blij met haar komst.
 
“Wij vinden jou van dit televisieseizoen – we zijn bijna op de helft – een ongelooflijk grote ontdekking. Wij Amsterdammers kennen jou al langer via AT5 en heel Nederland kent je nu een paar maanden. Je doet het hartstikke goed.“

Merel Westrik, presentatrice van de ochtendshow Vandaag De Dag, gaf aan blij te zijn met de complimenteuze woorden. Van Nieuwkerk: “Ik legitimeer waarom we het zo leuk vinden dat je er bent.
 
De redactie zei: ‘Ze moet een keer tafeldame worden.’ Et, voila. Ik kijk bijna elke ochtend. Ik word er mee wakker. Om op de hoogte te blijven. Ik keek ook naar de programma’s die ervoor zaten, hoor, toen jij er nog niet was.”

De presentatrice was zelf ook blij met haar rol in het programma. “Ik wil je echt bedanken dat we het de eerste keer dat ik tafeldame ben in dit programma gelijk over voetbal moeten hebben“, zei Merel Westrik.

Merel Westrik heeft dus op zeer emotionele wijze afscheid genomen van AT5. Vanaf september presenteert ze Ochtendspits van Wakker Nederland.

Merel Westrik was gisteren zeer ontroerd toen ze een bos bloemen kreeg tijdens haar laatste nieuwsuitzending voor AT5. Ze heeft tien jaar lang bij deze lokale omroep gewerkt. Volgens Merel heeft ze "een waanzinnig mooie periode in haar leven doorgemaakt bij AT5".

Merel Westrik gaat niet alleen naar Wakker Nederland. Ook Marnix van Egmond, eindredacteur van het nieuws en presentator van Het Gesprek met de Burgemeester, gaat naar Wakker Nederland en krijgt daar de functie van eindredacteur.

Merel Westrik is presentator van Vandaag de Dag bij Omroep WNL.

Vandaag de Dag op WNL met presentatrice Merel Westrik

Wat speelt er Vandaag de Dag? Dat is een vraag die wordt beantwoord in het nieuwe frisse ochtendprogramma van Omroep WNL. Presentatoren Merel Westrik en Eva Jinek informeren u onder andere over sport, misdaad, politiek en uitgaan. Natuurlijk gaat u nooit de deur uit zonder dat u goed wordt geïnformeerd over weer en verkeer.


WNL trekt At5-gezicht Merel Westrik voor Ochtendspits aan

De nieuwe presentatrice van Ochtendspits is Merel Westrik geworden. Het Parool maakte melding dat Westrik At5 verlaat om naar WNL te gaan. Ook presentator en eindredacteur Marnix van Egmond gaat met Westrik mee. Westrik volgt Petra Grijzen op, die haar verwachtingen niet bewaarheid zag worden in Ochtendspits.

Merel Westrik: “Met de nieuwe hoofdredacteur Bert Huijsjes wordt het helemaal anders. Het wordt echt een nieuwsprorgramma. En nieuws is niet links of rechts.”

Merel Westrik vervolgt: “Ik zal ook een deel van de redactie van het programma doen en ik mag meedenken over de nieuwe opzet van Ochtendspits. Ontbijttelevisie lijkt me geweldig om te doen en ik kan de ervaring die ik heb opgedaan bij At5 toepassen.”

Merel Westrik heeft tien jaar lang voor de Amsterdamse stadszender gewerkt, al maakte ze ook een kort uitstapje naar Net 5.

Eva Jinek stapt over van NOS naar WNL

Journaalpresentatrice Eva Jinek stapt over van de NOS naar omroep WNL.

Ze gaat voor haar nieuwe werkgever een talkshow op zondag presenteren, waarin ze politici en mensen uit het nieuws ontvangt, maakte WNL maandag bekend.

De overstap is voor Jinek een moeilijke keus. "Dit is de enige plek waar ik ooit heb gewerkt", zegt de presentatrice op de site van de NOS. "De NOS heeft mij de afgelopen jaren de kans geboden om mij te ontwikkelen."

Het aanbod van WNL, om naast een dagelijks nieuwsprogramma ook een wekelijkse talkshow te presenteren, kon Eva Jinek 'niet weigeren'. "Ik ga helpen om WNL mee vorm te geven."

Naast de talkshow Eva Jinek op zondag gaat zij de presentatie verzorgen van een nieuwe dagelijkse ochtendshow van WNL. Dit doet ze samen met presentatrice Merel Westrik, afkomstig van AT5, eveneens een nieuw WNL-gezicht.

4 opmerkingen:

 1. Kunnen de dames ook eens zonder broek en/of spijkerbroek zich presenteren? Uit repect voor de kijker een beetje verzorgder presenteren. Slordig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Merel Westrik,
  Je presentatie is erg goed, alleen je bent slecht te verstaan door het rees spreken, jammer.
  Kan het ook verstaanbaar?
  Met vriendelijke groet een kijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aardige meid maar slecht te verstaan. Elke zin gaat van redelijk verstaanbaar naar bijna fluisteren. Ik zap dan ook meestal weg, jammer want vind het een leuk programma.

  BeantwoordenVerwijderen