vrijdag 6 juli 2012

Keet! Yvonne Coldeweijer presentatrice RTL Telekids @ Dutch Babes


Keet! Yvonne Coldeweijer presentatrice RTL Telekids steelt hart Ben Saunders

Ben Saunders (28) is verliefd. De zanger die begin dit jaar eigenlijk zijn jawoord zou geven aan zijn jeugdliefde, lijkt weer klaar voor een relatie.

De gelukkige is zijn collega en Dutch babe Yvonne Coldeweijer, beter bekend als Keet!, haar artiestennaam. De 25-jarige sexy blondine heeft naar verluidt zelfs haar relatie verbroken voor de in Hoorn woonachtige womanizer.

Keet!, die opgroeide in Kaatsheuvel, is sinds 2010 het gezicht van RTL Telekids. Naast presentatrice is ze ook in het bezit van een platencontract. Haar meest recente kinderpopclip Doggy, kwam vorige maand uit. Ben en zij zitten bij dezelfde platenmaatschappij. Maar er zijn meer overeenkomsten…

Was Ben de grote winnaar van de allereerste The Voice of Holland, ook zijn prille geliefde gaat banden aan met het populaire tv-programma. Keetje! gaat in de meivakantie namelijk de concerten van The Voice Kids presenteren. Want net als bij de grote Voice-broer gaan ook de laatst overgebleven kids optreden in Studio 21 op het Hilversumse Media Park. Als alles goed gaat, zal Ben daar dus niet alleen rondlopen als winnaar van de volwassen Voice, maar ook als 'liefje van'!

Keet wil Telekids weer groot maken

Terwijl een hele generatie bij de naam Telekids denkt aan Carlo Boszhard en Irene Moors, geeft zangeres en presentatrice Keet haar eigen draai aan het kinderprogramma. "Ik vind niet dat ik Irene Moors moet nadoen", zegt ze tegen NU.nl.

Keet is de artiestennaam van Yvonne Coldeweijer. De naam Keet komt echter niet uit de lucht vallen. "In de eerste week dat ik hier kwam werken, hebben ze een foto van mij aan de muur gehangen", vertelt ze. "Iedereen die langs liep kon eronder zetten hoe ze dachten dat ik heet. Iemand had Keet ingevuld; de naam van haar buurmeisje."

Maar Keet is niet alleen het alter ego van de blondine uit Amersfoort. Het is ook een merk, zo legt Coldeweijer uit. "Je kunt Yvonne niet op een lunchtrommeltje zetten", lacht ze. "Dat is niet cool. Ik vind het ook oké dat het gescheiden is." Toch zegt ze dat ze op straat al omkijkt als mensen haar zo noemen. "Ik ben gewoon Keet."

Hoewel ze in zekere zin in de voetsporen treedt van Irene Moors, Carlo Boszhard en Anniko van Santen, maakt Coldeweijer daarentegen een heel ander programma dan haar voorgangers. "Het is duidelijk dat Telekids van toen helemaal niks te maken heeft met Telekids van nu. Het is puur marketingtechnisch; die naam heb je al."


Coldeweijer legt uit hoe ze het nieuwe gezicht werd van Telekids. "In eerste instantie zou het een muziekact worden. Er waren audities en daar heb ik aan meegedaan. Dat is daarna uitgegroeid toen ze vroegen; ‘Goh, kun je ook presenteren?’ Veel mensen denken dat ik een presentatrice ben die zingt, maar ik ben begonnen als een artiest."

Al snel kreeg Coldeweijer de vrijheid om het karakter Keet verder vorm te geven. "Ik heb heel erg geluk gehad dat ze bij RTL gezien hebben: ‘Dat kun je beter aan haar zelf overlaten.’ Als ik het niet bij mezelf vind passen dan ga je dat gelijk zien. Het is altijd in je voordeel om de artiest zichzelf te laten zijn."


Volgens haar lukt dat dan ook aardig op haar zojuist verschenen debuutalbum. "Ik werd meteen gevraagd om mee te schrijven en het bleek dat ik best wel inzicht had in wat leuk was. Ik kan niet iets zingen dat niet van mij is." De liedjes zijn Nederlandstalig, maar met veel Engelse woorden er tussendoor. 'Dat heb ik expres gedaan om het iets cooler te maken."

"Ik denk dat de tijd geweest is dat alles voor kinderen heel kinderachtig moet zijn", vervolgt ze. "Lady Gaga en Rihanna is ook iets waar veel kinderen naar luisteren. Van mij mag het zelfs nog wel wat stoerder. Het image van Keet is ook wat stoerder. In mijn eerste clipje zat wel dat kinderachtige nog een beetje in."


"Kinderen kijken altijd omhoog en niet naar beneden", denkt Coldeweijer. "Ook qua leeftijd. Een kind van zes kijkt naar wat een kind van acht doet. Verliefdheid en zo begint dan ook al een beetje te spelen. Dat vind ik een leuk thema om over te schrijven."

Volgens de Telekids-presentatrice kun je het gerust met kinderen over volwassen onderwerpen hebben in muziek. "Wat kinderen en volwassenen voelen is best wel hetzelfde, maar het is hoe je het opschrijft. Ik kijk niet hoe ik het zelf deed vroeger, ik kijk naar het kind van nu. Ik hoef niet ver te graven om te weten wat kinderen vinden."


Op diezelfde manier denkt Coldeweijer na over allerlei facetten, tot de cd-hoes aan toe. "Ik zei: ‘Jongens, wil je dit wel roze maken? Want anders maak je nu een keuze.’ Uiteindelijk was het wel een goed idee. Ik kijk naar wat ik zelf ook cool zou vinden. Keet is voor iets oudere meiden dan K3, maar het scheelt niet veel."

Het is duidelijk dat Yvonne Coldeweijer haar doelgroep goed begrijpt en kan inschatten. Maar het merk Keet houdt niet op bij Telekids en een cd. Coldeweijer denkt aan merchandise en kleding. "Maar niet zomaar ergens een logo op drukken", sputtert ze. "Het ding moet op zichzelf ook verkopen, ook als ik er niet opsta."


Als Coldeweijer één ding geleerd heeft in het afgelopen jaar, dan is het wel dat de glamour van de televisiewereld pure schijn is. En dat het soms lang duurt voordat iets gerealiseerd kan worden. "Je moet veel geduld hebben in dit werk", verzucht ze. "En dat heb ik echt nul. Dat ben ik nu een beetje aan het leren."

Desondanks is datgene wat ze nu doet waar ze altijd van gedroomd heeft. "Veel mensen zeggen: ‘Dat is een leuk opstapje, maar wat wil je écht doen?’ Joehoe, dít is het! Mensen hebben altijd het idee dat kinderdingetjes een opstapje zijn. Ik zeg niet dat ik nooit iets voor volwassenen wil doen, maar ik wil eerst dit zo groot mogelijk maken."


Multitalent Keet! wordt het gezicht en de stem van RTL Telekids, dat aanstaande maandag van start gaat bij RTL 8. Deze week is Keet! bij de RTL-zenders te zien in de promotiecampagne en vanaf maandag 4 oktober kondigt zij dagelijks als voice over de verschillende programma’s aan. Daarnaast lanceert RTL Telekids in de week van de start Keet!’s videoclip ‘Big Splash’. Een vrolijk liedje voor kinderen die van zingen en dansen houden. Keet! gaat zich ook inzetten voor de events van RTL Telekids, zoals het ‘Club Van Sinterklaasfeest’ op 27 november in Utrecht.

RTL Telekids is dagelijks tussen 06.30 en 09.30 uur te zien bij RTL 8. Kids van 3 tot en met 8 jaar kunnen onder andere kijken naar ‘De Schatkamer’ (van de Efteling), ‘Bassie en Adriaan’, ‘Bibaboerderij’, ‘Koala Broertjes’, ‘Uki’ en ‘Wolleke’.

Uitzending: RTL 8, dagelijks tussen 06.30 en 09.30 uur.

Gloednieuw kinderblok 'RTL Telekids' maandag 4 oktober van start
Vanaf maandag 4 oktober is het zover. Dan kunnen jonge kinderen dagelijks tussen 06.30 uur en 09.30 uur bij RTL 8 terecht voor het nieuwe kinderblok RTL Telekids. Kinderen van drie tot en met acht jaar kunnen zich verheugen op nieuwe programma’s, zoals ‘Uki’ en ‘Wolleke’ en bestaande successeries als ‘De Fabeltjeskrant’ en ‘Bassie en Adriaan’. Ook heeft RTL Telekids dagelijks afleveringen van de ‘Bibaboerderij’, de ‘Koala Broertjes’, ‘Elias’, ‘Brandweerman Sam’ en ‘PipaPanda’. Allemaal kwalitatieve, geweldloze en soms educatieve programma’s voor de kleintjes. Bovendien zijn alle programma’s Nederlands of Nederlands gesproken, zodat ook de allerkleinsten bij het kinderblok terecht kunnen.

Een vast onderdeel van de dagelijkse RTL Telekids programmering is de ‘De Schatkamer’. Een vrolijk kinderprogramma van een uur, geproduceerd door en opgenomen in de Efteling. Acteur, zanger en presentator Curt Fortin (‘Voetbalvrouwen’, ‘Hoelahoep’, ‘URBNN’ en ‘Het Huis van Annubis’) en de Vlaamse presentatrice Felice Dekens (bekend van het Vlaamse programma ‘Bulls Eye’) vormen het presentatieduo van dit kersverse programma. In ‘De Schatkamer’ strijden twee teams een uur lang tegen elkaar om een felbegeerde hoofdprijs te winnen. Ze spelen verschillende denk- en doe rondes in de studio en in het attractiepark.

Kortom, zeven dagen per week een afwisselende programmering met veel nieuwe, vrolijke vriendjes voor de jonge kijkers. Ouders kunnen hun kroost met een gerust hart achterlaten bij het schattige, gele wezentje Uki, het nieuwsgierige lammetje Wolleke en de gezellige bibabewoners van de ‘Bibaboerderij’. Voor de meekijkende papa’s en mama’s komen bij het kinderblok ook oude bekenden voorbij, die ongetwijfeld goede herinneringen oproepen aan hun eigen kinderjaren.

RTL-meisje Keet presenteert Voice Kids-concerten

Yvonne Coldewijer, onder de naam Keet! bekend als het gezicht van RTL Telekids, gaat de concerten van The Voice Kids presenteren. Dat heeft RTL 4 vrijdag laten weten. Net als bij grote broer The Voice of Holland, gaan ook de laatst overgebleven kandidaten van The Voice Kids optreden voor publiek. In de mei-vakantie geven zij in eerste instantie twee shows in Studio 21 op het Media Park in Hilversum. Ze zullen daar volgens een woordvoerder ‘hun bekendste songs’ ten gehore brengen.


Keet! maalt niet om paparazzi

Keet! heeft er totaal geen moeite mee dat journalisten en fotografen nieuwsgierig zijn naar haar liefdesleven. De blondine heeft sinds kort een relatie met zanger Ben Saunders en staat volop in de belangstelling.

"Het is natuurlijk even wennen als je net samen bent. Maar we begrijpen ook wel dat dat nu eenmaal gebeurt", zegt Keet! in Spits over de aandacht. "Ach, ik vind het wel leuk en iedereen mag vragen wat 'ie wil. Of ik dan antwoord, zie ik dan wel weer."

De 25-jarige Keet!, die eigenlijk Yvonne Coldeweijer heet, zegt qua innerlijk op haar geliefde te lijken. "We kunnen goed met elkaar praten. Het is vooral inderdaad ons uiterlijk dat ons van elkaar verschilt. En dat vind ik eigenlijk wel heel leuk."

Dinsdag kwam naar buiten dat Coldeweijer een rol heeft gescoord in de musical Wicked. Ze kruipt vanaf september in de huid van Glinda.

'Telekids Keet' vervangt Chantal Janzen in Wicked

Yvonne Coldeweijer, bekend als 'Telekids Keet', gaat de rol van Chantal Janzen overnemen in de musical Wicked.

Albert Verlinde maakte dit vandaag bekend bij Q Music volgens NLtracks.nl.

'Keet gaat de rol van Chantal Janzen overnemen na de zomer', aldus Verlinde. Momenteel is Chantal Janzen druk met televisieopnames van Beat The Best en bereidt ze zich voor op haar rol van Rachel in de musical Hazes.

In Wicked is GTST-acteur Ferry Doedens de stand-in van Jim Bakkum, zij vertolken Fejero. Willemijn Verkaik blijft de rol van de groene heks Elphaba op zich nemen.

Keet is onder meer bekend van haar rol in de Vlaamse jeugdserie Amika en is het gezicht van het nieuwe Telekids. Daarnaast is de blondine in het bezit van een platencontract. Sinds een aantal maanden heeft ze een relatie met Ben Saunders.

Ben en Keet! hebben geen haast

Ben Saunders en Yvonne Coldeweijer alias Keet delen dezelfde platenmaatschappij, dezelfde manager, maar nog niet hetzelfde huis. Keet: „Ik ben voorzichtiger dan Ben, wil het rustig aan doen."

"Zijn familie heb ik wel ontmoet, omdat Dean en zijn vader ook bij optredens zijn. Maar ik heb hem nog niet mee naar huis genomen.”

Tegen Ben: „Mijn zus zag je laatst door Amsterdam lopen. Maar ze durfde je niet aan te spreken. Ben is veel liever dan hij eruit ziet. Hij is echt teder. Ik wil ook niet dat hij mijn naam toevoegt aan de tientallen tatoeages op zijn lijf. Ik wil in zijn hóófd wonen. Dát is bijzonder. Ik wil dat speciale plekje.”

"Of er een bruiloft komt?” Ben blaast een kushandje naar zijn geliefde: „Voor mij is dat niet zo nodig. Keet, ik denk niet dat ik je ooit ten huwelijk vraag. Dat moet jij doen. Net zoals je het initiatief nam voor onze eerste zoen.”

Keet! wordt Glinda in musical Wicked

Zangeres en presentatrice Keet! maakt binnenkort haar opwachting in de musical Wicked. Chantal Janzen zal op 29 juli voor het laatst te zien zijn in haar rol van Glinda. Zij is vanaf november te zien in de rol van Rachel Hazes in de musical Hij Gelooft in Mij. De rol van Glinda wordt daarna ingevuld door Keet! en Céline Purcell. Inmiddels is Keet! met de repetities in het AFAS Circustheater in Den Haag begonnen en gaat zij naar verwachting in september haar eerste voorstelling spelen. Dat maakte Stage Entertainment dinsdag bekend.

Keet! is nu al druk aan het repeteren. “Van alle musicals die ik ooit gezien heb is Wicked voor mij de mooiste tot nu toe. De rol van Glinda is mij letterlijk op het lijf geschreven, dus ik kijk erg uit naar mijn musicaldebuut”, aldus Keet! Tot 2009 was Keet! te zien in diverse rollen in de shows van de Efteling, waaronder Roodkapje met de Zomeravonden en tijdens de diverse shows in het Sprookjesboomtheater. In 2010 werd zij het gezicht van het nieuwe Telekids op RTL 8 en was zij te zien in het derde seizoen van de Vlaamse jeugdserie Amika van Studio 100, waar ze de vaste rol van popster Cindy op zich nam.

Keet! heeft een platencontract bij 8ball Music en bracht met de lancering van Telekids haar eerste single uit, getiteld Big Splash. Inmiddels is haar nieuwe single ‘USA’verkrijgbaar, afkomstig van het debuut album genaamd ‘Keet!’ Wicked vertelt het weergaloze verhaal van een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de onbegrepen, strijdlustige, groene Elphaba. Wicked is een musical waarin niets is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen. De rol van Glinda wordt vanaf september gespeeld door Keet! en Céline Purcell. Wicked is tot nog tot eind oktober zeven keer per week exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten