maandag 7 mei 2012

Angela Groothuizen met dochters Lola en Nona in Mag Ik U Kussen? @ Dutch Babes


Angela Groothuizen met dochters Lola en Nona in Mag Ik U Kussen?


Dochters van Dolly Dot Angela Groothuizen kiezen mee in Mag Ik U Kussen

In een nieuwe aflevering van Mag Ik U Kussen? is Angela Groothuizen te gast. Martijn Koning, Tim Kamps en de Belg Jonas Vanthielen  zijn de mannen die strijden om de kus van Angela. Een kus die ook echt een kus blijkt: geen lullig zoentje op de mond, maar een vurig lippenspel dat secondelang aanhoudt. En een zoen die nog even over moest voor het juiste shot – opnieuw secondelang. Een zoen waar bovendien Angela’s dochter Lola en Nona een stem in krijgen.

De uitzending met Angela Groothuizen was een heel leuke. Nederlanders zijn een beetje dol op Angela en in die zin bevooroordeeld. Maar dit is een aflevering waar chemie ontstond, bleek tijdens de opnames. De drie mannen vinden Angela Groothuizen oprecht een charmante dame en tussen Art en Angela is ook meer dan alleen vakbroederschap.

Angela Groothuizen zelf vond haar deelname een eer, vertelt ze in Veronica Magazine. “Meestal zijn het heerlijke, jonge, plukrijpe vrouwen en Dutch Babes voor wie de drie comedians hun stinkende best doen, maar tot mijn grote genoegen word ik ook gevraagd. Tsja, toch leuk: drie van die grappige gasten en ik mag kiezen wie ik ga kussen? Best jammer dat Art niet meedoet, maar zo zijn de regels.”

En over de opname zelf deelt Angela Groothuizen: “Op de vraag van Art welke man een kus van mij verdient, zegt Nona (13): ’Uh… Nou… Uh, ik weet het niet hoor, ik vind ze alledrie behoorlijk eng.’ Mama niet hoor, die heeft genoten, gekozen en gegeven.”

Angela Groothuizen heeft niet een erg standaard eerste tongzoen meegemaakt. Tijdens haar 'ontgroening' beet ze namelijk de tong af van de onfortuinlijke jongen. Dat onthulde de presentatrice in het Avro programma 'Mag ik u Kussen'.

“Het was op mijn twaalfde verjaardag en ik had een vriendje Wimpie Sinke. We deden zo’n zoenspelletje, en op een gegeven moment was ik aan de beurt. Ik kreeg voor het eerst van mijn leven zo’n tong in m’n mond, ik wist niet eens dat dat kon.” vertelt Angela Groothuizen.

De jonge Angela Groothuizen was daar zo van geschrokken dat ze niet geheel volgens verwachting reageerde: “Dus ik beet heel hard, echt heel hard. Hij stopte niet meer met bloeden, hij moest naar het ziekenhuis alleen daar kunnen ze dus niet zoveel aan doen.” aldus Angela.

Lintje voor Angela Groothuizen, Cor Bakker en Frits Barend

Angela Groothuizen is benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Ook zijn onder anderen Carry Tefsen, Cor Bakker, Frits Barend en Frank Groothof vanochtend geroemd.

Groothuizen kreeg het lintje voor haar werk voor Stop Aids NOW en de KWF Kankerbestrijding. Zij werd geroemd door de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan. De uitreiking vond plaats in de Beurs van Berlage.

Angela Groothuizen weer jurylid bij RTL4

Haar draaiende stoel bij The Voice of Holland moet ze afstaan aan Trijntje Oosterhuis. Maar RTL4 heeft Angela Groothuizen alweer gevraagd voor een andere klus.

Ze wordt volgend tv-seizoen jurylid in de nieuwe talentenjacht Beat The Best. De tv-competitie uit de koker van John de Mol draait om zeer uiteenlopende en internationale topacts.

De acts zijn onderverdeeld in verschillende categorieën zoals zang/muziek, variété/humor en dans/beweging.

Elke categorie wordt beoordeeld door een deskundig jurylid. Angela Groothuizen neemt de categorie zang/muziek voor haar rekening, maakte RTL4 woensdag bekend. Momenteel is Groothuizen te zien bij SBS6 in de muziekverkiezing De vrienden van Amstel zingen kroonjuwelen.

Gordon en Chantal Janzen zullen Beat The Best presenteren. RTL maakt binnenkort de namen bekend van de overige juryleden.

Iedere aflevering van Beat the Best bestaat uit twaalf acts. De jury beoordeelt na ieder optreden of de act de beste uit een van de drie categorieën is. De besten mogen zolang op een van de drie hotseats zitten. Het publiek in de studio bepaalt echter welke van de drie beste acts doorgaat naar de finale.

Angela is de beste kok

Angela Groothuizen kookt beter dan Leontine Borsato. Althans dat vonden de kinderen die mochten jureren bij de kookwedstrijd met het motto ‘Ik doe mee met 2x2!’ van het GroentenFruit Bureau.

Daarbij moet dan weer wel worden aangetekend dat een van de ingrediënten die Leontine moest verwerken witlof was, terwijl Angela chocolade in haar pakket had.

De dames kregen assistentie van twee vrijwilligers uit het publiek, maar ook van chef-kok Peter Lute die en passant tips gaf over bijvoorbeeld het gebruik van pastinaak en verse gember.

De wedstrijd werd georganiseerd ter ere van een nieuwe ‘Wat eet Holland’- applicatie van het bureau waarmee mensen zelf foto’s kunnen uploaden van hun beste groente- en fruitgerechten (en die van elkaar kunnen beoordelen).

Angela Paula Groothuizen (Alkmaar, 28 september 1959) is een Nederlandse zangeres en presentatrice. Ze werd bekend bij het grote publiek als zangeres in de Dolly Dots. Na het uiteenvallen van de band is ze begonnen met het maken van televisieprogramma's. Dit deed ze jarenlang bij de AVRO (waarvan de eerste vijf seizoenen van Wie is de Mol?), daarna presenteerde ze bij Talpa het programma Thuis. In het voorjaar van 2009 en 2010 was Angela te zien als jurylid op televisie voor het programma de X Factor op RTL4.

Ook was Angela Groothuizen in 2009 te zien in RTL Boulevard als vervangster voor Albert Verlinde. Tevens maakt Angela deel uit van de groep RTL-presentatoren die het zomerprogramma Ik kom bij je eten presenteert. Ook presenteert ze bij RTL4 een nieuw tv-programma, "SOS Verbouwing". Sinds het najaar van 2010 is ze coach in het RTL4-Programma The voice of Holland.

Sinds 2007 is Angela Groothuizen ambassadeur van vrouwenfonds Mama Cash. Ze heeft twee kinderen, Lola (1995) en Nona (1998). Groothuizen werd in 2012 onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


Angela Groothuizen wordt geboren in Alkmaar. Ze heeft vier oudere broers en zussen. Na de rooms-katholieke meisjesschool gaat ze naar de havo, en volgt daarna ook nog een jaartje onderwijs in de V.S., aan een High School in Lake Orion in de staat Michigan. Tijdens haar schooltijd zit ze in diverse schoolbandjes.

Haar oudere broer Jos zit in die tijd in de Noord-Hollandse hardrockband The Howling Hurricane, en vraagt zijn zusje om zich bij de band te voegen. In 1978 neemt Angela Groothuizen met The Howling Hurricane de single "Dreamt up rock" op.

In datzelfde jaar wordt Angela Groothuizen gevraagd om in een nieuwe Nederlandse meidengroep te komen zingen. In eerste instantie voelt Groothuizen daar nog niet zoveel voor, maar laat zich later toch overhalen. In 1979 wordt deze meidengroep, die de naam Dolly Dots draagt, officieel opgericht.

Naast muziek maken heeft Angela Groothuizen ook ambities bij de televisie, en presenteert ze in 1981 het programma Popcorn. Verder ontdekt ze het bandje "Roberto Jacketti & the Scooters" doordat onderweg in de Dolly Dots-limousine de vaste chauffeur Jaap Booy een demo-cassette van het bandje van zijn zoon Jeroen Booy laat horen.

Angela Groothuizen raakt razend enthousiast en belooft naar een optreden te gaan kijken. Ze blijft haar ontdekking uiteindelijk begeleiden en tekent in 1984 samen met Spargo-gitarist Ruud Mulder voor de productie van het eerste album van Roberto Jacketti & the Scooters, Time.

Nadat de Dolly Dots in 1988 worden opgeheven, studeert Angela Groothuizen 3,5 jaar muziek en schrijft liedjes voor o.a Kinderen voor Kinderen en Carmen Gomes. In 1989 treedt Angela op tijdens het Worldpressgala. Ze maakt onderdeel uit van de theatergroep Purper waarmee ze een theatertournee doet. Daarnaast staat ze af en toe op het toneel met Adelheid Roosen en Leoni Jansen.

Het programma De Rotonde (met repertoire van tekstschrijver Rob Crispijn), waarmee Angela Groothuizen tien keer optreedt in de Stadsschouwburg te Amsterdam, wordt in 1991 uitgezonden door de NOS. Met Angela & the Rude maakt ze twee cd's, in 1996 komt haar solo-cd "Groothuizen" uit.

Angela Groothuizen heeft twee theaterprogramma’s gemaakt te weten "Spelen" en "Wegwijs in Ikea". In 1994 gaat ze het theater in met het theaterprogramma "Spelen". En in de periode van 1996 en 1997 speelt ze "Wegwijs in Ikea" (40 voorstellingen). Dit programma is een mix van kleinkunst en rock ’n roll.

Angela Groothuizen presenteert verschillende programma's voor de AVRO. Eén van de bekendste programma's was "De Uitdaging". In april haalt Groothuizen tijdens de jubileumuitzending van de AVRO (de Ultieme Uitdaging) rond de 2,5 miljoen steunbetuigingen op voor Amnesty International. Deze en andere handtekeningen worden op 10 december aangeboden aan de staatshoofden van de landen die de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) hebben ondertekend.

Het jongerenprogramma sex met Angela Groothuizen krijgt wereldwijde aandacht met als hoogtepunt een uitnodiging in de talkshow van Phil Donahue in New York. Van 1999 t/m 2005 (behalve 2004, toen er geen seizoen was) presenteert ze ook Wie is de Mol? en in 2003 en 2004, presenteerde zij de voorrondes van het Junior Eurovisiesongfestival.

In 1999 speelt ze de hoofdrol in de musical 'Blood Brothers'. Ze speelt moeder Bell in de speelfilms Pietje Bell en Pietje Bell 2: De Jacht op de Tsarenkroon, samen met Burt Reynolds acteert ze in the film "Snapshots". Angela Groothuizen speelde ook nog de rol van Sylvia van Bommel in de jeugdserie Hotnews.nl.

Van 2001 tot 2005 toert ze door het land samen met de formatie JAM, bestaande uit Julya Lo'ko en Mildred Douglas (die later werd vervangen door Berget Lewis). Samen hebben ze liedjes van Sting gezongen en de laatste show ging over liedjes van Woodstock.

In december 2005 werd bekend dat haar contract bij de AVRO niet wordt verlengd waarop ze besluit om voor Talpa te gaan werken. Daar presenteerde ze het programma Thuis, totdat dat van de buis gehaald werd.

In 2008 toert Angela Groothuizen wederom solo door het land met haar theater voorstelling 'Klein'. Op 25, 26 en 27 mei 2007 gaf ze, samen met de Dolly Dots, een reünieconcert in Ahoy. Ook met de formatie JAM heeft ze aantal theaters aangedaan met het programma Woodstock.

In maart 2008 vond de release plaats van haar Nederlandstalige cd 'Melk en honing'. De cd is geproduceerd door Nico Brandsen en ingespeeld door o.a. Eric van de Bovenkamp, Jeroen Molenaar en Rob Hendriks.

Met de Dolly Dots toert Angela Groothuizen in 2008 met 'The Goodbye For Now Tour', zes optredens in diverse hallen in Nederland. Ze is ook jurylid in de derde reeks van het programma Steracteur Sterartiest op de Belgische televisiezender Eén.

In juli 2009 overlijdt collega-Dolly Dot Ria Brieffies aan longkanker en Angela Groothuizen geeft aan de dat de Dolly Dots nu nooit meer op zullen treden. Ook wordt bekend dat Angela wederom een theaterprogramma start in het lopende seizoen.
The Voice Of Holland

Ook is ze op televisie te zien als jurylid van The Voice Of Holland. De zangeres Trijntje Oosterhuis was eerste keuze voor een rol als coach bij de makers van de RTL-hitshow, maar Oosterhuis moest bedanken wegens een te volle agenda.

Eind 2011 werd bekend dat Angela Groothuizen na het tweede seizoen niet langer een jurerende rol in The Voice of Holland zal vervullen. Ze werd verrast door een telefoontje van programmadirecteur Erland Galjaard. Ondanks het onverwachte nieuws had het jurylid er snel vrede mee.

'Ik was er snel oké mee toen Erland me vertelde dat John de Mol een jurywisseling wil doen', liet Angela Groothuizen los aan RTL Boulevard. De jurerende rol had ze naar eigen zeggen 'met alle liefde nog een derde keer willen vervullen, maar het is ook goed om andere dingen te doen. Het moet allemaal geen trucje worden.'

Of Angela Groothuizen een overstap maakt naar SBS6 is nog onbekend, wel is duidelijk dat zij een dergelijk aanbod niet zou afslaan. 'Ik zie mogelijkheden om alles te doen, nu ben ik ook niet vast bij RTL. Ik ken John de Mol al jaren en zou graag in zijn buurt blijven.' De Mol is aandeelhouder van SBS.

Groothuizen zal nog wel te zien zijn in het programma The Voice Kids.

Angela Groothuizen sleepte met de andere juryleden van The Voice of Holland een 100% NL Award in de wacht. Zij kregen dit voor de Hit van het jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten