donderdag 4 september 2008

Corine Boon @ Dutch Babes

Corine Boon (Krommenie, 23 april 1964) is een Nederlandse presentatrice en soapster.

Studie

In juni 1982 behaalde ze haar atheneum B-diploma in Zaandam. Ze besloot om aan de Rotterdamse Dansacademie de docentenopleiding te volgen. Corine specialiseerde zich in Jazz Dance, Tap Dance en Moderne Dans. In juni 1986 studeerde ze af, en volgde diverse workshops van onder andere Jan Polak, Tetske van Ossewaarde, Annetje van der Meer, Rick Atwell, Bryun Kuije en Shireen Strooker.

Werk

Corine speelde vanaf 1987 mee in verschillende musicals als 'Cats', 'Zeldzaam', 'Chicago', 'Mata Hari', 'Move', 'De Roze Krokodillen' en 'A Chorusline'. Ook stond Corine als danseres op de planken in de 'Bevrijdingsrevue' en 'De André van Duin Revue'. Corine was tevens te zien in commercials als High Fever, Roos Vicee en Persil.

Corine speelde gastrollen in 'Goede tijden, slechte tijden' en 'Onderweg naar Morgen'. Daarnaast was ze te zien in 'De Winkel'. Het meest bekend werd Corine als Emma in de soap 'Goudkust'.

Na haar soapcarrière ging Corine aan de slag als presentatrice. Bij RTL 4 deed zij het programma Thuis op Internet en presenteerde items voor Spott TV. Zij presenteerde verder de programma's Wil je met me trouwen? en Camping Life, eveneens voor RTL 4. Vanaf september 2004 presenteerde Corine Eigen Huis en Tuin, en vanaf december 2006 presenteerde ze ook Gewoon Mooier.

Trivia

* Corine is liefhebster van tennis en fitness
* Corine en haar vriend Dennis Kortz hebben twee zoons: Julian Jones (geb. 11 mei 2004) & Bodi James (geb. 16 juni 2006)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten