woensdag 4 maart 2009

Eva Jinek Het borsten incident 'Wereld Draait Door' @ Dutch Babes


De borsten van Eva Jinek.

De economie zakt steeds dieper weg, het kabinet bezint zich op de moeder aller bezuinigingsoperaties en de brede maatschappelijke discussie in Nederland gaat over... de borsten van nieuwslezeres Eva Jinek.

Toegegeven: het gaat over heel veel in zo'n debat. Jinek zelf worstelde hardop met de ideale verhouding tussen blouse, topje en blote huid. Zoiets als de gulden snede bestaat niet in dit geval. De perfecte verhouding tussen textiel en vlees hangt af van het uur van de dag, de weersgesteldheid, de stand van de AEX-index, de gelegenheid, het gezelschap, het laatste nieuws, de eigen gemoedstoestand en nog 1001 andere zaken. Geen wonder dat Eva Jinek tot het laatste moment in dubio bleef.

Eva Jinek waande zich vlak voor de journaaluitzending onder collega's, maar de camerabeelden waarin Eva het over haar borsten en boobies heeft, belandden niettemin op internet. Op het web kreeg Jineks dilemma dankzij de diepzinnige bijdragen van onze weldenkende natie geheel nieuwe dimensies. Het ging er over de esthetiek van Jinek (“Lekker wijf!”), over esthetiek in vergelijkende zin (“Beter dan Noraly Beyer” en “Sacha de Boer blijft het lekkerst”), over stemvolume (voor een aanzienlijk van de bevolking zijn hard pratende vrouwen kennelijk erg bedreigend) en over het alomtegenwoordige complot der progressieven (“Zo probeert het linkse NOS Journaal toch nog kijkers te trekken”).

NOS journaal: Als je borsten maar goed zitten

Als journaallezeres wil je je beste beentje voor zetten. Eva Jinek zet het liefst haar twee 'beste beentjes' voor.

In een filmpje is te zien hoe Eva Jinek vlak voor de uitzending van het journaal druk bezig is om haar decolleté op orde te krijgen. De vraag of de knoopjes van haar bloes open of tóch meer dicht moeten houdt haar blijkbaar erg bezig en het oog van de kijker wil tenslotte ook wat...

Eva Jinek (Tulsa (Oklahoma), 13 juli 1978) is een Nederlands journalist en nieuwslezer, vooral bekend van haar presentatie van het NOS Journaal op 3.

Biografie
Eva Jinek verhuisde op haar elfde naar Nederland. Na een studie Amerikaanse geschiedenis aan de Universiteit Leiden is ze in 2004 bij de buitenlandredactie van het NOS Journaal gaan werken, waar ze zich bezighoudt met de Verenigde Staten. Daarnaast presenteert ze vanaf januari 2008 het NOS Journaal op Nederland 3. Ook valt ze vanaf het najaar 2008 in bij de ochtend- en middagbulletins van het NOS Journaal.

In mei van dat jaar vormde Eva Jinek samen met collega-redactielid Monique van Hoogstraten de redactie van Het maakbare nieuws, een bundel met verhalen van achttien buitenlandjournalisten, bedoeld als antwoord op het boek Het zijn net mensen van journalist-publicist Joris Luyendijk.

Grotere bekendheid kreeg Eva Jinek als medepresentator van de uitzending van de NOS over de Amerikaanse presidentsverkiezingen in de (vanuit Nederland gezien) nacht van 4 op 5 november 2008. Samen met nieuwslezer Philip Freriks deed ze rechtstreeks verslag vanuit een restaurant vlakbij het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C.. Op 20 januari 2009 was ze de centrale presentator van de live uitzending op Nederland 1 van de inauguratie van Barack Obama als 44ste president van de Verenigde Staten.

Op 2 maart 2009 kwam Eva Jinek in het nieuws toen repetitiebeelden, waarin ze haar decolleté schikt, op FOK! werden geplaatst. Een dag later is Eva Jinek de tafeldame van Matthijs van Nieuwkerk in het programma De Wereld Draait Door. Als reactie op het borsten incident zegt ze tegen Matthijs: "Nee, ik vind het niet echt vervelend. De eerste keer dat ik het zag, kreeg ik wel een rood hoofd. Dat geschreeuw! Waarom? Maar dit is wie ik ben. En ik geloof niet, dat ik me daarvoor hoef te schamen."

2 opmerkingen:

  1. "Eva Jinek weggepest bij de NOS"

    Ik vind dat we met zijn allen de NOS moeten boycotten! Vanaf nu kijken we gewoon om 19:30 naar RTL4 voor het nieuws!!!

    Schandalig van de NOS en dat alleen vanwege haar relatie met Bram (the lucky bastard).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat kan toch veel bloter. Eva durf eens wat meer. Bel de playboy als je dit leest! Nederland heeft je nodig in deze barre tijden.

    BeantwoordenVerwijderen