vrijdag 19 maart 2010

Margreet Beetsma zwanger RTL Editie NL @ Dutch Babes


Margreet Beetsma, de presentatrice van Editie NL, en haar vriend André Buurma zijn in blijde verwachting. Het is hun eerste kindje.

De blonde presentatrice is nu zes maanden zwanger, het kindje wordt dus medio juni verwacht.

TV-presentatrice Margreet Beetsma begon haar carrière in Groningen. Ze studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Tijdens de studie kreeg Dutch babe Margreet Beetsma de kans om af te studeren met een scenario voor een historische documentaire en zo kwam Margreet in aanraking met TV.

Na haar studie heeft ze onder andere gewerkt voor 'Het Klokhuis' en nu is ze al weer enkele jaren werkzaam als presentatrice van 'Editie NL'.

De stap van Emmen, waar Margreet in 1973 geboren werd, naar Groningen was niet zo groot. Die keuze was snel gemaakt. “Groningen is een gezellige stad met een goede sfeer en niet te groot.

Maar de stad is wel van alle gemakken voorzien en cultureel gezien gebeurt er ook van alles. Er zijn genoeg gezellige restaurantjes en – niet te vergeten – de terrasjes in de zomer en je kunt er prima, en tot heel laat, uitgaan. Maar als je wilt sta je ook binnen no-time op het platteland.”

Margreet Beetsma woonde met meerdere studenten in een oude glasfabriek middenin de stad. “Echt een superplek, heel gezellig. Helaas keek ik vanuit mijn kamer uit op een blinde muur, lichtelijk claustrofobisch werd ik ervan. Gelukkig was ik niet zo vaak thuis.”

Eén van de talenten die ze ontdekte was dat Margreet Beetsma heel goed is in langdurig op terrasjes zitten, drinken en kletsen.

“Maar dat is natuurlijk niet het enige.” Tijdens haar studie aan de School voor Journalistiek in Zwolle had ze al de nodige basiskennis over TV-maken opgedaan.

“Aan de Rijksuniversiteit Groningen ontdekte ik mijn talent voor het vertalen van, op het eerste gezicht, complexe en droge kost naar een helder en boeiend verhaal voor een breed TV-publiek.”

Aan de Rijksuniversiteit Groningen kreeg Margreet de kans om af te studeren met een scenario voor een historische documentaire.

“De research en de vele interviews die ik hiervoor deed hebben me enorm veel geleerd over het werk dat vooraf gaat aan lange documentaires die je op TV ziet.”

Daarnaast bood de stad haar de ontspanning die ze tijdens haar studie en het afstuderen nodig had. “Dat had ik ook echt nodig om goed te kunnen presteren. All work and no play...”

Margreet Beetsma heeft na haar studie 5,5 jaar gewerkt als presentatrice van 'Het Klokhuis'. “Een geweldige periode.”

Daarnaast presenteerde ze geschiedenis programma's van Teleac/NOT: 'Verre Verwanten' en 'Histoclips'.

“En sinds april 2008 werk ik voor het nieuwsprogramma 'Editie NL' van RTL. En zo af en toe doe ik nog wat schrijfklussen voor Moomba!Media, het leukste mediabedrijf van Groningen.”

Margreet Beetsma (Emmen, 12 mei 1973) is een Nederlands televisie-presentatrice.

Na de School of Media in Zwolle ging Margreet Beetsma aan het werk bij RTV Drenthe. In 2001 werd ze presentatrice van Het Klokhuis.

Op Omroep Gelderland presenteerde ze 'rondje 30 en samen met Jan Douwe Kroeske het Teleac-programma Verre Verwanten. Vanaf maart 2007 is ze te zien als presentatrice van Editie NL.

Margreet Beetsma woont samen in Groningen en ze heeft een pied-de-terre in Hilversum. In 2010 is de presentatrice zwanger van haar eerste kind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten