maandag 21 november 2011

Susan Smit 'Mag ik U kussen' @ Dutch Babes


Schrijfster en columniste Susan Smit in 'Mag ik U kussen'.

Een leger van ridders strijdt zondag 20 november om de kus van Susan Smit in de verleidingsshow ‘Mag ik u kussen’. Romantiek, poëzie, intelligentie en humor: de mannen gooien alles in de strijd. Aan het einde onthult Susan wie haar het meest heeft weten te charmeren.


Leo Alkemade, Murth Mossel en Philippe Geubels proberen de aantrekkelijke en sexy Susan Smit met romantiek, poëzie, intelligentie en humor te verleiden. Onder leiding van presentator Art Rooijakkers wordt de kijker aan het eind van de show getuige van een voyeuristische kus aan de winnaar.

De Hoofse liefde herleeft en de grenzen van het flirten worden definitief verlegd in deze verleidingsshow. Acht stijlvolle vrouwen en een man in totaal: Victoria Koblenko, Do, Lauren Verster, Kim Feenstra, Annette Gerritsen, Susan Smit en Vigo Waas bieden in ‘Mag ik u Kussen’? hoogst exclusief en eenmalig een kus van hun lippen.

Ze worden op een voetstuk gezet door een leger van ridders. Onder anderen Jandino Asporaat, Martijn Koning, Murth Mossel, en Roué Verveer, strijden keihard om de kus.
In elke aflevering zal ook een Belgische comedian zich mengen in de strijd.


Mag ik u kussen? is een Nederlandse humoristische 'datingshow' die vanaf 25 september 2011 op televisie wordt uitgezonden door de AVRO. De show is gebaseerd op het gelijknamige programma van de Vlaamse zender Canvas.

Drie komedianten, twee Nederlandse en één Vlaamse, binden de strijd met elkaar aan om de gunsten van een bekende Nederlander, in de regel een vrouw zoals Susan Smit. Het spel bestaat uit verschillende rondes, en na elke ronde deelt de vrouw in het geheim punten uit aan de comedians. Na de ronde 'Het vragenvuur' wordt onthuld welke van de drie deelnemers de minste punten heeft. Deze deelnemer is de zogeheten 'loser' en valt af. De overige twee komedianten nemen het nog één keer tegen elkaar op, waarna de vrouw bekend maakt wie het wat haar betreft het best heeft gedaan en dus de winnaar is. Deze winnaar mag aan het eind van het programma de vrouw kussen.

Naar Vlaams voorbeeld worden in de laatste uitzending van het seizoen de rollen omgedraaid en zullen drie vrouwen strijden om de kus van een begeerlijke man, namelijk cabaretier en acteur Viggo Waas.

De presentatie van Mag ik u kussen? is in handen van Art Rooijakkers.

De Avro komt met een nieuw spelletje op Nederland 3: Mag Ik U Kussen? Drie markante mannen strijden om de kus van één verleidelijke bekende vrouw. Om de kus te verdienen, moeten ze Susan Smit overreden met romantiek, poëzie, intelligentie en humor. Art Rooijakkers presenteert Mag Ik U Kussen?, dat uit België is komen overwaaien en aldaar zeer succesvol is. “De combinatie van de lyriek en de grap maken Mag Ik U Kussen? heel leuk.”

Rooijakkers heeft inmiddels bijna alle opnames achter de rug en is enthousiast. “De humor is soms plat, maar de gedichtjes of liedjes compenseren dat weer. Je ziet gewoon drie mannen die alles uit de kast trekken om een mooie vrouw te versieren. Het is bijna alsof ze in een kroeg zitten en jagen”, vertelt hij.

De drie mannen die strijden om de gunst van de bekende vrouw wisselen wekelijks, wel zit er altijd een Belg bij. “Ze zijn charmant en kunnen dingen zeggen die wij ons als Nederlanders niet kunnen veroorloven. Bovendien kennen ze het format”, aldus Rooijakkers. Onder andere Jandino Asporaat, Roué Verveer, Edo Brunner en Patrick Stoof jagen op een kus.

