woensdag 20 november 2013

Presentatrice Anic van Damme opvolgster Dionne Stax bij NOS Journaal op 3 @ Dutch BabesAnic van Damme volgt Dionne Stax op als presentatrice bij NOS Journaal op 3Anic van Damme wordt presentator van NOS op 3. Ze volgt de blonde Dionne Stax op, die naar het NOS Journaal is overgestapt. Dat heeft de omroep vandaag laten weten.Anic Van Damme, die de uitzendingen op Nederland 3 afwisselend met René van Brakel en Mustafa Marghadi zal presenteren, is afkomstig van de NTR.Daar deed ze onder meer het kinderprogramma Schooltv Actueel. “Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om deze volgende stap in mijn carrière te maken“, zo laat ze weten.Ze denkt goed bij NOS op 3 te passen. “NOS op 3 is crossmediaal heel sterk en ik denk dat ik daar, met mijn ervaring, bij het maken van items ook een mooie aanvulling op kan geven.”Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, is blij met de nieuwe aanwinst. “Anic is door haar ervaring als journalist en als presentator een belangrijke versterking voor NOS op 3 en een goede opvolgster van Dutch babe Dionne Stax.Zij past perfect in wat NOS op 3 wil zijn en wil uitstralen, frisheid. Ik zie erg uit naar haar eerste uitzending.”Aan het eind van 2013 zal zij voor het eerst bij NOS op 3 te zien zijn.Team NOS op 3 uitgebreid met Anic van DammeHet presentatorenteam van NOS op 3 is weer compleet. Na het doorschuiven van Dionne Stax naar het NOS Journaal, is nu een nieuwe bekende Nederlandse vrouw, Anic van Damme aangetrokken voor NOS op 3.Afwisselend met René van Brakel en Mustafa Marghadi zal Anic op Nederland 3 presenteren.Anic, eerder werkzaam voor de NTR: “Ik heb ontzettend veel zin om als presentator het team van NOS op 3 te gaan versterken en ben heel blij dat ik de kans krijg om deze volgende stap in mijn carrière te maken.Naast het tv-programma is NOS op 3 crossmediaal heel sterk en ik denk dat ik daar, met mijn ervaring, bij het maken van items ook een mooie aanvulling op kan geven.”Anic nieuw gezicht NOS op 3    Anic van Damme wordt de nieuwe presentator van NOS op 3. Ze gaat de tv-uitzendingen op Nederland 3 afwisselend met René van Brakel en Mustafa Marghadi presenteren. De 30-jarige Van Damme presenteerde eerder programma's voor de NTR als Scienceflash, Schooltv Actueel en Rondje Nederland.Ook presenteerde ze voor Dance4Life, een internationale organisatie die zich inzet voor een wereld zonder aids.

Heel blijAnic van Damme neemt de plaats in van Dionne Stax die nu een van de presentatoren van het NOS Journaal is.Anic kijkt uit naar haar nieuwe baan bij NOS op 3: "Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om deze volgende stap in mijn carrière te maken. NOS op 3 is crossmediaal heel sterk en ik denk dat ik daar, met mijn ervaring, bij het maken van items ook een mooie aanvulling op kan geven."

Belangrijke versterkingMarcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, is blij met de nieuwe aanwinst: "Anic is door haar ervaring als journalist en als presentator een belangrijke versterking voor NOS op 3. Zij past perfect in wat NOS op 3 wil zijn en wil uitstralen. Ik zie erg uit naar haar eerste uitzending."Inmiddels heeft ze haar eerste uitzendingen op TV er al op zitten, zoals op de foto's te zien is.Sacha de Boer heeft geen spijt van vertrek bij NOSSacha de Boer zette de stoelendans onder de presentatrices in gang. Door haar vertrek kreeg Annechien Steenhuizen haar presentatie plek van het 8 uur Journaal. Hierdoor kwam er een plaats vrij bij het NOS Journaal overdag, Die ingevuld werd door Dionne Stax. Sacha de Boer stopte in mei met haar felbegeerde en hot baan als presentatrice van het Achtuurjournaal en daar heeft ze nog altijd geen spijt van. Ze voelt zich goed. Dat vertelt de sexy presentatrice in de Libelle.

De Boer stopte om zich te richten op haar carrière als fotografe en dat maakt haar nu gelukkig. “Het voelt alsof ik nu het pad bewandel dat ik altijd al wilde lopen. Nieuwslezen was een baan, maar fotograaf is wat ik ben. Het vertrek was niet moeilijk, maar al mijn lieve collega’s ga ik wel erg missen.“Als fotografe profiteert De Boer nu van haar bekendheid. “Je probeert als fotograaf een vertrouwensband te scheppen met de persoon die je portretteert. Dat gaat me goed af, juist omdat ik via de tv eigenlijk al jaren bij de mensen thuis kom.”Hoe dan ook kijkt ze met blijde gevoelens terug op haar NOS-carrière, die besloten werd met een mooi afscheid. “Heel veel collega’s stonden in de regiekamer waar ik op uitkeek, en ook mijn man Rick Nieman. Dat deed wat met me.“Dionne Stax (Boxmeer, 1985) is een Nederlands journaliste en nieuwslezeres.

Stax begon in 2007 bij NOS Headlines, de voorloper van NOS op 3, als stagiaire. Daar verzorgde zij weekoverzichten van NOS Headlines voor het digitale themakanaal NOS Journaal 24.

Na het lopen van een tweede stage op de binnenlandredactie studeerde Stax in 2009 af aan de Universiteit van Amsterdam.

Sinds februari 2012 is Stax één van de presentatoren van het nieuwsbulletin NOS op 3 op televisie. Naast het presenteren werkt Stax als binnenlandredacteur bij NOS Nieuws.

In juni 2013 werd ze één van de vaste gezichten van het NOS Journaal. Naast 'NOS op 3' presenteert zij sinds juli ook de dagjournaals van het NOS Journaal. Zij schoof door, omdat Annechien Steenhuizen presentator van het 20.00u Journaal werd.

Vanaf november 2013 is Anic van Damme te zien als presentatrice van NOS op 3. Daarnaast werkt zij ook als redacteur voor dit programma.

Sinds 2007 is Anic werkzaam in de mediabranche als presentator, redacteur, programmamaker en dagvoorzitter. De projecten en programma’s waar zij aan werkt zijn veelal informatief van aard.

Zo presenteerde ze diverse programma’s voor SchoolTV NTR, waaronder ‘Wiskunde voor de brugklas’, ‘Europa in delen’ en ‘Schooltv Actueel’. Voor het programma ‘Energie van het Noorden’ onderzocht ze wat er op het gebied van duurzame energie gebeurt in de noordelijke provincies. Ook bij de jaarlijkse themaweek ‘Week van de Mediawijsheid’ is Anic betrokken bij het project ‘MediaMasters’ als ontwikkelaar en presentator.

Voor de stichting Dance4life zette Anic zich de afgelopen jaren in om voorlichting te geven met een performance vol muziek, dans en informatie om jongeren te inspireren en te motiveren om zelf actie te ondernemen om HIV/Aids wereldwijd terug te dringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten