dinsdag 13 september 2011

Rozemarijn 'Roos' Moggré presentatrice NOS jeugdjournaal @ Dutch Babes

Rozemarijn 'Roos' Moggré presentatrice NOS jeugdjournaal.
Rozemarijn Moggré (6 juli 1981) is een Nederlandse televisiepresentator en verslaggever.
Roos Moggré begon haar loopbaan op de nieuwsafdeling van de regionale omroep Radio M Utrecht. Zij presenteerde bij RTV Utrecht in 2006 het tv-programma Vitamine U. Ze heeft enige tijd deel uitgemaakt van het vaste presentatieteam van het dagelijkse regionale nieuwsprogramma U Vandaag.
Sinds 15 januari 2008 is Rozemarijn Moggré een van de presentatoren van het NOS Jeugdjournaal.
Dutch babe Roos Moggré (29) is een van de presentatoren van het Jeugdjournaal (NOS), dat op 5 januari zijn 30-jarig jubileum vierde. Ze begon als presentator en verslaggever bij Regionale Omroep Utrecht.
Wat zou je doen als je dit werk niet deed?
Rozemarijn Moggré: “Toen ik jong was, wilde ik politieagent worden. Na mijn studie journalistiek heb ik internationale betrekkingen gestudeerd, en in dat kader zou ik graag bij een Nederlandse ambassade in het buitenland willen werken.”
Welk compliment blijft je bij?
Rozemarijn Moggré: “Een vriend zei tegen mij: ‘Jouw wereld is zo groot, je kent niet snel barrières. Je ziet eerder mogelijkheden dan problemen.’ Dat klopt, want ik ben praktisch ingesteld.”
Met welke karaktertrek drijf je anderen tot wanhoop?
Rozemarijn Moggré: “Ik ben echt heel slordig en niet gestructureerd. Thuis laat ik spullen slingeren. Daar heb ik zelf geen problemen mee, maar anderen wel. Maar ik ben zeker schoon!”
Op welk dier lijk je?
“Op een stokstaartje. Een vrolijk beestje dat heel erg nieuwsgierig en omgevingsbewust is. Dit diertje houdt bovendien net als ik van de zon.”
Met wie zou je graag een dagje willen ruilen?
Rozemarijn Moggré: “Met een lid van een hulpverleningsteam dat er – met het vliegtuig – op uit trekt om mensen in nood te helpen. Dat is nog steeds een droom van me.”
Hoe blijf je in conditie?
Rozemarijn Moggré: “Vroeger was ik best sportief, maar ik doe er bijna niets meer aan. Het komt er niet van, hoewel ik zeker vind dat ik iets aan sport moet gaan doen.”
Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
“Toen ik onlangs op kraambezoek ging bij een van mijn beste vriendinnen huilde ik van ontroering en blijdschap.”
Wat is geluk voor je?
Rozemarijn Moggré: “Dat zijn voor mij de mensen die het dichtst bij me staan: mijn vrienden en mijn familie. Zonder hen functioneer ik niet. Ik móet kunnen delen. Geluk is ook: een goed gesprek, of gewoon met goede vrienden een avondje doorzakken in de kroeg.”
Ben je bang voor de dood?
“Nee. Als het zover is, is het mooi geweest. Ik ben eerder bang dat ik, als ik jong zou sterven, mensen moet achterlaten. En het lijkt me verschrikkelijk als mensen van wie ik houd, overlijden.”
Bid je wel eens?
“Jazeker. Ik vind mijn leven echt te gek, dus daar bedank ik Hem dan voor, of ik vraag Hem om hulp.”
Waar heb je spijt van?
Rozemarijn Moggré: “Ik geloof dat alles wat ik heb meegemaakt, zin heeft en maakt wie ik nu ben. Er zijn heus wel mindere of moeilijke perioden in mijn leven geweest. Maar daar kan ik nu op een positieve manier naar kijken, om ervan te leren en erdoor te groeien. Dan blijven er weinig dingen over om spijt van te hebben.”
Welk programma moet direct van de buis verdwijnen?
“Astro-tv. Ik vind het echt schandalig dat dit er is. Het is echt niet mijn ding, en volgens mij zit er heel veel geldklopperij achter.”
Wat weet bijna niemand over je?
Rozemarijn Moggré: “Ik heb wel eens parachute gesprongen en vanuit een kooi haaien in zee van nabij bekeken. En ik heb aan bungyjumpen gedaan. Dat deed ik samen met één bepaalde vriendin.”

Het Jeugdjournaal heeft een nieuwe presentatrice: Rozemarijn Moggré! Vanaf januari 2008 gaat ze bij ons presenteren.
Rozemarijn Moggré volgt Liesbeth Staats op, die vorige maand bij het Jeugdjournaal vertrok. Ze is 26 jaar en heeft journalistiek gestudeerd. Rozemarijn vindt het erg leuk om bij ons te komen werken. "Ik heb er super veel zin in. Het is echt een droombaan."
Betekenis Rozemarijn
Rozemarijn is samengesteld uit "roos" en "Maria". Rozemarijn is tevens de naam van een tuinplant. Rozemarijn is een symbool voor vriendschap en trouw. De Oude Grieken associeerden de sterke geur van rozemarijn met de liefde en gebruikten het bij bruiloften.
Rozemarijn Moggré (1981) is een Nederlandse televisiepresentator en verslaggever. Rozemarijn startte haar loopbaan op de nieuwsafdeling van de regionale omroep Radio M Utrecht. Vanaf 2008 presenteerd ze het NOS Jeugdjournaal.
Het NOS Jeugdjournaal won de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma. Het Jeugdjournaal was al zes maal genomineerd.
Andere genomineerden voor de Gouden Stuiver waren de NPS-programma's Het Klokhuis (tiende nominatie) en Sesamstraat (tweede nominatie).
Presentatrice Milouska Meulens en Rozemarijn Moggré namen de prijs in ontvangst. "We horen er als Jeugdjournaal al jaren bij en nu hebben we hem", aldus Meulens.
Rozemarijn Moggré nieuwe presentator NOS Jeugdjournaal
Rozemarijn Moggré (26) treedt toe tot het team van presentatoren van het NOS Jeugdjournaal. Ze zal in januari 2008 bij de NOS beginnen. Roos Moggré is afkomstig van RTV Utrecht, waar ze een dagelijks nieuwsprogramma op televisie presenteert. Met haar komst is het vaste presentatieteam van het Jeugdjournaal weer op volle sterkte. Dat team bestaat uit Pepijn Crone, Milouska Meulens  en (per januari) Rozemarijn Moggré, die de plaats inneemt van de onlangs vetrokken Liesbeth Staats. Behalve als presentator zal Moggré ook aan de slag gaan als verslaggever voor het NOS Jeugdjournaal.
Rozemarijn Moggré is enthousiast over haar benoeming: “Ik heb er super veel zin in om voor het Jeugdjournaal te gaan werken. Echt een droombaan. En ik vind het bovendien een fantastische uitdaging om het nieuws zodanig te brengen dat het aansluit bij de belevingswereld van deze bijzondere en leuke doelgroep.”
Chef Ronald Bartlema is blij met de komst van Rozemarijn Moggré: “Na een zware procedure met meer dan honderd sollicitanten, koos de sollicitatiecommissie unaniem voor Rozemarijn als nummer 1. Ze is journalist, heeft de juiste uitstraling en ze heeft ervaring als presentator en als verslaggever. Ik vind haar dan ook een aanwinst voor het Jeugdjournaal.”
Rozemarijn Moggré studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Utrecht. Voor RTV Utrecht werkte ze als verslaggever voor zowel radio als televisie. De afgelopen anderhalf jaar was ze bij deze omroep presentator van het dagelijks nieuwsprogramma U Vandaag op televisie.
Rozemarijn Moggré
   Functie: Presentator/redacteur NOS Jeugdjournaal
Geboortedatum:          06 juli 1981
Geboorteplaats:           Strijen
Opleiding
School voor Journalistiek, Hogeschool Windesheim, Zwolle (1999-2000)
School voor Journalistiek, Hogeschool Utrecht (2000-2003)
School of Journalism (Amerikaanse geschiedenis en journalistiek), Ohio University, Athens, Verenigde Staten (2002)
Master Internationale Betrekkingen, Universiteit Utrecht (2003-2007)
Werkervaring:
Presentator/verslaggever, NOS Jeugdjournaal (2008-heden)
Presentator ‘U Vandaag’, RTV Utrecht (2006-2008)
Presentator ‘Vitamine U’, RTV Utrecht (2006)
Verslaggever, RTV Utrecht (2003-2008)
Redacteur NOVA, VARA/NPS (2003)
Verslaggever/redacteur, Radio M Utrecht (2001-2002)
NOS Jeugdjournaal
Het Jeugdjournaal is een nieuwsprogramma van de NOS dat zich richt op kinderen in de leeftijd van ca. 10 tot 12 jaar. Het doel van dit journaal is het "aanbieden van kennis en handvatten aan kinderen zodat zij meer begrip en inzicht krijgen in hun eigen problematiek en de problemen die in hun land spelen". Op schooldagen heeft het Jeugdjournaal twee uitzendingen per dag: 's ochtends om 8:45 en 's avonds rond 18:44. In het weekend is er één uitzending per dag, ook om 18:44.
Inmiddels is op de website van het Jeugdjournaal te lezen dat hun huidige doelgroep kinderen van 10 t/m 12 jaar is. Interessant daarbij is dat tegenwoordig een ruime meerderheid van de kijkers ouder is dan die doelgroep en ongeveer 1/6 van alle kijkers volwassene is.
Het Jeugdjournaal kan soms voor de presentatoren fungeren als een soort opstapje naar de presentatie van het NOS Journaal. Zo gingen bijvoorbeeld Hans Smit en Aldith Hunkar eerder al deze weg.
De eerste uitzending van het Jeugdjournaal was op 5 januari 1981, de 25ste verjaardag van het NOS Journaal. De eerste uitzending werd gepresenteerd door Leontien Ceulemans, die daarna nog drie jaar bij het Jeugdjournaal heeft gewerkt, en later nog naakt poseerde op de cover van Playboy. Op 5 januari 2006 vierde het NOS Jeugdjournaal haar 25e verjaardag, wat op 7 januari gevierd werd met een speciale uitzending.
In eerste instantie was het Jeugdjournaal slechts drie keer in de week te zien op de Nederlandse televisie. Momenteel wordt het programma zeven dagen per week uitgezonden. Op 5 september 2005 ging de NOS van start met Jeugdjournaal.nl, een korte uitzending van 5 minuten in de middag op het station Z@PP. Sinds 6 september 2010 is dit middagbulletin vervangen door een (volledige) ochtenduitzending om 8:45 op Z@PP.
Op 23 oktober 2009 won het Jeugdjournaal na zes nominaties de Gouden Stuiver, de bekendste publieksprijs voor het beste jeugdprogramma. Het Jeugdjournaal versloeg hiermee Het Klokhuis en Sesamstraat.
Sinds oktober 2009 verschijnt maandelijks het tijdschrift Jeugdjournaal Magazine.
Presentatoren
Onderstaande een tabel wie er in het verleden werkten bij het Jeugdjournaal als presentator. Daarbij werkte Harmen Siezen als invaller.
Periode↓     Presentator↓
1981-1984     Leontien Ceulemans
1981-1994     Marga van Praag
1981?-2002?     Harmen Siezen
1982-1986     Leoni Jansen
1983-1989     Robert ten Brink
1989-1991     Birgit Gantzert
1991-1996     Frank du Mosch
1993-1998?     Gijs Wanders
1994-2000     Aldith Hunkar
1996-2004     Hans Smit
2000-2005     Brecht van Hulten
2003-2006     Winfried Baijens
2003-2007     Liesbeth Staats
 Huidige presentatoren
Onderstaande een tabel van de huidige presentatoren van het jeugdjornaal, met het jaartal vanaf wanneer ze werken als presentator. Nick Renooij werkt als invaller.
Periode↓     Presentator↓
2000-     Milouska Meulens
2005-     Tamara Seur
2006-     Pepijn Crone
2008-     Rozemarijn Moggré
2010-     Nick Renooij
2011-     Siham Raijoul
Op 1 april 2006 maakte het Jeugdjournaal bekend met een personeelstekort te kampen omdat daar alle presentatrices zwanger waren. Het zou daarom beter zijn dat presentatrices er maar helemaal mee zouden stoppen, alleen mannen mochten het Jeugdjournaal nog presenteren. Dit bleek echter een 1-aprilgrap, na hun zwangerschapsverlof mochten de presentatrices die zwanger waren geweest gewoon weer terugkeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten