zaterdag 13 februari 2010

Georgina Verbaan, Monique van de Ven @ Dutch Babes
Georgina Carolina Verbaan (Den Haag, 9 oktober 1979) is een Nederlands actrice, zangeres en presentatrice. Ze is ook regelmatig tafeldame bij het VARA-programma De Wereld Draait Door.

Dutch Babe Georgina Verbaan rondde de Mavo af op het Erasmus College te Zoetermeer. In 1990, op elfjarige leeftijd, werd ze lid van de musicalgroep Harlekijn in Zoetermeer. Tot haar twaalfde maakte ze met deze groep diverse kindermusicals. Vanaf 1991 kreeg Georgina Verbaan les op Jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag.

Georgina Verbaan debuteerde in 1997 als Hedwig Harmsen (1997-2000) in de landelijk uitgezonden soap Goede tijden, slechte tijden.

Georgina Verbaan stond in december 2004 naakt in de Nederlandse Playboy met een twaalf pagina's tellende blootreportage. Over haar borsten is veel te doen geweest, plots groeiden haar borsten van een kleine B cupmaat naar DD.

Zelf heet Georgina Verbaan altijd volgehouden dat haar borsten puur natuur zijn, dus geen siliconen. Om dit te bewijzen liet ze zelfs bloot röntgenfoto's laten maken van haar borsten. Voor haar rol in de film Joyride kreeg ze in 2005 de Gouden Ui, de tegenhanger van het Gouden Kalf, in de categorie 'slechtste actrice'.

Georgina Verbaan is een uitgesproken vegetariër. Ze laat als bekende actrice door middel van verschillende acties zien wat het effect van vleesconsumptie voor de dieren betekent.

In 2006 stond Georgina Verbaan voor de Tweede-Kamerverkiezingen op 22 november op de kandidatenlijst voor de Partij voor de Dieren als prominente lijstduwer. Ze kreeg 1337 stemmen.

Verbaan had van 2003 tot maart 2008 een relatie met Jort Kelder.

In januari 2008 kreeg Georgina Verbaan de Beeld en Geluid Award als 'Beste Actrice 2007' in de categorie Fictie voor haar rol in 't Schaep met de 5 pooten.

Op 4 oktober 2009 presenteerde Verbaan samen met Carlo Boszhard de Dierendagspecial van Ik wed dat ik het kan.

Janet is een alter ego van Georgina Verbaan. Janet ontstond als hoofdrol van de Nederlandse bioscoopfilm Costa! uit 2001. Het nummer Ritmo uit de film wordt uitgebracht door 'Georgina feat. Janet', in feite één persoon. Ook in het nummer C.O.S.T.A. van Costa Crew zingt ze mee. Janet verschijnt daarna nog in seizoen 1 van de televisieserie Costa!

Georgina Verbaan keert nog één keer terug in de Costa!-reeks. Ze speelt engel Klaartje in de film Pista! Pista! is Costa!, maar dan in de sneeuw.

Tijdschrift Grazia heeft Georgina Verbaan voor de twee keer uitgeroepen tot stijlvolste Amsterdammer. De jury beoordeelde een selectie hippe Amsterdammers. De jury bestond uit verschillende hoofdredacteuren van Grazia uit Bulgarije, China, Kroatië en Arabische Emiraten. Uit Nederland behoorde ontwerpers Bas Kosters en Antoine Peters tot de jury.

Verbaan werd verkozen tot meest stijlvolle Amsterdammer om haar 'high fashion look' en haar ' speelse karakter'.

Bezoekers van de website van de Bont voor Dieren hebben actrice Georgina Verbaan uitgeroepen tot meest Coole Bontgenoot. Zij krijgt deze titel voor haar ''onvermoeibare inzet voor een diervriendelijker en bontvrije wereld''. Dat heeft de Bont voor Dieren donderdag bekendgemaakt.

Georgina Verbaan kreeg van de dierenbeschermingsorganisatie een oorkonde en een zilveren actiebutton met de inscriptie 'Fur coats are worn by beautiful animals and ugly people'.

Koningin Beatrix werd uitgeroepen tot 'domste bontje' van het afgelopen jaar. Volgens de stemmers geeft de koningin als bontdrager een slecht voorbeeld. In totaal zijn 15.000 stemmen uitgebracht op de website van de dierenbeschermingsorganisatie.

Georgina Verbaan heeft voor het eerst haar nieuwste vriend en aanwinst meegenomen naar de uitreiking van de Beeld en Geluid Awards 2010.

De kersverse vriend van de sympathieke actrice, Rob van de Wouw, liep nog wat onwennig over de rode loper van het gala. Hij vond alle aandacht dan ook wat wennen. "Het hoort erbij", zegt hij nuchter.

Tot voor kort hield Georgina Verbaan de lippen op elkaar wat betreft haar nieuwe vlam, klaarblijkelijk vond Verbaan de tijd nu rijp om haar oogappel aan de wereld te tonen.

Monique van de Ven is zonder twijfel een van de grootste namen in de Nederlandse filmindustrie. Ze werd geboren in 1952. Aan de kunstacademie te Maastricht besloot ze drama te studeren. Na deze opleiding plakte ze er een jaartje toneelschool in Den Haag aan vast. Haar debuut als filmactrice betekende gelijk haar doorbraak. Ze speelde in 1973 de naakt en hoofdrol in Paul Verhoeven´s verfilming van Jan Wolkers´ roman 'Turks Fruit´, samen met Rutger Hauer. In datzelfde jaar kreeg ze een bijrol in 'Verloren Maandag´.

In 1974 speelde Monique van de Ven in 'Dakota´ van Willem Verstappen, waarin Willeke van Ammelrooy de hoofdrol vertolkte.

Monique van de Ven was in de jaren 70 samen samen met Sylvia Kristel en Willeke van Ammelrooy exponent van wat bekend werd als de Hollandse film, veel bloot, naakt, vloeken en seks en weinig verhaallijn in de film.

Het daarop volgende jaar verwierf ze volop bekendheid met haar bloot hoofdrol in 'Keetje Tippel´, wederom geregisseerd door Paul Verhoeven. Na dit succes probeerde ze internationale bekendheid te verwerven met een gastrol in de Amerikaanse detectiveserie 'Starsky & Hutch´ en een hoofdrol in de Nederlands-Australische film 'Stunt Rock´ in 1978. Deze pogingen bleken echter tevergeefs.

Na verschillende minder goed ontvangen films kreeg Monique van de Ven in 1983 een rol in Ate de Jong´s 'Brandende Liefde´ waarin ze wederom naakt te wonderen was, en een jaar later in 'De Schorpioen´. In 1986 speelde ze een bijrol in Fons Rademaker´s 'De Aanslag´, naar het boek van Harry Mulisch. Deze film won een Oscar als beste buitenlandse film. Een jaar later speelde ze in 'Iris´ een dierenarts en verwierf ze eindelijk internationale bekendheid als duikster in 'Amsterdamned´. Hierna volgden dan ook rollen in buitenlandse producties als 'Tonight´s the Night´ en 'Paint it Black´. In 1990 verscheen ze, na enkele Nederlandse rollen, in de Frans/Amerikaanse film 'The Man Inside´.

In begin jaren '90 was Monique van de Ven nog te zien in films als 'Eline Vere´ en 'De Johnsons´. In de laatste helft van dit decennium heeft ze zich meer op TV-series toegelegd. Zo speelde ze in 1997 in 'Windkracht 10´ en in 1999 in 'Spangen´. In 1996 heeft ze echter haar regiedebuut gemaakt met 'Mama´s Proefkonijn´. In begin 2000 is ze op het witte doek te horen als Bo Peep in de Nederlands gesproken versie van 'Toy Story 2´ en is ze nog regelmatig in reclamespots te zien.

Monica Maria Theresia (Monique) van de Ven (Zeeland, 28 juli 1952) is een van de bekendste Nederlandse actrices van de jaren zeventig, 80 en 90 van de 20e eeuw.

Monique van de Ven werd geboren in het Noord-Brabantse Zeeland en groeide op in Rijswijk. Ze volgde één jaar de Toneelschool in Maastricht en werd daar in 1971 vanaf geplukt voor haar filmdebuut in Turks Fruit.

Monique van de Ven was 17 jaar getrouwd met cameraman Jan de Bont, met wie ze vanaf het midden van de jaren zeventig tot 1987 in Los Angeles woonde. Ze is getrouwd met acteur/scenarioschrijver Edwin de Vries, die ze ontmoette bij de opnames voor Een Maand Later (1987).

Monique van de Ven ontving twee keer een Gouden Kalf. In 1985 voor haar hele oeuvre en tien jaar later voor haar optreden in de film Romeo. In 1999 werd ze uitgeroepen tot Nederlands actrice van de eeuw.

Met de verfilming van het boek Zomerhitte van Jan Wolkers maakt Monique van de Ven in het voorjaar van 2008 haar grote regiedebuut. Al had ze in 1996 wel een korte film geregisseerd; Mama's Proefkonijn.

Behalve actrice is Van de Ven sinds 1996 ambassadeur voor UNICEF Nederland.

In 1993 beviel Monique van de Ven van een zoon, Sammie.

Filmografie Monique van de Ven:

* Turks Fruit (1973) - Olga Stapels
* Dakota (1974) - Claudia
* Verloren maandag (1974) - Linda
* De wolvenman (Mini-serie, 1974) - Gerrie de Haas
* Keetje Tippel (1975) - Keetje Tippel
* De laatste trein (1975) - Loesje
* Anita Drogemöller und die Ruhe an der Ruhr (Televisiefilm, 1976) - Anita Drogemöller
* Sil de Strandjutter (Mini-serie, 1976) - Lobke
* Dokter Vlimmen (1977) - Leonieke
* Dag dokter (1978) - Ingrid Sanders
* Stunt Rock (1978) - Rol onbekend
* Starsky and Hutch Televisieserie - Anna Akhanatova (Afl., A Body Worth Guarding, 1978)
* Een Vrouw als Eva (1979) - Eva
* Uit elkaar (1979) - Linda
* Hoge hakken, echte liefde (1981) - Jenny Vreugdehil
* Breach of Contract (1982) - Rol onbekend
* Ademloos (1982) - Anneke
* Brandende liefde (1983) - Anna
* Dixie: Changing Habits (Televisiefilm, 1983) - Sherry Bouvais
* Voyagers! Televisieserie - Erika Schoemacher (Afl., Pursuit, 1983)
* Wizards and Warriors Televisieserie - Talia (Afl., Dungeon of Death, 1983)
* Remington Steele Televisieserie - Mary Howell Dannon (Afl., Altered Steele, 1983)
* De Schorpioen (1984) - Anna
* De Aanslag (1986) - Saskia de Graaff/Truus Coster
* Een maand later (1987) - Monika
* Tonight's the Night (Televisiefilm, 1987) - Rol onbekend
* Iris (1987) - Iris
* Amsterdamned (1988) - Laura
* Paint It Black (1989) - Kyla Leif
* De Kassière (1989) - Vroedvrouw Conny
* Romeo (1990) - Anne Herden
* The Man Inside (1990) - Tina Walraff
* Eline Vere (1991) - Betsy van Raat
* Iris Televisieserie - Iris de Weerdt (1992)
* De Johnsons (1992) - Victoria Lucas
* Lang leve de koningin (1995) - Witte koningin
* Toy Story (1995) - Bo Peep
* Eine kleine Nachtmerrie Televisieserie - Rol onbekend (1996)
* Windkracht 10 Televisieserie - Frederica 'Fred' Beekman (Afl. onbekend, 1997)
* Zeeuws Meisje Televisieserie - Augurken-commercial dame (1998)
* De bovenman (2001) - Iet
* The Discovery of Heaven (2001) - Ada's verpleegster
* Amazones (2004) - Kers
* Divina Gloria (Televisiefilm, 2006) - Rol onbekend
* Spangen Televisieserie - Sylvia Richter (1999-2006)
* Zadelpijn (Televisiefilm, 2007) - An


Geen opmerkingen:

Een reactie posten