Voor Rooijakkers is Mag Ik U Kussen? een programma met een zeer bescheiden rol. “Af en toe neem ik de vrouw in bescherming als de mannen uit de bocht vliegen. Of ik spoor ze aan het beste beentje voor te zetten. Een bescheiden rol, maar dat vind ik niet erg. Het is echt een heel leuk format. En de studiosetting is voor mij nieuw, een mogelijkheid om me verder te ontwikkelen.”

In de eerste aflevering staat Katja Römer-Schuurman centraal, verderop komen onder andere Jennifer Hoffman, Victoria Koblenko, Annette Gerritsen, Do(minique) van Hulst, Susan Smit en Viggo Waas nog voorbij.


Datingshow. Drie comedians proberen de bekende Nederlandse vrouw Susan Smit met romantiek, poëzie, intelligentie en humor te verleiden. Aan het einde van de verleidingsshow onthult de vrouw wie haar het meest heeft weten te charmeren, waarna de winnaar haar mag kussen. Presentatie: Art Rooijakkers.


Schrijfster en columniste Susan Smit is zondag te zien in Mag ik u kussen? Waar kijkt zij graag naar?


Susan Smit: KRO De wandeling vind ik in al zijn eenvoud een heel ontroerend programma. Wandelen haalt je uit je hoofd en brengt je naar je hart, dat merk je in de gesprekken. Hella van der Wijst heeft iets over zich waardoor haar gasten het achterste van hun tong durven laten zien: ze is zichzelf en oprecht geïnteresseerd. Op tv zijn vaak niet-interessante verhalen van bekende mensen te zien, terwijl uit dit programma blijkt dat de verhalen van onbekende mensen veel boeiender en inspirerender zijn.



Susan Smit: In de boeken van de – nog onbekende – schrijfster Pamela Kribbe vind ik alles waar ik ooit naar heb gezocht. Ze geeft in haar boeken een spiritueel perspectief op het mens-zijn: bijvoorbeeld over vorige levens en hoe we ons verhouden tot de natuur. Verder lees ik eens in de zoveel tijd een van mijn lievelingsboeken, zoals De ondraaglijke lichtheid van het bestaan van Milan Kundera. Ik weet hoe het afloopt, maar toch ontdek ik iedere keer weer nieuwe lagen en geniet ik van de vertrouwde sfeer van het boek.  


Erotische film schrijfster Susan Smit opgedoken

Diverse websites hebben zaterdag fragmenten gepubliceerd uit een erotische film waarin model, schrijfster en journalist Susan Smit heeft gespeeld.

Onder meer het weblog VKMag en de site van dagblad De Telegraaf hebben links geplaatst naar twee naaktscènes uit de film Diamonds Are For Pleasure, waarin Susan Smit een bijrol vertolkt, geheel naakt. De seksfilm is in de jaren negentig uitgezonden door SBS6.


De schrijfster Susan Smit stelt desgevraagd in een reactie dat het een 'naïeve actie' betrof. "Ik was zeventien jaar oud en net model. Dan kan dat soort dingen op je pad komen.''

De nu 34-jarige Susan Smit is 'niet trots' op naaktscènes in de film, maar zij distantieert zich er ook niet van. "Ik vind het ook geen big deal. Het is allemaal vrij onschuldig. Het enige dat je ziet is een stel onvolgroeide blote borsten.''



Susan Smit heeft het bestaan van de film nooit ontkend. "Maar toen SBS hem uitzond, woonde ik in Parijs. Toen viel het niemand op.'' Het is de enige productie waar Susan Smit naakt in heeft mee gespeeld, zo zegt de schrijfster.

Susan Smit (Leiden, 24 februari 1974) is een Nederlandse schrijfster, columniste en voormalig fotomodel. Ze noemt zichzelf tevens heks, een fenomeen dat haar naar eigen zeggen greep toen ze er in 2000 een artikel over schreef.

Als fotomodel werkend vond Susan Smit die wereld oppervlakkig en eenzaam. Daarnaast was ze ook korte tijd als zangeres bezig met de groep JKP Project. Ze kreeg behoefte aan meer inhoud en ging Nederlands studeren. Op haar 26e studeerde ze af in Culturele Studies (richting Publicistiek).

Na een artikel geschreven te hebben over moderne heksen, reisde ze voor dit onderwerp naar de Verenigde Staten en verdiepte ze zich in de geschiedenis van hekserij. Susan Smit leerde over magie en het effect van kruiden en begon rituelen uit te oefenen. Ze liet zich uiteindelijk als heks inwijden. Hekserij is volgens Smit geen geheimzinnig geloof waarbij een heks toverdrankjes brouwt en op een bezemsteel vliegt, maar een spiritueel iets. Hekserij heeft volgens haar te maken met 'meditatie, magie en reïncarnatie, natuurgeneeswijzen, intuïtieve ontwikkeling en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven'.

Over haar ervaringen als heks en de periode waarin ze zich in hekserij ging verdiepen, schreef ze het boek Heks (2001). Het boek werd tot 2007 zes keer herdrukt. Ook zorgde het voor een toename van de bekendheid van Susan Smit: verschillende talkshows, tijdschriften en kranten wilden haar verhaal horen. In 2006 kwam Heks uit als luisterboek, door Smit zelf ingesproken. Er zat een begeleidende bonus-cd met oefeningen en chants bij om de luisteraar te helpen bij het ontwikkelen van intuïtieve vermogens en het werken met energie en magie.

In november 2003 bracht Susan Smit haar tweede boek uit, Wijze Vrouwen. Dit gaat over liefde, moed en magie en werd tot 2007 vijf keer herdrukt.

Haar derde boek verscheen in 2004: De stad en de sterren. Het gaat over 'alle facetten die het leven van een jonge vrouw zo gecompliceerd en leuk maken'. Het boek is bedoeld als zoektocht naar een balans tussen spirituele diepgang en 'het jachtige moderne leven'.

Haar eerste roman verscheen in september 2005: Elena's vlucht. Hiervan werden in de eerste maand 15.000 exemplaren verkocht. De historische roman gaat over de onmogelijke liefde tussen een Roma-meisje en een katholieke jongen. Het speelt zich af in Europa in de periode tussen de twee wereldoorlogen, een tijd van zigeunervervolging.

In 2006 verscheen De Zweefmolen, een boek dat voortvloeide uit een rubriek in het tijdschrift Happinez, waarin Susan Smit therapieën onderging die ze met een knipoog beschreef. Het Algemeen Dagblad schreef hierover: 'Smit schrijft kritisch, mild-ironisch én ze belicht het onderwerp van alle kanten.'

In 2007 stelde Susan Smit samen met Siska Mulder namens het schrijverscollectief Writers on Heels een verhalenbundel samen, De Verleiding.

Haar tweede roman Wat er niet meer is een verhaal vol passie, verlangen en muzikaliteit.

In haar boek Letterhonger (april 2008) is een verhalenbundel over haar privéleven, haar schrijverschap maar ook haar spirituele zoektocht. Haar verhalen zijn deels autobiografisch; ze zijn openhartig over haar liefdesleven en geven een inkijk in haar deelname aan de literaire wereld.

In april 2009 verscheen haar boek 100 spirituele plekken die je gezien moet hebben. Hierin beschrijft Susan Smit haar reizen naar spirituele plekken in de afgelopen jaren. Ze schrijft columns voor de tijdschriften JFK, BOEK en Happinez.

Susan Smit verschijnt regelmatig in de media, met name vanwege haar achtergrond als schrijfster, 'spiritueel ontdekkingsreiziger' en als heks. Daarnaast gaf ze van 2005 tot 2009 boekrecensies op de woensdag tijdens Goedemorgen Nederland en presenteerde ze vanaf 2008 het programma Uitgelezen op de zender Het Gesprek. In 2008 interviewde ze voor Ivo Niehe's De TV Show op reis Doris Lessing en was ze in één aflevering te zien van Gooise Vrouwen en Rik Felderhof in Tanzania. Later verscheen ze ook in BNN's Ranking the Stars. Ze spreekt de stem in van Griselda de heks in de Nederlandstalige versie film Shrek Forever After.

    Voordat Susan Smit een bekende Nederlander werd als schrijfster, speelde ze bloot naaktscènes in de erotische film Diamonds are for Pleasure (1996)
    Susan Smit is pescotariër
    Smit had lange tijd een relatie met popjournalist Menno Pot. In verschillende boeken (waaronder Heks en De stad en de sterren) verwijst ze naar hem als "mijn vriend", "mijn levenspartner" of het initiaal "M."
    Susan Smit heeft een relatie met een industrieel ontwerper, met wie zij een dochter kreeg.

Schrijfster Susan Smit en haar vriend ontwerper Peter Veldhoven hopen allebei dat hun relatie bekroond wordt met een liefdesbaby. "Ja, dat lijkt ons geweldig", doet Susan uit de doeken in het AD.

Susan Smit had niet verwacht dat haar relatie met de ontwerper een succes zou worden. "Na mijn vorige relatie was ik kapot, leeg en dacht dat er voor Peter nog lang geen plaats zou zijn. Maar het past."

De 35-jarige schrijfster, die donderdag haar nieuwe boek 'Vloed' presenteert, prijst Veldhovens zorgzaamheid en scherpe geest.

"Hij is een geëmancipeerde vent, maar heeft ook mannelijke zorgzaamheid. Iemand die zonder vragen de lichtjes van mijn fiets maakt. En hij heeft een scherpe geest, is iemand waar ik mijn nagels aan kan scherpen."


'Vloed' gaat over de familiegeschiedenis van Susan Smit, haar overgrootmoeder is de hoofdpersoon. Susan geeft het AD een beeld van het schrijfproces. "Ik ben geen schrijfster die in pyjamabroek een boek tikt, dat is niet goed voor mijn psyche. Ik schrijf meestal in een gezellig rokje."

Susan Smit bevallen van dochter

Susan Smit is voor het eerst moeder geworden. De 37-jarige schrijfster, die al wist dat ze een meisje zou krijgen, beviel zaterdagnacht van dochter Linde.

De schrijfster maakte er nooit een geheim van graag een kind te willen met haar partner Peter Veldhoven.

"Alles gaat helemaal goed", laat Smits agentschap weten. "Ze zijn heel blij en gelukkig."

Susan Smit, die zichzelf ook heks noemt, schreef verschillende romans, waaronder Vloed, Elena's Vlucht en Wat er Niet Meer Is. Verder schrijft ze columns voor verschillende tijdschriften.

Naaktscènes Susan Smit opgedoken

Model, schrijfster, journalist, heks. Wat is Susan Smit niet? Ze kan zelfs 'actrice' bij haar beroep zetten, want mevrouw schitterde in de jaren negentig in de film Diamonds Are For Pleasure. De film werd uitgezonden door SBS6 en bevat een bijrol voor Susan Smit, poedel naakt.

Zelf noemt Susan Smit het een 'naïeve actie'. Ze is er niet trots op, maar distantieert zich er ook niet van. "Ik was zeventien jaar oud en net model. Dan kan dat soort dingen op je pad komen. Ik vind het ook geen big deal. Het is allemaal vrij onschuldig. Het enige dat je ziet is een stel onvolgroeide blote borsten."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten