maandag 29 september 2008

Tooske Breugem @ Dutch Babes

Antonia Grietje (Tooske) Ragas-Breugem (Zwolle, 3 juni 1974) is een Nederlandse televisiepresentatrice, onder meer bekend van Idols. Verder is ze videojockey geweest, heeft ze meegedaan aan een musical en heeft ze geacteerd. Ze was te zien als stewardess in 06/05, de film van Theo van Gogh over de moord op Pim Fortuyn.

Breugem werd geboren in een Nederlands Hervormd gezin. Ze heeft twee oudere broers, Jaap en Jan-Pieter. Het geloof speelt een belangrijke rol in haar leven. Op vroege leeftijd zong ze in een kinderkoor, daarnaast deed ze ook aan jazz-ballet.

Breugem volgde het gymnasium op het Agnieten College: Carolus Clusius in Zwolle en studeerde vervolgens Engelse taal- en letterkunde. In 1992 trok ze rond met de theatergroep Up with People. Tooske was zangeres in de pop-groep Bogy Bogy. In 1996 werd ze Miss-Overijssel en vierde van de Miss Nederland-verkiezing.

Op 3 juni 2002 trouwde Tooske met de Amerikaan Keith Davis. In december 2003 ging het paar uit elkaar.

Later speelde Tooske de rol van Constance in De 3 Musketiers; één van haar tegenspelers was Bastiaan Ragas. Op 25 juni 2005 trad ze met Ragas in Zuid-Frankrijk in het huwelijk . Het paar heeft sinds 13 februari 2007 een dochter, Helena Antonia Ragas genaamd . Op 28 mei 2008 heeft het stel een tweede dochter gekregen, Feline Hanneke Grietje, roepnaam Fiene .

In Nederland is ze nog steeds het meest bekend als Tooske Breugem. In Duitsland (waar Tooske ook bekend is van de televisie) is haar naam echter steevast Tooske Ragas. Sinds haar huwelijk gebruikt ze de naam Tooske Ragas-Breugem.

Cabaret

Tijdens het Gala van de Gouden Televisier-ring 2005 heeft ze ook de prijsuitreikingen gespeeld, dat met een vleugje satire werd gedaan door Plien van Bennekom. Zij zette een imitatie van Tooske neer. Het jaar daarop zou Bridget Maasland aan de beurt zijn (gespeeld door Bianca Krijgsman).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten