zaterdag 7 maart 2009

Wytske Kenemans 'Wipeout' @ Dutch Babes


Wytske Ellen Kenemans (Amsterdam, 13 januari 1980) is een Nederlandse televisie- en radiopresentatrice.

Voordat ze bij de televisie begon, werkte Wytske Kenemans als stewardess, fotomodel en zangeres. Ze bracht één single uit (Stay with me), onder de artiestennaam Rapid Decompression. Op televisie presenteerde ze belspelletjes op Net5,SBS6 en Veronica (Garito/Game On/Reset). In 2005 deed ze ook mee met het BNN-programma AVRO's Sterrenslag en was zij te gast bij Jensen waar ze onder andere vertelde over haar belspelletjes en haar fotoshoot voor het blad FHM.

Wytske Kenemans is elke doordeweekse dag te horen als sidekick van DJ Jurgen in de ochtendshow Wakeupfresh, waar ze op 16 juni 2008 de Radiobitch award voor kreeg uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum, op Fresh FM, en zo nu en dan was ze aanwezig tijdens het programma MiddenInDeNachtRick

In 2006 presenteerde Wytske Kenemans het programma "Chefs in Actie" op SBS 6 waarin drie koks in het buitenland strijden om de "Kitchens of the World Award" ook presenteerde zij het schatgraven in Zeeland voor "Pirates of the Caribbean". Sinds oktober 2006 presenteert ze het SBS-programma Snow Magazine. Ook heeft ze in november 2006 de presentatie van het programma De Sinterklaasmusical op zich genomen.

Begin 2007 wekelijks het SBS-programma "Nederlanders in Ontwikkeling" waarvoor zij naar Indonesië, Oeganda en Brazilië reisde.

Wytske Kenemans werkt tijdelijk voor Endemol in Buenos Aires, Argentinië. Daar draaien ze tot 23 november 2008 het programma "Wipeout".

Al weken wordt er een buzz gecreëerd rondom Wipeout, dat vanavond op RTL 5 van start gaat. Het moet de nieuwe kijkcijferhit van het station worden. De formule is even simpel als doeltreffend: een reusachtige apenkooi-veld in Argentinië waar elke week een ander land zijn programma mag opnemen. Kandidaten moeten allerlei behendigheidsspelletjes volbrengen waarbij de valkans echt heel groot is. Voor de toeschouwer is het vooral lachen om vallende mensen. Maar voor de deelnemers hangt er een vette worst van 10.000 euro.

Het is vooral de eerste helft van het programma waarin het lachen geblazen is.

Dan is het kaf van het koren gescheiden en ben je onder de indruk van de prestaties die ze verrichten. Althans, zo hebben verslaggever Wytske Kenemans en voice-over Dennis Weening het eerder deze week uitgelegd in de Coen en Sander Show. Weening doet de verslaggeving overigens samen met cabaretier Klaas van der Eerden.

Wipeout lijkt me een ontzettend leuk programma. Maar ook een gevalletje: heb je d’r een gezien, dan heb je ze allemaal gezien. Gezien de vele media-aandacht en Wytske Kenemans zal het ongetwijfeld goed scoren voor RTL 5-begrippen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten