vrijdag 7 januari 2011

Myrna Goossen Koffietijd KoffieMax verspreking @ Dutch Babes


Myrna Goossen (Hilversum, 29 oktober 1962) is een Nederlandse televisie- en radiopresentatrice.
De Koffietijd KoffieMax verspreking van Myrna Goossen legt Omroep MAX geen windeieren.
De KoffieMAX-presentatrice noemde haar programma de afgelopen week tot twee keer toe Koffietijd, de naam van het concurrerende ochtendmagazine op RTL 4. Inmiddels is Myrna Goossen met KoffieMAX uitgegroeid tot een ware hit op Uitzendinggemist.nl.
Normaal gesproken kijken enkele honderden mensen via internet naar KoffieMAX. De uitzending van gisteren was vandaag rond 14.00 uur al goed voor meer dan 16.000 views en voerde op dat moment de daglijst aan van de meest bekeken programma’s van uitzending gemist.
Myrna Goossen begon de uitzending van vanochtend met humor: bij de aankondiging van de compilatie van eerdere afleveringen deze week had ze het nadrukkelijk over KoffieMÁX-en en kon daarbij een glimlach niet onderdrukken.
Al meteen na de uitzending met de verspreking wezen mediadeskundigen op het feit dat Myrna Goossen een zeer professionele presentatrice is, die alle fijne kneepjes van het vak kent, en waarschijnlijk met opzet de  Koffietijd KoffieMax verspreking had uitgesproken, om zo een media hype. Deze opzet lijkt geheel geslaagd te zijn! Chapeau voor het vakvrouwschap van deze populaire schrijfster/presentatrice.
Myrna Goossen zelf zegt verbaasd te zijn over het feit dat haar versprekingen in KoffieMAX zo veel media-aandacht opleveren. Goossen noemde haar ochtendshow deze week per ongeluk een aantal keer Koffietijd, de naam van de concurrerende ochtendshow op RTL 4. “Vergissen is menselijk. Het is anderhalf uur live en ik heb geen autocue“, zegt de presentatrice. Ze krijgt geen straf van MAX-directeur Jan Slagter. “Nee, ben je gek. We moesten er eigenlijk wel om lachen. Ik zit niet in een strafkamp.”
Jan Slagter vindt de aandacht overdreven. “Wat een gedoe over Myrna. Het is echt hot news: Radio 538, Shownieuws, RTL Boulevard, Telegraaf, AD. Ik denk dat CNN ook nog wel gaat bellen“, zegt hij. “Een verspreking is menselijk, en het ligt ook zo voor de hand. Ik voorspel alle media: ze gaat zich vast en zeker nog wel een keer vergissen.”

Myrna Goossen kwam in 1985 voor de eerste keer op televisie in een ledenwervingsspot van de AVRO. Voor deze omroep werd ze hierna omroepster en presentatrice van Lot voor Artis en Hart van Goud. Zij was verder de assistente van Jos Brink in het programma Wedden, dat..?. In April 1998 verscheen Myrna Goossen naakt op de cover van het mannenblad Playboy.
Van 1990 tot 1993 was Myrna Goossen niet op de televisie te zien. In oktober 1993 kwam ze terug op het scherm bij RTL 4, waar ze Gezondheid, Gezond & Wel, het klusprogramma Eigen Huis & Tuin en De 5 Uur Show presenteerde. In 1997 stapt Goossen over naar SBS 6, waar ze Klussen met kijkers presenteert. Twee jaar later is ze weer terug bij Eigen Huis & Tuin op RTL 4. Voor deze zender presenteerde ze onder andere Van Koninklijke Huize en het middagprogramma Aperitivo.
Van augustus 2008 tot medio 2009 heeft Myrna Goossen nog een eigen discussieprogramma op 100%NL gehad. Wegens bezuinigingen zijn alle presentatoren van 100%NL ontslagen. Sinds medio 2009 is Myrna Goossen vervangster van Henk Mouwe en/of Léonie Sazias in hun radioprogramma Wekker Wakker bij Omroep MAX.
Myrna Goossen is in 2009 begonnen met een eigen uitgeverij en webshop. Welterusten, kleine dromer is het tweede boek van Goossen en het eerste boek uitgegeven door Myrna Books.
Vanaf 20 december 2010 zal Myrna iedere werkdag te zien zijn op tv als presentatrice van het nieuwe Omroep Max-ochtendprogramma Koffie MAX.
AVRO:
    * omroepster AVRO (1985-1990)
    * AVRO's Danstest (1887)
    * Lot voor Artis (1988) (samen met Fred Oster)
    * Wedden, dat..? (1988-1989) (samen met Jos Brink)
    * Hart van Goud (1989) (samen met John Kraakman)

RTL4:
    * Gezondheid (1993-1994)
    * Gezond & Wel (1994)
    * Staatslot op Locatie (jaren '90)
    * Eigen Huis & Tuin (1994-1995, 1999-2004)
    * De 5 Uur Show (1995-1997)
    * Van Koninklijke Huize (2000-2001)
    * Jetsetters (2005)
    * Aperitivo (2004-2008)
    * Beurslife (2007)
    * RTL Boulevard (gastpresentatrice)
    * Dancing with the Stars (deelneemster serie 2) (voorjaar 2006)

SBS6:
    * Klussen met Kijkers (1997-1999)

Omroep MAX:
    * Koffie MAX (2010-) presentatrice Myrna Goossen

De dagelijkse ochtendshow Koffietijd heeft er een 'koffieconcurrent' bij. Sinds kort kan de kijker ook afstemmen op Koffie MAX op dezelfde tijd als Koffietijd.
Koffietijd begint om 10:00 bij RTL 4 met Loretta Schrijver en Quinty Trustfull. Tien minuten later begint Koffie MAX op Nederland 1 met Myrna Goossen.
Koffietijd kwam maandag live uit het kasteel van André Rieu in Zuid-Limburg. Gasten waren Onno Hoes en zanger Jan Smit.
Koffie MAX trapte af met de begintune van Anita Meyer. Myrna Goossen wordt elke uitzending bijgestaan door een vast panel van experts, zoals royaltykenner Jeroen Snel, huisarts Ted van Essen, filmkenner René Mioch en Klaas de weerbaas.

Myrna Goossen moet misschien wat meer koffie drinken voordat ze haar programma aankondigt. KoffieMax werd als Koffietijd uitgesproken.
De sexy presentatrice van het ochtendprogramma beging eerder ook al deze vergissing.
In de eerste instantie ging het goed, totdat Myrna Goossen zei: "Wat zit er vandaag allemaal in Koffietijd?"
De vergissing is extra pijnlijk omdat Myrna de concurrentie aangaat met Koffietijd van RTL-4, dat door Quinty Trustfull en Loretta Schijver word gepresenteerd. Tot nu toe is het RTL-4 die meer kijkers weet te trekken. Omroep Max-baas Jan Slagter schreef nog op zijn Twitterpagina na de eerste vergissing: " “We doen alles voor de kijkcijfers haha."
De wekker gaat vroeg tegenwoordig in huize Goossen. Elke ochtend even na 10.00 uur gaat Myrna live met Koffiemax, het ochtendprogramma van Omroep Max en de grote concurrent van Koffietijd op RTL 4. Toch een beetje knullig dat Myrna Goossen de show vanochtend voor de tweede keer deze week Koffietijd noemde.
Een verspreking is natuurlijk menselijk, maar juist in deze koffieoorlog extra pijnlijk. “We doen alles voor de kijkcijfers :) ”, tweette Max-baas Jan Slagter dinsdag nog bij de eerste verspreking.
Inmiddels lijkt Slagter wat te balen van alle media-aandacht. Hij plaatst op Twitter: “Wat een gedoe over dat Myrna deze week 2x per ongeluk Koffietijd zei ipv Koffiemax. Het is echt hot news: radio 538, shownieuws, RTL boulevard, Telegraaf, AD etc. Ik denk dat CNN ook nog wel gaat bellen. Een verspreking is menselijk, en het ligt ook zo voor de hand. Ik voorspel alle media: ze gaat vast en zeker zich nog wel een keer vergissen.”
Myrna Goossen zelf is verbaasd over het feit dat haar versprekingen in KoffieMAX zo veel media-aandacht opleveren. Goossen noemde haar ochtendshow deze week per ongeluk een aantal keer Koffietijd, de naam van de concurrerende ochtendshow op RTL 4. “Vergissen is menselijk. Het is anderhalf uur live en ik heb geen autocue“, zegt de populaire presentatrice. Ze krijgt geen straf van MAX-directeur Jan Slagter. “Nee, ben je gek. We moesten er eigenlijk wel om lachen. Ik zit niet in een strafkamp.”
Jan Slagter vindt de aandacht overdreven. “Wat een gedoe over Myrna Goossen. Het is echt hot news: Radio 538, Shownieuws, RTL Boulevard, Telegraaf, AD. Ik denk dat CNN ook nog wel gaat bellen“, zegt hij. “Een verspreking is menselijk, en het ligt ook zo voor de hand. Ik voorspel alle media: ze gaat zich vast en zeker nog wel een keer vergissen.”

Op 20 december ging het ochtendprogramma van MAX van start: 'KoffieMAX'. Een dagelijks live programma om de dag goed mee te beginnen. Presentatrice Myrna Goossen bespreekt met haar gasten de actualiteiten en gevarieerde onderwerpen.
Iedere dag wordt er iemand in het zonnetje gezet, omdat hij of zij dit echt verdient. Nieuws uit de regio, een metamorfose, een panel dat de nieuwste gadgets test, medische tips, uit-tips voor het weekend en ook recepten zullen niet ontbreken.
Myrna wil de kijker gezelligheid en ontspanning bieden: 'Mijn doel is dat mensen denken: hé wat een fijne dag is het vandaag. Ik wil mensen graag een goed gevoel geven, en dat kan met dit programma!'
'KoffieMAX' wordt elke werkdag uitgezonden op Nederland 1. Het programma begint om 10.15 uur en duurt tot 11.30 uur. Om 11.00 uur wordt 'KoffieMAX' kort onderbroken voor het 'NOS Journaal'.
Myrna Goosen (48) heeft twee kwaadaardige plekjes op haar lichaam laten verwijderen.
Dit vertelde de Omroep Max-presentatrice bij RTL Boulevard. "Twee kwaadaardige plekken zijn afgelopen maandag weggehaald. De plekken zaten op mijn neus en in mijn decolleté. Het was een plekje wat niet weg ging, ook al smeerde ik er een crème op."
"Nu is het aan mij om me lekker voor te bereiden op mijn tv-programma. Ik ben weer schoon, dus ik kan weer met volle vaart vooruit."
Myrna heeft nog wel een tip. "Als je ligt te zonnen in bikini of badpak, gebruik zonnebrand met een heel hoge factor en ga naar de dokter als je iets vindt."
Myrna Goossen heeft in haar privéleven nogal wat kansen laten liggen. Dat zegt de vrijgezelle presentatrice. De scheiding van haar ouders toen Goossen 4 jaar was, heeft haar gevormd tot de persoon die ze nu is.
"Ik ben redelijk zelfstandig, toegankelijk voor iedereen, maar er zal altijd een stukje van mijn hart gesloten blijven", zegt de 48-jarige presentatrice. Goossen noemt het verdriet om de scheiding van haar ouders als oorzaak. "Ik kan mezelf niet overgeven. Daardoor heb ik kansen gemist. Ook privé."
Ook in de liefde heeft haar geslotenheid impact. "Ik word nu eenmaal niet zo gemakkelijk verliefd." Bovendien besteedt Goossen veel tijd aan haar werk. "Als ik dan 's avonds thuis op de bank plof, vind ik het heerlijk om alleen te zijn. Het is zoals het is."
Myrna Goossen durft nu eindelijk weer af te spreken met mannen en wil er uren mee kunnen praten, lachen en vrijen. Doordat ze een aantal jaren terug last had van een stalker die haar zelfs met de dood bedreigde, kreeg Myrna Goossen angst voor mannen. Maar deze schroom heeft ze van zich af geworpen maakt en is ze aan het daten geslagen.
Ik beleef er ontzettend veel plezier aan. Lekker uit eten, niets aan de hand. Gewoon genieten van mezelf en de man tegenover me. Het zijn allemaal leuke kerels. En er zal er heus wel een keertje eentje uitspringen toch? Dat is het idee. Iemand met wie ik urenlang kan praten, lachen en vrijen.
,,Ik ben 46 jaar, maar ik ben volgens mij nog nooit zo populair geweest bij de mannen. Komt ongetwijfeld omdat ik ook veel toegankelijker ben geworden."

De bekende Nederlandse tv-presentatrice Myrna Goossen ging in 1998 uit de kleren en toonde haar toen nog strakke sexy lichaam in een hete fotoshoot in Playboy.
Hoofdredacteur Jan Heemskerk ‘vrouwen zoeken vooral anonieme lust’
Het moet allemaal jeugdiger en strakker in de blootfotografie, vaak met grote borsten, een cupmaat meer, ‘dat is mode, net zoals de legging: of het je staat of niet, dat ding moet aan’.

