donderdag 14 januari 2010

Marit van Bohemen @ Dutch Babes


Marit van Bohemen (Wormerveer, 16 september 1971) is een Nederlandse presentatrice en actrice.

Na haar middelbare schooltijd volgde Marit een toneelopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar ze in 1994 eindexamen deed als actrice.

Dutch Babe Marit van Bohemen presenteerde enkele jaren het kinderprogramma Boogie Woogie op de kinderzender Kindernet. Daarna speelde ze onder andere in tv-series als Costa en Onderweg naar morgen. Van Bohemen is ook bekend van haar rol als verpleegster van Gert-Jan Dröge (Gaat het alweer een beetje, meneer Dröge?). Haar deelname aan een reclame van een notenkaas is zeer bekend (Is het al zo laat? Ik moet mijn moeder nog uit bad halen).

Op de radio was Marit van Bohemen te horen als sidekick bij Radio Veronica en City FM. Van 2004 tot 2008 presenteerde Marit het programma CampingLife dat werd uitgezonden op RTL 4. Dit presenteerde ze samen met Sander Janson, die ook enige tijd haar vriend was. Naast haar presentatieklussen was ze in 2007 met Elvira Out ook te zien in een reclame voor het wasmiddel Andy.

Op 26 januari 2009 werd bekend dat Marit van Bohemen een hoofdrol zal gaan spelen in het nieuwe seizoen van de dramaserie Voetbalvrouwen. Hierin vertolkt ze de rol van Solange. In het najaar van 2009 presenteert Van Bohemen een spelletjesprogramma bij Teleac, De Taalmeesters.

Marit van Bohemen is bevallen van een dochter. Het meisje luistert naar de naam Jacky en is het eerste kindje voor de 36-jarige presentatrice en haar vriend Steven.

Jacky kwam via een keizersnee ter wereld.

"Moeder en dochter maken het uitstekend", vertelt de woordvoerder van de blondine. Van Bohemen en haar dochter mogen over enkele dagen het ziekenhuis verlaten.

Teamcaptains De Leukste Jaren bekend

In de eerste aflevering van de KRO familieshow De Leukste Jaren neemt het jaren ‘70 team onder leiding van de vaste teamcaptain Ernst Daniel Smid het op tegen het jaren ‘90 team dat vertegenwoordigd wordt door teamcaptain Marlayne Sahupala. Beide teams proberen in een reeks vrolijke krachtmetingen het predikaat ‘De leukste jaren’ voor hun tienjarenperiode te veroveren.

Ernst Daniel Smid neemt voor deze aflevering drie teamleden mee: Joris Linssen, Sara Kroos en Ewout Genemans. Marlayne Sahupala wordt versterkt door haar drie teamleden: Marit van Bohemen, Yes-R en Koert-Jan de Bruijn.

In de tweede aflevering (23 januari) van de Leukste Jaren nemen de jaren ‘60 het op tegen de jaren ‘80.

De Leukste Jaren, aflevering 1, jaren 70 o.l.v. Ernst Daniel Smid vs jaren 90 o.l.v. Marlayne Sahupala, 20.30 uur bij de KRO op Nederland 1.
Presentatie: Anita Witzier

Marit van Bohemen, Actrice en Presentatrice. Bekend van o.a. “Klussen met Kijkers” SBS6, “GayTeam” Net5, Dirkje uit de Comedy “De Vlaamsche Pot” en het Hysterische blonde typetje uit de Commercial met de vreselijke stem die ‘haar moeder nog uit bad moet halen’.

Bovendien presenteert Marit van Bohemen binnenkort het populaire en zeer goed bekeken programma ‘CampingLife’ vaak in bikini op RTL4. Marit is een graag geziene presentatrice op (bedrijfs)feesten en festivals. Met gemak kan zij zalen entertainen en zowel grote als kleinere publieksaantallen op professionele wijze toespreken en het evenement in goede banen leiden.

Bio:
Marit van Bohemen. Geboren 16-09-1971 te Wormerveer.

Vier intense jaren op de toneelschool stomen Marit klaar voor het acteren. Al snel blijkt dat er andere mogelijkheden voor haar in het verschiet liggen dan louter het spelen in theaters, TV programma's of commercials. Het beroep van presentatrice lokt ook.

Volgens Marit van Bohemen hebben beide beroepen veel raakvlakken. 'Bij het acteren is het altijd het leukste om te improviseren. Die vaardigheid komt bij het presenteren erg goed van pas'.

In 1994 is een deel van Marit's grote droom waar gemaakt. Ze studeert af als actrice aan de toneelschool Utrecht. Daarna begint het echte werk; het acteren bij toneelgroepen. Bij diverse professionele theatergezelschappen als "De Paardekathedraal", "Maccus", "Sonnevanck" en niet te vergeten de zelf opgerichte theatergroep "Women in Comedy" speelt Marit verschillende rollen.

Naast het acteren presenteert Marit van Bohemen regelmatig programma’s voor Televisie en Radio.

Naast het Toneelacteren wordt Marit regelmatig gevraagd voor Televisierollen, de meest uiteenlopende rollen komen op haar pad en dat maakt het extra leuk. Zo was zij o.a.:

Dirkje in “Auberge de Vlaamsche Pot” (Net5)
Carlijn van Bussum in “Onderweg naar Morgen” (Yorin)
Carola in “Costa!” (BNN)
Verpleegster van de oude Kraaijkamp in “Het zonnetje in huis”
Minnares van de Jonge Kraaijkamp in “Spangen”
Jonge Moeder in de ziekenhuisserie "IC"
En heeft zij vele gastrollen gespeeld o.a. in comedy's als SamSam, Schiet mij maar lek, Bradaz
En series als Oud geld, 12 steden 13 ongelukken, Dok 12, Zebra etc.

Daarnaast speelde Marit van Bohemen in verschillende Televisiefilms als “5 uur eerder” en “LievelingsKind”.

Eén van haar eerste televisierollen was die van de gokverslaafde Bianca Sterman in “Goudkust”.

Het irritante blondje met de verschrikkelijke stem die “haar moeder nog uit bad moet halen”, uit de Rambol commercial, is eén van haar typetjes waar nog erg veel naar gevraagd wordt om dat ‘nog ff na te doen…'

De oplettende kijker heeft Marit van Bohemen ook een paar seizoenen mogen bewonderen als zwoele verpleegster van Gert jan Droge…”Gaat het weer een beetje…?”Geen opmerkingen:

Een reactie posten