zondag 9 november 2008

Bridget Maasland & Katja Schuurman @ Dutch Babes

Bridget Maasland (Den Haag, 9 november 1974) is een Nederlandse danseres, presentatrice, model en dierenactiviste.

Levensloop

Ze werd na een zeer zware bevalling geboren¹. Haar moeder - die de geboorte van Bridget nog altijd als een wonder beschouwt - was visagiste, waardoor Bridget als kind al veel met de televisiewereld te maken kreeg. Ze mocht als kind al model staan voor verschillende tijdschriften en deed kinderkledingshows. Haar televisiedebuut maakte ze met een optreden in de televisiereclame Snoep verstandig, eet een appel.

Bridget Maasland ging later werken als model, en zat onder meer in Barcelona. Toch bleef de wereld van de televisie haar boeien; ze werd uiteindelijk danseres en assistente in het Veronicaprogramma Man O Man.

Later is Maasland gaan werken bij TMF, als vj en presentatrice. Ze vertrok als laatste van de presentatoren van het eerste uur bij TMF. Hierna maakte ze de overstap naar de publieke jongerenomroep BNN. Daar maakte en/of presenteerde zij programma's als Lijst 0, Een Beetje Bridget, BNN At Work, Neuken doe je zo!, Nationale IQ test,The Bridget Triangle, BNN presenteert AVRO's Sterrenslag en Katja vs. Bridget.

Na een aantal jaren bij BNN gewerkt te hebben, besluit ze in 2005 over te stappen naar televisiezender Talpa om nieuwe programma's te maken én om zelf te mogen produceren. Als eerste klus werd ze ingezet op Big Brother 5. Andere programma's die zij presenteerde voor Talpa zijn: Je leven in de steigers en het programma NSE dat in april 2006 door Talpa van de televisie is gehaald vanwege de tegenvallende kijkcijfers. Vanaf november 2006 presenteert zij samen met Cees Geel de talkshow Het Land van Maas en Geel, ook op Talpa. Dit programma stopt echter na 24 afleveringen door een te laag aantal kijkers. Sinds september 2006 presenteert ze op Talpa het programma Big Brother 6 en Woef!...Hoe word ik een beroemde hond? en de 4-delige serie Hoe word ik een Gooische Vrouw?.

Op 20 april 2006 verscheen de Playboy waarin zij naakt poseerde. De fotoshoot vond plaats in Brazilië. De opbrengst kwam ten goede aan Bridget's foundation Dutchypuppy. Deze steunt stichtingen in binnen- en buitenland die zich inzetten tegen mishandeling van en wreedheden tegen honden.

Sinds eind 2007 is Maasland samen met de rest van de Tien presentatoren overgestapt naar RTL Nederland. Op 27 augustus startte Hoe Word Ik Een New Yorkse Vrouw?. Ook vervangt ze hierbij Renate Verbaan voor het tweede seizoen van Beauty & De Nerd. Op 10 maart 2008 maakt Bridget Maasland in een radioprogramma van Ruud de Wild op Q-music bekend dat zij in verwachting is van haar eerste kindje.

Katja Römer-Schuurman (Bunnik, 19 februari 1975) is een Nederlandse actrice en zangeres.

Katja Schuurman is de oudere zus van de zangeres en actrice Birgit Schuurman. Haar vader is Nederlands, haar moeder komt uit Curaçao en heeft Nederlands, Surinaams en Chinees bloed. Toen Katja nog op de middelbare school zat, deed ze haar eerste ervaring op met televisie, ze speelde in de serie Uit de school geklapt van de NCRV.

Na het behalen van haar vwo-diploma speelde ze diverse kleine rollen voor televisieseries. Ze volgde ook nog korte tijd de politie-opleiding en een studie politicologie, doch daar hield ze het spoedig voor gezien. Haar filmdebuut was in de Nederlandse speelfilm De Zeemeerman, met onder meer ook Gert-Jan Dröge. Haar grote doorbraak kwam met haar rol als Jessica Harmsen (1995-1999) in de soap Goede tijden, slechte tijden. Daarnaast vormde ze met GTST-collega's Guusje Nederhorst en Babette van Veen de meidengroep Linda, Roos & Jessica. Hiermee zong ze de nummer 1-hit Ademnood. Daarnaast hield Katja er een eigen zangcarrière op na. Ze scoorde hits met Maar nu heb ik er een, Wereldmeid, Totaal Verkocht , Lover or friend en Ho ho ho.

Eind jaren '90 was Schuurman vj op het toen nog volledig Engelstalige MTV. Hier presenteerde ze het programma So 90s, waarin typische jaren '90 videoclips van een paar jaar eerder te zien waren. Haar Engelse uitspraak was echter niet van hoog niveau, waardoor het programma alleen in Nederland en enkele Scandinavische landen te zien was.

In 2003 speelde zij een hoofdrol in de film Interview van Theo van Gogh, samen met Pierre Bokma. In 2004 volgde de jongerenproductie Cool, eveneens van Theo van Gogh. Katja Schuurman was erg getroffen door de dood van Van Gogh, die zij als een goede vriend beschouwde; een jaar na de moord presenteerde zij de BNN-documentaire Prettig weekend, ondanks alles, waarin door de journalist Stan de Jong het politie-onderzoek naar de Hofstadgroep werd geanalyseerd.

In december 2005 bracht ze een nieuw kerstnummer uit: Ho Ho Ho (samen met De Jeugd van Tegenwoordig). Deze single is opgenomen voor het programma Katja vs. Bridget. In het BNN-programma ging Katja de strijd aan met collega Bridget Maasland. De dames streden om wie van de twee de beste sportvrouw, zakenvrouw, stand-upcomedian en grootste kindervriend is. Ook namen ze allebei een kerstsingle op: Katja met de jongens van De Jeugd van Tegenwoordig, Bridget met Jan Smit. Een andere opdracht was het inzamelen van geld voor het goede doel. Katja zamelde in voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan en Bridget voor haar eigen stichting Dutchypuppy Foundation. Katja zamelde het meeste geld in en was in de vorige afleveringen ook uitgeroepen tot beste sportvrouw, zakenvrouw en stand-upcomedian van het stel. Ook wist zij de meeste mensen naar haar eigen site te lokken waardoor er nog een punt bij kwam. Ze won uiteindelijk met 5-2 de strijd van Bridget.

In mei 2008 werd bekend dat Katja per september overstapt naar Net 5. Ze zal daar samen met actrice Bracha van Doesburgh gaan spelen in de serie S1ngle, gebaseerd op de gelijknamige krantenstrip.

Katja Schuurman is getrouwd met acteur Thijs Römer, zoon van Peter Römer en kleinzoon van acteur Piet Römer. Op 9 februari 2006 kondigden zij aan in het huwelijk te gaan treden; het huwelijksaanzoek was gedaan in Vladivostok op 31 december 2005, om middernacht. Ze zijn op 8 augustus 2006 getrouwd op het Château de Condé in het Franse dorpje Vallery. Haar trouwjurk, een witte mouwloze jurk met veel kristalletjes, was een ontwerp van Percy Irausquin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten