woensdag 24 februari 2010

Marianne Timmer RTL Boulevard @ Dutch Babes


Drievoudig Olympisch kampioene Marianne Timmer wordt Vancouver-deskundige in ‘RTL Boulevard’. De schaatster van de Control-ploeg schuift vanaf vrijdag 12 februari dagelijks aan in de studio van het RTL 4-programma.

Twee weken lang geeft Dutch Babe Marianne Timmer haar commentaar op actuele gebeurtenissen en prestaties in Vancouver, vertelt ze wat haar mooiste belevenissen op de Olympische Winterspelen zijn en brengt ze de laatste ‘ijskoude’ nieuwtjes.

Na een ongelukkige val op 13 november 2009, waarbij Marianne Timmer haar hielbeen op meerdere plaatsen brak, zag de meervoudig Olympisch kampioene haar kansen op Olympische deelname in Vancouver vervliegen. Ze herstelde sneller dan gedacht maar net niet snel genoeg om zich tijdens het skate-off alsnog te plaatsen.

Naast drie keer Olympisch goud (2x Nagano 1998, 1x 2006 Turijn) werd Marianne Timmer tien keer Nederlands sprintkampioen. Op de Nederlandse afstandskampioenschappen haalde ze in totaal 13 gouden, 14 zilveren en 3 bronzen medailles op de 500, 1000 en 1500 meter. In 2004 werd Timmer in Nagano de eerste Nederlandse wereldkampioene sprint ooit.

Albert Verlinde: “Marianne Timmer is een van de grootste sporthelden die we hebben en ik ben blij dat zo’n sport-ster dagelijks aan onze desk plaats wil nemen. Zij kent de schaatswereld als geen ander en is nog ontzettend aardig ook, wat willen we nog meer.”

Marianne Timmer: “Ontzettend goed dat ‘RTL Boulevard’ op haar manier aandacht gaat besteden aan de Olympische Winterspelen; dat spreekt mij wel aan. Ik heb er zin in om dagelijks aan te schuiven en mijn bijdrage te leveren.”

Wanneer de 1000 meter vrouwen donderdagavond gereden is, weet Marianne Timmer wie haar opvolgster is. De schaatster zal met pijn in haar hart kijken, het liefst had ze zelfs op het ijs gestaan.

Het is een moeilijke dag voor Marianne Timmer. Na vanavond, zo rond middernacht, is zij geen Olympisch kampioen op de 1000 meter meer. Bij een uiterst ongelukkige valpartij in november brak Timmer haar hielbeen op verschillende plaatsten. Na een intensieve race tegen de klok was ze uiteindelijk net niet op tijd hersteld. En dat doet nog steeds pijn bij de Koningin van de winterspelen van Turijn 2006.

"De 1000 meter is mijn afstand en Ik wilde dolgraag mijn titel verdedigen", aldus Marianne Timmer. "Alle voorwaarden voor een toprace waren aanwezig. Ik had absoluut de juiste vorm gehad op dit moment. Maar helaas moet ik nu noodgedwongen thuis voor de televisie plaats nemen".

Toch verveelt Timmer zich niet. Ze schuift tijdens de Spelen dagelijks bij RTL Boulevard als deskundige aan en maakt voor iedere schaatsdag een voorspelling voor onze site. Wie wordt haar opvolgster? "Ik hoop op Margot Boer, Annette Gerritsen of mijn goede vriendin Anni Friesinger. Maar uiteindelijk denk ik dat het goud toch naar Christine Nesbitt zal gaan".

Maar liefst vier Nederlandse schaatsers komen in actie, met direct al in de eerste rit om 22.00 uur Ireen Wust. "Ireen maakt meer kans op de 1500 meter omdat ze toch een stukje basissnelheid mist voor de 1000. Laurine van Riessen vond ik tegenvallen op de 500 meter. Ze is vrij wispelturig, dat is dus moeiljk te voorspellen. Met een top-8 plaats mag ze al heel blij zijn".

De verwachtingen liggen hoger bij Annette Gerritsen en Margot Boer. "Annette viel op de 500 meter, maar de winst is natuurlijk vooruit te pakken en niet achteruit. De vorm is er absoluut, als de focus goed is kan ze zeker bij de eerste vijf eindigen", meent Marianne Timmer over haar Control ploeggenoot.

"Margot Boer heeft als voordeel dat ze in de laatste rit uitkomt. Ze heeft een fantastische 500 meter gereden waar ze helaas net vierde werd, maar ze reed wel de snelste volle ronde van iedereen. Margot is absoluut een kanshebber voor goud", zegt Timmer.

Na lang wikken en wegen komt Marianne Timmer tot de volgende voorspelling: 1 Christine Nesbitt, 2 Margot Boer, 3 Anni Friesinger.

Maria Aaltje (Marianne) Timmer (Sappemeer, 3 oktober 1974) is sinds 1993 een Nederlands schaatsster met als bijnaam "Timmertje". Ze is gespecialiseerd in de 500, 1000 en in het begin van haar carrière ook in de 1500 meter. Timmer is de ex-vrouw van haar voormalige coach Peter Mueller en is getrouwd met oud-Feyenoord-doelman Henk Timmer.

Marianne Timmer brak door tijdens het WK voor junioren waar ze brons haalde. In de jaren die daarop volgden specialiseerde zij zich op de korte afstanden en schreef ze geschiedenis door als eerste Nederlandse schaatser op twee verschillende Olympische Winterspelen goud te winnen.

Op beide Spelen gebeurde dat op 19 februari, de sterfdatum van haar beste vriendin Renske Vellinga ten tijde van de Olympische Winterspelen 1994 in Lillehammer. Naast haar schaatsactiviteiten heeft zij sinds 2006 samen met haar vriend en diens broer een kledingzaak in Harderwijk. Op 21 januari 2008 maakte Timmer bekend haar contract bij DSB te willen verlengen tot de Winterspelen van 2010 in Vancouver. Hierover was ze in onderhandeling met DSB-directeur Toon Gerbrands en is officieel bekrachtigd op 21 februari 2008.

Marianne Timmer won in 1998 de gouden medaille op de 1000 en de 1500 meter bij de Olympische Winterspelen in het Japanse Nagano. Ze versloeg Chris Witty op de 1000 meter en de onverslaanbaar geachte Gunda Niemann op de 1500 meter. "Timmertje, Timmertje, wat ga je doen?", riep Studio Sport-commentator Frank Snoeks, wat Timmer de bijnaam Timmertje opleverde.

Salt Lake City 2002
In 2002 tijdens de Olympische Winterspelen in Salt Lake City behaalde Timmer een achtste plaats op de 500 meter, een vierde plaats op de 1000 en een 21ste plaats op de 1500 meter.

Turijn 2006
Bij de Nederlandse afstandskampioenschappen (tevens kwalificatietoernooi) wist Marianne Timmer zich te plaatsen voor de Olympische 500 meter en de 1000 meter, via respectievelijk een eerste en een tweede plaats. Op de 500 meter (14 februari) werd ze in Turijn echter vanwege valse starts gediskwalificeerd.

Een week later (19 februari) won ze verrassend de gouden medaille op de 1000 meter, door de favorieten Cindy Klassen en Anni Friesinger met minimaal verschil te verslaan. Door dit resultaat mocht ze tevens starten op de 1500 meter, waar ze veertiende werd.

Marianne Timmer is een record aantal keren Nederlands sprintkampioen geworden, namelijk tien keer (1997, 1998, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008). Op de Nederlandse afstandskampioenschappen haalde ze in totaal 13 gouden, 14 zilveren en 3 bronzen medailles op 500, 1000 en 1500 meter.

Op 18 januari 2004 werd Marianne Timmer in Nagano wereldkampioen sprint, als eerste Nederlandse vrouw in de schaatsgeschiedenis. Op dit kampioenschap wist ze geen afstand te winnen, maar ze was wel de meest constante schaatsster, met drie derde plaatsen en één vierde.

Val World Cup 2009
Op 13 november 2009 brak Marianne Timmer tijdens een val haar hielbeen op meerdere plaatsen. Dit gebeurde op de 500 meter sprint bij de World Cup wedstrijden in Heerenveen. Ze moest hierna 12 weken rust houden, echter op 21 december 2009 werkte ze al een lichte training af in Thialf.

Tijdens het AKT II stond Marianne Timmer weer in wedstrijdverband op het ijs. Echter wist zij zich niet te plaatsen voor Vancouver 2010.

Oud Olympisch kampioene Marianne Timmer naakt in Playboy!

Schaatser Marianne Timmer won veel olympische medailles tijdens haar schaatscarriere. De Duitse Anni Friesinger was haar grote rivaal. De rivaliteit hadden de dames niet in het dagelijks leven. De twee topschaatsers ontwikkelde een hechte vriendschap. Binnenkort verschijnt er een fotoboek met ook bloot foto's van de dames. Naast mooie sportfoto's zijn er ook naaktfoto's te vinden in het boek. De Duitse mannenblad Playboy gaf alvast een voorproefje weg van de naakt foto's.

Het fotoboek dat vooral gaat om de vriendschap heet Auge um Auge (oog om oog). De naaktfoto's voor het boek werd gemaakt door de Duitse topfotograaf Thomas Kettner. Naast sportfoto's zijn er ook erotische foto's gemaakt voor 'oog om oog'. Al eerder belande wat materiaal op het internet. Wie het boek straks wilt hebben, moet er wel flink voor betalen. Voor 299 euro kan je een exemplaar kopen.

Naakte schaatsnimfen Marianne Timmer & Anni Friesinger

Even shoppen in pikante Winterspelen-sferen. Van augustus tot en met oktober 2009 poseerden topschaatsters en vriendinnen Marianne Timmer en Anni Friesinger op bijzondere plekken naakt voor de camera van de Duitse fotograaf Thomas Kettner.
Hij resulteerde in een uitdagend fotoboek…………..

“Ik wist dat Anni in Vancouver haar laatste Olympische Spelen zou meemaken en dat gold ook voor Marianne, haar vriendin en tegenstandster,” verklaart Thomas Kettner de keuze en het moment in het AD.

Anni Friesinger reageerde enthousiast op het idee, net als Marianne Timmer, die Vancouver door een ernstige blessure en daaropvolgend tijdgebrek uiteindelijk niet haalde.
“Anni en ik zijn al zo lang vriendinnen dat ik haar net zo goed ken als een zus,” zegt Timmer over haar band met de Duitse, die is getrouwd met de Nederlandse oud-schaatser Ids Postma.

Allebei knap, sexy, maar toch tegengesteld. Een tengere, elegante verschijning tegenover een krachtige, gespierde amazone met ferme borsten. Marianne Timmer versus Anni Friesinger.
Oog om Oog Sexy en uitdagend vereeuwigd in een nieuw fotoboek.

Het fotoboek, dat 'Auge um Auge' (oog om oog) heet, gaat vooral over de vriendschap tussen de twee schaatsters. Jarenlang waren de twee aan elkaar gewaagd op het ijs, maar naast de sport bloeide er ook een bijzondere vriendschap op.

De foto's voor het boek werden gemaakt door de Duitse topfotograaf Thomas Kettner en tonen de twee schaatsters ook in erotische poses.

De foto’s voor het boek werden gemaakt door de Duitse fotograaf Thomas Kettner en laten de twee schaatsters ook verrassend in erotische poses zien, waarvan een deel al snel op Internet belandde. Nu zijn er in de Duitse Playboy opnieuw foto’s uit het boek te zien. En dat is maar goed ook, want voor het boek moet maar liefst 299 euro neergeteld worden en hebben we dat nou wel over voor een paar blote schaatsters?

Donderdag treedt ze officieel af als olympisch kampioene op de 1000 meter. Marianne Timmer hoopt dat ze in Vancouver wordt opgevolgd door Annette Gerritsen. De 24-jarige Ilpendamse wil zich revancheren voor haar valpartij op de 500 meter.

Annette Gerritsen kan zich vasthouden aan het scenario van Timmer in 2006 in Turijn. Na een mislukte 500 meter - ze werd gediskwalificeerd vanwege een valse start - sloeg ze toe op de 1000 meter.

"Annette zal nu de knop moeten omzetten en focussen op de 1000 meter. Ook op die afstand is ze levensgevaarlijk", vertelt Timmer in De Telegraaf.

Marianne Timmer memoreert hoe ze de woede en frustratie over de diskwalificatie gebruikte op de 1000 meter. "Er zat zoveel power, agressie en wilskracht in mijn lijf. Het één had zeker met het ander te maken."

Trainer Jac Orie wakkerde destijds de revanchegevoelens van Timmer aan. Bij Annette Gerritsen is die noodzaak er niet, vindt de Hagenaar.

"Annette Gerritsen heeft na de race een half uurtje flink gejankt, maar daarna is de knop meteen omgegaan. Dat kan zij als geen ander. Annette is een killer met enorm veel veerkracht. Wat dat betreft lijkt ze op Marianne Timmer."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten