zondag 12 april 2009

Michaëlla Krajicek 'Wereld draait door' @ Dutch Babes


Michaëlla Krajicek (Delft, 9 januari 1989) is een Nederlands tennisspeelster. Tegenwoordig woont zij in Almere.

Misa' Krajicek werd op 9 januari 1989 in Delft geboren. Haar ouders zijn Petr en Pavlina Krajíček en de voormalige toptenniser Richard Krajicek is haar halfbroer. Ze heeft ook een jongere broer; Peter.

Twaalf dagen nadat haar halfbroer Richard afscheid had genomen van het toptennis (op 1 juli 2003), debuteerde Michaëlla Krajicek op Wimbledon. De destijds 14-jarige Krajicek versloeg in de eerste ronde van het jeugdtoernooi de bijna vier jaar oudere Kristina Czafikova in drie sets (6-4, 3-6 en 6-1). Op 12 september 2004 won ze het jeugdtoernooi van de US Open [1].

Haar eerste WTA-toernooi was het WTA-toernooi van Rosmalen in 2003. Mede door tussenkomst van Richard had Michaëlla Krajicek van de organisatie een Wildcard gekregen. Ze had veel last van de zenuwen en verloor in de eerste ronde van Cervanova. Twee jaar later zou ze op hetzelfde toernooi met precies de omgekeerde cijfers revanche nemen.

Na zonder overwinningen twee kleinere ITF-toernooien te hebben gespeeld, kwam bij de Fed Cup in april 2004 de eerste wedstrijdwinst bij de senioren. Ze won van de nummer 438 van de wereld, Chanelle Scheepers, met 7-5, 2-6 en 6-1.

In 2004 deed Michaëlla Krajicek opnieuw mee met toernooi van Rosmalen. Tegen de nr. 43 van de ranglijst Claudine Schaul viel ze bij de stand 4-6, 1-3 flauw door een combinatie van buikkrampen, spanning, emotie en de hitte. Overigens stond ze de eerste set met 3-0 voor en had ze een breakkans om op 4-0 te komen.

In de maanden na Rosmalen won ze twee ITF-$10.000-toernooien en een ITF-$50.000-toernooi. Haar derde WTA-toernooi speelde ze in Luxemburg, waar ze zich met succes door de kwalificaties worstelde, maar in de eerste ronde van het hoofdtoernooi verloor Michaëlla Krajicek van de nummer 39 van de wereldranglijst Asagoe Shinobu.

Het hing al in de lucht, maar nu heeft Kim Clijsters het officieel bekend gemaakt. De Belgische, ooit de nummer een van de wereld, gaat weer tennissen. Twee jaar geleden hing zij haar racket aan de wilgen. Clijsters heeft wildcards aangevraagd voor de WTA-toernooien van Cincinnati en Toronto in augustus en de US Open. Daarna gaat Clijsters bekijken hoe het haar bevalt en of ze nog langer doorgaat.

Op zondag 17 mei speelt Clijsters op Wimbledon tegen haar vroegere idool Steffi Graf en op 14 juni treedt ze in Rosmalen aan tegen Dutch Babe Michaëlla Krajicek. "Door het trainen, soms wel zes uur per dag, kreeg ik weer honger naar het wedstrijdtennis”, verklaarde zij haar comeback.

Clijsters is een van de meest succesvolle sportvrouwen uit de Belgische geschiedenis. Ze speelde vijf grandslamfinales (Roland Garros 2001 en 2003, US Open 2003 en 2005 en Australian Open 2004).

Ze won twee keer de Masters, het officieuze WK tennis (in 2002 en 2003) en voerde negentien weken de wereldranglijst aan. De rechtshandige Clijsters schreef 34 enkel- en elf dubbeltitels op haar naam en won met België in 2001 de Fed Cup.

In mei 2007 nam ze afscheid. Daarna trad ze in het huwelijk en in februari 2008 kwam haar dochter Jade Ellie ter wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten