vrijdag 2 november 2012

Liza Sips winnares Sterren Springen 2012 @ Dutch Babes


Liza Sips heeft de finale van Sterren Springen gewonnen.

De sexy Nederlandse actrice versloeg de laatste vier deelnemers aan het SBS-programma en ging naar de huis met de titel Beste Schoonspringer.

Sips was de laatst overgebleven vrouw. Desondanks wist ze finalisten Raynor Arkenbout, Yuri van Gelder, Dirk Taat en Ralf Mackenbach weg te sturen.

Patty Brard maakte ook nog even haar rentree op de duikplank. De diva strandde vorige week in de halve finale, maar sprong zaterdag nog eenmaal. Brard dook speciaal voor het goede doel van de plank.

De door Liza Sips gewonnen finale van het tv-programma Sterren Springen op Zaterdag trok zaterdagavond 1,3 miljoen kijkers naar SBS 6. Daarmee was de SBS 6-show opnieuw de grote winnaar op primetime. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het zilver ging naar de Nederland 1-show Strictly Come Dancing, terwijl de derde plaats op de eretribune naar RTL 4′s Beat the Best ging. Naar die groots opgezette tv-shows keken respectievelijk 848.000 en 828.000 kijkers.

Voor Sterren Springen was de vierde en laatste aflevering overigens de minst bekeken aflevering uit de reeks. Het hoogtepunt werd bereikt met de tweede aflevering, toen 1,6 miljoen mensen inschakelden.

Strictly Come Dancing kwam één keer over de miljoengrens heen, zakte vorige week naar 742 kijkers en stijgt nu weer iets tot een voor Nederland 1 nog steeds magere 848.000 kijkers.

Beat the Best van Chantal Janzen kwam vorige week nog boven Strictly uit, maar daalt nu van 864.000 naar 828.000 kijkers.

De RTL 4-serie Golden Girls blijft week na week kijkers verliezen en kwam zaterdag uit op 760.000 kijkers. De SBS 6-show Alles Kids met Jochem van Gelder noteerde een lage 386.000 kijkers.

Liza Sips showt graag boezem

Liza Sips zet graag haar vrouwelijke kwaliteiten in om mannen in te pakken, en niet alleen haar bikini of badpak. De actrice onthult in een interview met Novum Nieuws dat ze er als tiener geen enkel probleem mee had om haar decolleté te showen.

 "Als tiener vond ik het natuurlijk heel tof om iedere keer mijn decolleté te laten zien. Dan trok ik mijn borsten net iets meer naar beneden", zegt de 22-jarige Liza. "Die tijd ben ik inmiddels voorbij, maar ik gebruik graag mijn vrouwelijke kwaliteiten om mannen in te pakken." Ze had er dan ook geen probleem mee om in bikini en badpak op te treden in Sterren Springen.

De Sterren Springen-winnares peinst er niet over om met haar geflirt te stoppen. "Volgens mij vinden mannen dat ook niet vervelend, dus ik ga daar gewoon mee door."

Onzekere Liza Sips overwint zichzelf

Haar glorieuze overwinning in de finale van Sterren Springen heeft Liza Sips meer gebracht dan alleen de eerste plek. „Door het schoonspringen heb ik meer zelfvertrouwen gekregen”, vertelt de 22-jarige actrice openhartig.

 „Van nature onderschat ik mezelf nogal snel, waardoor ik kan denken: ’ach, nee dat kan ik niet.’ Maar nu ik heb gewonnen, heb ik het gevoel dat ik álles kan.”

„Ik heb bijvoorbeeld mijn hoogtevrees door deze show overwonnen”, zegt Liza. „In het begin ging ik al huilend van de drie meter hoge duikplank af. En nu ben ik van 7,5 meter gegaan met een handstand gevolgd door een salto. De kracht die ik daarvoor naar boven moest halen, is iets dat ik voor de rest van mijn leven mee kan nemen en toe kan passen. Ook heb ik met spanning om leren gaan. Iedere blessure van andere deelnemers maakte me scherper in plaats van alleen maar bang. Ik heb aan Sterren Springen écht wat gehad.”

Liza Sips gebruikt charmes om mannen in te pakken

Liza Sips gooit regelmatig haar vrouwelijke charmes in de strijd om een man volledig in te pakken. "Het werkt goed wanneer je iets voor elkaar wilt krijgen wat eigenlijk onmogelijk is", zegt de 22-jarige actrice voor de camera van Novum Nieuws.

Liza Sips is hot en weet precies hoe ze het aan moet pakken. "Even onschuldige ogen opzetten, een klein beetje wat naar voren staan, je rug wat holler, dus de billen wat verder naar achteren en borsten vooruit", somt ze op. "Een beetje onschuldig kijken en knikken. Ik heb er wel wat mee voor elkaar gekregen", lacht Sips.

De actrice, die twee maanden geleden haar relatie met Joël Davans zag stranden, houdt er verder wel van als een man met zijn uiterlijk bezig is. "Ik vind het wel leuk als een man bijvoorbeeld zijn huid goed verzorgt", aldus Sips. "Af en toe naar een kapper gaat, nette nagels heeft en er gewoon strak uitziet."

Sips, die onlangs de titel van schoonspringprogramma Sterren Springen op haar naam schreef, vindt dat haar toekomstige liefde er niet altijd perfect uit hoeft te zien. "Ik vind het net zo lekker als iemand een stoppelbaardje heeft, haar door de war gegooid. Het hoeft niet te gelikt, maar wel verzorgd."

Liza Sips (Harderwijk, 10 september 1990) is een Nederlands actrice, stemactrice en presentatrice.

Sips was vanaf haar tweede te zien als fotomodel in gedrukte reclame en in diverse reclamespots, voor zij in 2007 nationale bekendheid vergaarde door haar rol van Vicky Pouw in Goede tijden, slechte tijden. Ze speelde gastrollen in diverse televisieseries, waaronder Gooische Vrouwen, Keyzer & De Boer Advocaten en Flikken Maastricht. Daarnaast speelde ze rollen in films, zoals Floris en de Heilige Nagel, de hoofdrol in Penny's Shadow, Cop vs Killer (2012) en deed ze stemmenwerk voor onder andere diverse Disney XD-films, Barbiefilms en kinderseries.

Sips begon op tweejarige leeftijd als kindermodel voor diverse kledingmerken en reclamedrukwerk. Daarnaast verscheen ze in commercials van onder meer Gran Dorado, C&A, Capgemini, Postbus 51 en C1000. Sinds 1998 volgde ze lessen bij het jeugdtheater in haar toenmalige woonplaats Harderwijk.

Op haar twaalfde besloot ze zich meer te gaan richten op film en televisie en nam ze toneellessen om zich te ontwikkelen als actrice. Ze schreef zich in bij diverse castingbureaus, om ervaring op te kunnen doen. Ze werd door Harry Klooser Casting al vrij snel gecast voor een kleine bijrol in Goede tijden, slechte tijden. Hierna volgden gastrollen in o.a. Samen, Gooische Vrouwen, Keyzer & De Boer Advocaten en Onderweg naar Morgen. Tevens speelde ze in de films Floris en de Heilige Nagel, Storm, de Amerikaanse speelfilm Kill, Kill, Faster, Faster – naast onder meer Gil Bellows.
Doorbraak

In 2007 werd Sips gevraagd om auditie te doen voor de rol van Vicky Pouw in Goede tijden, slechte tijden. Ze kreeg de rol toegewezen en verscheen op 16 mei voor het eerst in de serie. In mei 2008 werd ze uitgeroepen tot Spits Shooting Star, Mooiste jong talent, door Sp!ts en FHM.

Vanaf 5 januari 2009 schreef Sips samen met Marly van der Velden twintig weken lang een column in Hitkrant. Op juni 2009 stopte de rol van Vicky Pouw.
Carrière

Na haar vertrek uit Goede tijden, slechte tijden werd Sips gevraagd voor presentatieklussen. Zo is ze regelmatig reporter voor Nicksclusive en presenteerde ze samen met Jon Karthaus de Super Spetter Quiz, beide op Nickelodeon. Ook presenteerde ze verschillende keren het liveprogramma Supernick en het Kinderrechtenfestival in Rotterdam. Daarnaast bemachtigde ze gastrollen in Het Huis Anubis en Flikken Maastricht en speelde ze mee in de kortfilm Gewoon Gijs, voor het VPRO-programma Brainstorm. In december 2009 werd ze gekroond tot "Kerstmiss" 2009.

Tevens spreekt Sips verschillende stemmen in voor animatie- en tekenfilms (waaronder Barbie- en Disneyfilms), commercials ( o.a. L'oreal en T-Mobile) en games (Monsterstorm Apocalypse, Eye-Pet). In 2010 is ze te zien in SPRING, een kortfilm geregisseerd Mattijs Mollee. In juli 2010 werd bekend dat Sips de hoofdrol van Lisa zou gaan spelen in de film Penny's Shadow (regie: Steven de Jong). In mei 2011 ging de film feestelijk in première op de Hollandsche Manege in Amsterdam. In juli 2011 behaalde de film de Gouden Film Status voor meer dan 100.000 bezoekers in de bioscoop.

Sips werd in mei 2011 benaderd vanuit Parijs door Louis Vuitton. Sindsdien is zij de enige Nederlandse die gekleed wordt door dit merk. Mede hierdoor werd Sips in augustus 2011 uitgeroepen tot een van de stijlvolste vrouwen van Nederland, door de Jackie.

In januari 2011 was Sips voor de tweede keer te zien in Het huis Anubis, dit keer speelde ze de vaste rol van Cato van Vleuten in Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard. In september 2011 kwam de korte film Vox Scripta - het gesproken woord geschreven, van Wiebe van den Ende uit op het Nederlands Film Festival. Sips speelt hierin één van de hoofdrollen genaamd Linda de Mol. De film is o.a. genomineerd voor beste film op het LSFA.

Sips is momenteel bezig met opnames voor de boekverfilming Cop vs Killer, een nieuwe Telefilm voor de AVRO onder regie van Hans Pos. Sips speelt de rol van Nicole, dochter van Mirko (gespeeld door Jeroen Willems). De film komt in 2012 uit op televisie.

In 2012 won Liza Sips het progamma Sterren springen.

Liza Sips heeft een Amsterdam Fashion Award ontvangen. De 20-jarige kreeg de titel stijlvolste actrice van Nederland mee.

De organisatie beloonde Sips met de vakprijs voor haar 'behoorlijke groei' die ze na haar periode in Goede Tijden, Slechte Tijden inzette. Het leverde haar zelfs haar eerste hoofdrol in een film op. De film, Penny's Shadow, werd maandag al beloond met de gouden status.

Sips kreeg de award tijdens de openingsavond van de Amsterdam Fashion Week in de Westergasfabriek. Vorig jaar ging haar voormalige GTST-collega Caroline de Bruijn met de prijs aan de haal.

De sexy blonde actrice Liza Sips gaf aan graag naakt op de cover van blootblad Playboy te staan. Ze zou zich dan voegen bij een illuster rijtje bekende Nederlandse vrouwen die eerder naakt poseerden voor Playboy, zoals Aukje van Ginneken (december 2003), Belinda Meuldijk (maart 1992), Bettine Vriesekoop (juli 1995), Birgit Schuurman (december 2010), Bridget Maasland (mei 2006), Britt Dekker (november 2011), Daphne Deckers (januari 1998, James Bond special),  Do (december 2008), Esmarel Gasman (oktober 2007),  Froukje de Both (december 2001 en juni 2002), Georgina Verbaan (december 2004), Heleen van Royen (december 2006), Isa Hoes (mei 1997), Jerney Kaagman (mei 1983), Josefine van Asdonk (1998), Julia Samuël (maart 1999), Katja Schuurman (oktober 2002 en mei 2004), Kelly van der Veer (februari 2002), Kiki Classen (mei 1990), Leontien Ceulemans (februari 1991, jeugdjpurnaal presentatrice), Leontine Ruiters (februari 1997, vrouw Marco Borsato), Lieke van Lexmond (december 2007 en oktober 2008), Manouk van der Meulen (november 2001), Manuëla Kemp (april 2000), Marian Mudder (november 1999, actrice Baantjer), Myrna Goossen (Omroep MAX presentatrice), Nicolette Kluijver (april 2010), Patricia Paay (1984, 1996, december 2009), Rebecca Loos (januari 2006), Ria Valk, Robine van der Meer (juni 2003), Sonja Silva (januari en november 2003), Stacey Rookhuizen (december 2011), Tanja Jess (december 2000 en januari 2001), Tatjana Šimić (december 1987, juni 1990, mei 1991, augustus 1992, november 1993, augustus 1995, november 1995, november 1996 en februari 1999), Tonny de Jong (maart 2002, schaatster), Touriya Haoud (juni 2005), Valerie Zwikker (juli 2005) en Viola Holt (december 1984).

Televisie  Liza Sips
Jaar     Productie     Rol     Opmerkingen
2002     Goede tijden, slechte tijden     Engel     Gastrol
2005     Samen     Merel de Bruin     Gastrol
2006     Keyzer & De Boer Advocaten     Onbekend     Gastrol
Gooische Vrouwen     Lotte     Gastrol
Willemspark     Onbekend     Gastrol
Onderweg naar Morgen     Cindy     Gastrol
2007–2009     Goede tijden, slechte tijden     Vicky Pouw     Vaste Rol
2009     Het Huis Anubis     Schoonspringster Anna     Gastrol
Flikken Maastricht     Ghislaine Albers     Gastrol
2010     Westwijk     Onbekend     Pilotaflevering
2011     FC Kip     Medewerker aan de kassa     Gastrol
2011     Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard     Cato van Vleuten     Vaste Rol
2012     Cop vs Killer     Shirley     Telefilm
2012     Sterren Springen Op Zaterdag     Winnares (Deelnemer)     SBS6

Sterren Springen Op Zaterdag (vaak ook aangeduid als Sterren Springen) is een Nederlands televisieprogramma van SBS 6, waarin bekende Nederlanders schoonspringen. Het eerste seizoen begon in augustus 2012.

Sterren Springen Op Zaterdag wordt rechtstreeks uitgezonden vanuit Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven. De deelnemers trainen voor de uitzending onder begeleiding van ervaren schoonspringers. Tijdens de uitzending worden per deelnemer beelden van de training getoond, waarna de deelnemer live een sprong maakt. De sprong wordt beoordeeld door een jury, bestaande uit Frans van de Konijnenburg, Daphne Jongejans en Quintis Ristie. De presentatie is in handen van Gerard Joling en Tess Milne. In totaal zijn er 4 liveprogramma's, waarvan de laatste aflevering de finale is, die gewonnen werd door actrice Liza Sips.

Seizoen 1: 2012

De eerste aflevering trok 1,4 miljoen kijkers. Naar de tweede aflevering keken 1,6 miljoen kijkers, waarmee Sterren Springen Op Zaterdag het bestbekeken televisieprogramma op zaterdag was.

Liza Sips wint 'Sterren Springen op Zaterdag'

Voormalig soap-actrice Liza Sips heeft de finale van het SBS-programma 'Sterren Springen op Zaterdag' gewonnen. Liza wist het het, ondanks de illustere concurrentie van bijvoorbeeld Patty Brard en Justine Pelmelay, als enige dame tot de finale van het schoonspringfestijn te schoppen. Daarin moest zij het uiteindelijk opnemen tegen acteur Dirk Taat en zanger Ralf Mackenbach.

Jurylid voormalig professioneel schoonspringster Daphne Jongejans: 'Dat ze de enige vrouw is, vormt ook meteen haar probleem. Voor deze sport is kracht ook van belang, naast techniek. Daarin legt ze het af tegen de mannen. Maar daar houden wij als jury rekening mee.'

Het juryoordeel vormde maar de helft van de uiteindelijke uitslag.
Liza kreeg uiteindelijk de meeste stemmen van de kijkers thuis. Acteur Dirk Taat en zanger Ralf Mackenbach eindigden als tweede en derde.

De zes overgebleven deelnemers van SBS6' Sterren Springen op Zaterdag maakten zaterdagavond uit wie zich de beste schoonspringer van dit seizoen mag noemen. Aan Daphne Jongejans (47) de schone taak om, met collega-juryleden Quintis Ristie en Frans van de Konijnenburg, een vakkundig oordeel over de prestaties van Raynor Arkenbout, Liza Sips, Yuri van Gelder, Jody Bernal, Dirk Taat en Ralf Mackenbach te vellen.

'Dat is razend ingewikkeld,' weet Jongejans. 'Het is natuurlijk geen schoonspringwedstrijd, dat zou een stuk makkelijker zijn. Het is meer dan dat. We beoordelen de deelnemers heel individueel. We houden er bijvoorbeeld in het geval van Yuri van Gelder rekening mee dat hij een topatleet is. Een salto die hij maakt, levert hem minder punten op dan een deelnemer met een andere achtergrond. We kijken niet alleen naar de sprong op zich, maar ook naar de getoonde moed en de gemaakte progressie. Yuri deed een oefening die er goed uitzag, maar wat ons betreft voor hem niet moeilijk genoeg was. De cijfers die hij van ons kreeg, had hij bij een echte schoonspringwedstrijd op niveau misschien ook gekregen. Ik bedoel dus te zeggen dat het qua niveau goed was, maar hij wat ons betreft te weinig lef en progressie toonde', aldus Jongejans in het AD.

Samengeknepen billen
Geregeld wordt het ijzig stil in het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven, als een van de deelnemers van de 7,5 of 10 meter hoge duikplank springt. De betrekkelijk onervaren deelnemers kunnen door het kleinste foutje een doodsmak maken op het water. Jongejans: 'Ik zie het meteen als het misgaat. Aan de manier waarop iemand een salto inzet of zijn of haar afsprong inzet. Dat maak je in de sprong niet meer goed. Maar nee, ik zit niet met samengeknepen billen. Ik ben wel gespannen, want ik geef het je te doen. Zelf zou ik niet eens meer van de 10 meter hoge plank afduiken, moet ik je eerlijk zeggen. Dit is een sport waar je dagelijks mee bezig moet zijn, of niet.'

Sterren springen is voor SBS6 een schot in de roos gebleken, met een voorlopig record van 1,6 miljoen kijkers. Die euforie gaat voor het grootste gedeelte aan Jongejans voorbij. Zij vliegt voor de liveshows over uit het Amerika en krijgt weinig mee van de rumoer rond het programma. 'Ik ben onlangs tien dagen in Nederland geweest. Maar ik heb een zoon van 13 en een dochter van 7. Zolang wil ik ze niet meer missen. Maar het is niet zo dat ik herkend word op straat in Nederland. Nog niets van gemerkt, al zou dat natuurlijk ook kunnen komen door alle make-up die wij tijdens de show dragen.'

Twee jaar lang gaf Liza Sips (18) gestalte aan Vicky Pouw in Neerlands langstlopende soapserie. Nu haar vader met de noorderzon is vertrokken en haar vriendje niets meer van haar wil weten, heeft Vicky besloten om haar leven drastisch om te gooien: ze wil – samen met haar beste vriend Dex – een heuze fotomodellencarrière beginnen!

Een grote uitdaging volgens Liza Sips. ‘De kijkers krijgen nu een hele andere kant van Vicky te zien. Ze gaat zichzelf de komende weken behoorlijk bloot geven. Haar nieuwe carriere gaat een grote invloed op haar hebben.’ aldus de jonge actrice. Of Liza zelf ook droomt van een leven als fotomodel? ‘Nee, absoluut niet. Ik zou me in de toekomst wel willen bezighouden met presenteren. En ik zou ook best naakt willen poseren voor de Playboy, nu ik de bloot foto’s van Lieke van Lexmond heb gezien, of een naaktscène spelen in een mooie film. Die waren totaal niet vunzig ofzo, maar ontzettend mooi. Maar een modellencarriere is niets voor mij.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten