dinsdag 20 oktober 2009

Willeke van Ammelrooy De jaren stillekes @ Dutch Babes


Willy Geertje van Ammelrooij (Amsterdam, 5 april 1944), bekend als Willeke van Ammelrooy, is een Nederlands actrice, die al decennialang een van de belangrijkste filmsterren van Nederland is. Ook speelde zij in talloze toneelstukken en regisseerde zij enkele films. Bovendien nam zij in 1972 een single op genaamd "Da Da Da I Love You". Het nummer werd geproduceerd door Peter Koelewijn.

Dutch Babe Willeke Van Ammelrooy volgde de Toneelschool in Amsterdam. Haar eerste filmrol was in "Rotterdam-Europoort" van Joris Ivens in 1966. Daarna volgde in "Mira" (1971) onder regie van Fons Rademakers haar eerste naakt rol. Ook speelde ze in "De Lift" en "Ciske de Rat". Ze kreeg twee maal een Gouden Kalf voor Beste Actrice; voor haar rol als "Antonia" in de gelijknamige film Antonia en als Mevrouw Lauwereyssen in "Lijmen/Het Been" naar de roman van Willem Elsschot.

In 2004 speelde ze in Het Glazen Huis als Patricia Westhof. Haar laatste filmrol was in de Amerikaanse speelfilm "The Lake House" als de moeder van Dr. Kate Forster (Sandra Bullock). Ze is getrouwd met operazanger Marco Bakker. Filmeditor en regisseuse Denise Janzee is haar dochter.

Boek Acte de présence

In het jaar dat ze vijfenzestig wordt blikt Willeke van Ammelrooy, al sinds begin jaren zeventig een van de meest besproken persoonlijkheden van ons land, terug op haar leven.

Het is niet voor niks dat ze juist in de afgelopen maanden besloot om aan de hand van vergeelde foto’s en memorabilia uit de dozen bij haar op zolder herinneringen op te halen aan vijfenzestig jaar succes, teleurstelling, glamour, liefde en verdriet.

2008 was het jaar waarin bij Willeke een tumor werd geconstateerd, en een zware operatie noodzakelijk bleek. Het was ook het jaar waarin ze nieuwe successen beleefde, met haar rol in de film Bride Flight en de documentaire die dochter Denise Janzee over haar leven maakte.

In gesprek met Nienke Swierstra vertelt Willeke over de grote en kleine liefdes in haar leven en over trouw blijven aan jezelf. Ze gaat in op loyaliteit, misleiding en integriteit in de filmwereld, de haat-liefdeverhouding met de pers, de kunst van het (film)acteren en op het veelbewogen jaar dat achter haar ligt en dat haar sterker maakte dan ooit.

Steven Van Herreweghe siert je zondagavond met De jaren stillekes, een programma dat helemaal in het teken staat van televisie. Hij doet dat in het aangename gezelschap van een gast die minstens even gek is op tv als hijzelf.

Steven Van Herreweghe gaat op zoek naar de verhalen achter televisiebeelden die iedereen zich herinnert, of net in geen vijftig jaar op televisie zijn getoond. Inspiratie haalt hij elke week uit de bekende gast annex televisiefanaat die bij hem aanschuift. Dat is telkens iemand wiens leven in het teken staat van tv; iemand die zelf al een televisiecarrière achter de rug heeft, maar voor wie tv ook in het privéleven een belangrijke rol speelt.

Op het lijstje van genodigden prijken ronkende namen als Walter Grootaers, Frieda Van Wijck, Tom Lenaerts, Ronny Mosuse, Urbanus, Erik Van Looy, Bart Peeters, Jacques Vermeire, Guy Mortier en Marcel Vanthilt.

Willeke van Ammelrooy kwam uitleg geven over haar vele naaktrollen in Vlaamse en Nederlandse films, uiteraard liet Steven fijntjes ook even wat fragmenten van deze naaktscenes zien.
1 opmerking:

  1. OMG!!!
    Alle thoses naaktscenes zijn zo sexy en de foto's zijn echt goed ...
    Thanks a lot!

    BeantwoordenVerwijderen