Als uit lezersonderzoek blijkt dat de blote vrouwen met grote BH maat met stip op nummer een staan, voel je wel waarop bezuinigd wordt als de oplage terugloopt (van 125.000 in 1998 tot 65.000 nu): op literaire verhalen, voorpublicaties en boekenrubrieken.
Wil iedereen wel geïnterviewd worden door Uw mannenblad?
‘Nee, zeker niet. Bekende weigeraars uit het verleden: Job Cohen, Eric Nordholt, Hans Wijers, Youp van ’t Hek, Freek de Jonge en Dennis Bergkamp. Zelf kreeg ik “nee” te horen van Marco van Basten, Wouter Bos, Jan Peter Balkenende, zeg maar: alle politici van de partijen die nu aan de macht zijn. Bang voor hun imago. Jan Marijnissen, Geert Wilders, Rita Verdonk en Femke Halsema wilden wél. Over het geheel genomen kun je zeggen dat twee pijlers moeilijk liggen: voetballers en politici uit het midden.’
Terug naar de blootfoto’s, wie komen daarvoor in aanmerking?
‘Laat ik eerst even uitleggen hoe het precies zit met dat bloot, daar bestaan namelijk drie categorieën in: de playmate, die iedereen kent: de grote uitklapbare foto in het midden van het blad; daarnaast heb je dan nog de bekende vrouwen, de celebrity’s, en de blootgeefster. Om met die laatste te beginnen: dat is een onbekend meisje of vrouw die een foto van één pagina krijgt. Als die na een jaar tot blootgeefster-van-het-jaar wordt gekozen, kan ze opklimmen tot playmate.
De celebrity spreekt voor zichzelf, dat zijn Katja Schuurman, Bridget Maasland, Daphne Deckers, Heleen van Royen, Tatjana Simic en vroeger Jerney Kaagman, Adèle Bloemendaal, Patty Brard, Patricia Paay, Myrna Goossen en Viola Holt, de grote Nederlandse sterren die als bekende Nederlandse vrouwen op mokkels.nl staan.
De celebrity’s vragen we altijd zelf, daar gaan soms maanden of jaren overheen voordat je die krijgt: veel pappen en nathouden, gezellige lunches, aardige briefjes en mails. Eigenlijk weet je al vrij snel wie wél en wie niet wil. Als vrouwen bij een eerste lunch zeggen dat ze misschien ooit wel willen, maar nu nog niet, maar dat ze wel al de namen van fotografen en visagisten paraat hebben die bij een eventuele glamour fotoshoot betrokken zouden moeten zijn, dan weet je: hier liggen kansen. Die willen wel, maar hebben nog te maken met een tegenstribbelende vriend of een preutse oma.
En er zijn ook vrouwen als Tooske Breugem die onmiddellijk zeggen: nee, jongens, dat doe ik niet, nu niet en nooit niet, dus houd maar op.’
Linda de Mol.

‘Die had ik hartstikke graag willen hebben, ik heb wel drie jaar achter haar aan gezeten. We hebben haar geïnterviewd om kennis te maken, ik infiltreerde op de redactie van haar nieuwe blad, vergaderde mee, brainstormde, schreef er stukken voor, totdat de mensen zeiden: wat doet die gekke Heemskerk hier toch elke keer? Maar alles zonder succes. Onlangs is de knoop doorgehakt: er zit toch een houdbaarheidsdatum aan zo’n wervingspoging, dus we hebben nu in goede harmonie besloten: Linda de Mol doet het niet. Ze heeft zichzelf wel laten interviewen, maar ze gaat niet bloot op de foto.’

Jan Heemskerk is tevreden. Op tafel ligt het nieuwste nummer van Pl@yboy waarvan Hilversum op zijn kop moet gaan staan: de voormalige presentatrice van de 5 Uur Show, Myrna Goossen, gaat volledig uit de kleren. Het is het op een na laatste nummer dat onder hoofdredacteurschap van Heemskerk verschijnt. Volgende maand gaat hij met de vut. Hij kan dan nog net het vijftienjarige bestaan van de Nederlandse Pl@yboy meemaken.
Hij is vooral tevreden met het april-nummer, omdat er beroemd bloot in staat, en nog wel een grote ster uit de A-categorie, Myrna Goossen. Sinds Jerney Kaagman in mei '83 het spits afbeet en naakt poseerde voor het blad zijn veel bekende Nederlandse mokkels gevolgd. In het best verkochte nummer aller tijden was dat Viola Holt. Het is allang geen taboe meer om voor Pl@yboy te poseren, het gaat eerder de andere kant op. Heemskerk: “Gelukkig wel, want niets verkoopt zo goed als beroemd bloot. Je kunt beter niet zo mooi bekend bloot hebben dan een bloedmooie onbekende naakte vrouw. Verslaggevers van andere bladen vragen tegenwoordig vaak al in hun interviews of vrouwen in de Pl@yboy willen. Marianne Timmer wil niet, lees je dan. Naar aanleiding van de foto's van Myrna Goossen kun je in de Story al lezen dat Vivian Boelen ook wil. Dat is allemaal gratis publiciteit.”
Met die bekende sexy modellen onderhoudt Heemskerk de relatie zelf, hoewel hij nooit bij fotosessies is. Alles wordt zorgvuldig begeleid. We hebben een naam op te houden. “Veel vrouwen zeggen dat ze niet willen en na een tijd komt toch het moment dat ze 'ja' zeggen. Bettine Vriesekoop had ik het bijvoorbeeld al een keer of tien gevraagd, maar die begon altijd te lachen. Op een gegeven moment zag ik haar veranderen, heel zeker van zichzelf worden en heel volwassen. Op zo'n moment bel ik op en dan lukt het.”
“Er kunnen allerlei redenen zijn waarom vrouwen het doen. Geld alleen is niet genoeg bij bekende vrouwen, hoewel we sommigen heel veel betalen. Nee, ik zeg niet hoeveel. Je kunt het ook doen om de wereld te laten zien dat je mooi bent, zoals Myrna Goossen, of dat je niet bang bent, je ex te laten zien wat hij mist, om een statement te maken. Meestal horen we via een fotograaf wel wie wil.”
Er is niet veel veranderd in de smaak van de Nederlandse man de afgelopen vijftien jaar, vindt Heemskerk, en dus ook niet met de meisjes in het glamour blad. De mode is grillig, maar daaronder blijft het hetzelfde. De Hollandse man houdt van een leuke frisse meid, niet te mager, dus met een behoorlijk beha cupmaat, en spannend gefotografeerd, zodat hij er bij weg kan dromen. Maar in ieder nummer staan naast de Nederlandse playmates ook de Amerikaanse.
“We hebben vanaf het begin een combinatie gehad van internationale elementen, zowel in de foto's als in de tekst. We nemen Amerikaanse foto's over. Dat moet wel, want anders wordt het te duur. Maar wij zijn wat moderner. De Amerikaanse modellen zijn bijna altijd blond en stevig en worden al heel lang op dezelfde manier gefotografeerd, vaak met van die kanten niemendalletjes aan. De cupmaat kan ons minder schelen en een Nederlandse fotograaf zal het niet meer in zijn hoofd halen een model zoiets van kant of jarratellen aan te trekken.
Wij zetten ook niemand het mes op de keel om voor ons te poseren. We gebruiken vrouwen om een fotoreportage te maken en zij gebruiken ons ook ergens voor en dat is vaak iets anders dan geld.

TV-presentator Myrna Goossen publiceerde haar tweede boek: ‘Welterusten, kleine dromer’, een verzameling gedichten voor kinderen.
Wat zou je doen als je dit werk niet deed?
“Na mijn werk bij televisie ben ik begonnen met het verwezenlijken van mijn droom: boeken en gedichten schrijven, en een eigen uitgeverij en webshop beginnen.”
Hoe blijf je lichaam in conditie?
“Daar doe ik eerlijk gezegd schandalig weinig aan. Maar ik ga minimaal één keer per dag een uur wandelen met de hond, en als het kan twee keer.”
Waar heb je spijt van?
Myrna Goossen: “Van mijn naakt fotoreportage voor Playboy, jaren geleden. Het confronteert me met een periode in mijn leven die heel pijnlijk was. Ik vind het belastend en shockerend voor mensen die alleen geïnteresseerd zijn in mijn kinderboeken en de gedichtjes die ik voor geboortekaartjes schrijf. Als zij mijn naam ‘googelen’, worden zij ook met dát stukje verleden van mij geconfronteerd. En natuurlijk de foto's. Als ik toen geweten had dat internet zo’n impact zou krijgen, had ik het zeker niet gedaan.”
Vreemd genoeg stond Myrna Goossen in 2008 toch weer bloot op de cover, nu voor het magazine Diva. Weliswaar met haar ellebogen gebogen voor haar borsten en tepels, maar toch nog genoeg bloot om te zien dat haar boezem sinds haar Playboy fotoshoot een paar cupmaten groter geworden is.
Na Daphne Dekkers die bloot in Grazia verscheen gaat nu ook Myrna Goossen topless in Diva. Myrna laat onder het motto "Voor mij géén botox, facelift of borstcorrectie" haar borsten zien...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten