vrijdag 21 januari 2011

Ellemieke Vermolen kalender fotoshoot @ Dutch Babe
Tien jaar na Goudkust zou SBS 6-gezicht en Dutch Babe Ellemieke Vermolen graag weer eens acteren. Ze zou het vooral leuk vinden om in een feel good-film te spelen.

“Ik wil in elk geval geen bitch spelen, zoals ik ooit in Goudkust heb gedaan“, vertelt Ellemieke Vermolen in Mikro Gids. “Veel mensen denken misschien: dat is juist lekker, een bitch spelen. Maar ik heb dat niet. Nee, ik zou heel graag in een kinderfilm willen spelen: Mega Mindy of een Sinterklaasfilm of zo. Die films worden altijd zo leuk gemaakt. Dat lijkt mij fantastisch.“

Ellemieke Vermolen heeft er achteraf vette spijt van dat ze haar gezicht heeft laten inspuiten met Botox. "Ik stoorde mij aan de rimpels in mijn voorhoofd en dacht : Ik probeer het. Toen ik mezelf terugzag op televisie, schrok ik van mijn uitdrukkingsloze gezicht”, aldus Ellemieke.

Ellemieke Vermolen is intussen getrouwd met topkok Sergio Herman en woont met hun 1 jarige zoontje Noach in het Belgische kustplaatsje Knokke.

Ellemieke Vermolen naakt voor kunstproject!

De Vlaamse zangeres en presentatrice Evi Hanssen (Zoersel 9 november 1978), actrice – en musicalster Chantal Janzen (Tegelen 15 februari 1979), de Oekraïens – Nederlandse actrice en presentatrice Victoria Koblenko (Vinnytsja, Oekraïne 19 december 1980), Yolanthe Cabau van Kasbergen, de vriendin van zanger Jan Smit, en SBS 6 presentatrice Ellemieke Vermolen zijn enkele showbizzsterren die uit de kleren zijn gegaan voor het kunstproject ‘Femina Sancta’ van kunstenaar Ronald Schmets.

Verbeelding van de “heilige vrouw” centraal!
In het nieuwste werk getiteld “Femina Sancta” van de Nederlandse kunstenaar Ronald Schmets (1962) uit Den Haag, staat opnieuw de verbeelding van de ‘heilige vrouw’ centraal. Sexy vrouwen van nu staan naakt model voor de tijdloze, mystieke vrouw, die bewondering oproept en spirituele kracht uitstraalt. Voor ‘Femina Sancta’ poseerden onder andere eigentijdse vrouwen als Ellemieke Vermolen, Evi Hanssen, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Victoria Koblenko.

Evi Hanssen die opgroeide met haar oudere broers in de buurt van Antwerpen, begon haar showbizzcarrière als achtergrond zangeresje in de beroemde ‘Samson en Gert’ kerstshows. Evi werd in 1996 tweede in de finale van de verkiezing ‘Look of the Year’ en na haar middelbaar onderwijs studeerde ze twee jaar aan de ‘Jazzstudio’ in Antwerpen en behaalde haar kandidatuur als zangeres in de jazzmuziek aan het conservatorium. Na als vj op TMF haar boterham te hebben verdiend, trok de Antwerpse schone naar de commerciële televisiezender VTM waar ze in 2006 en 2007 het programma ‘Expeditie Robinson’ presenteerde. Evi Hanssen getrouwd met zanger Fred di Bono van het punkgroepje ‘Silverene’, is ook te zien in ‘Godzijdank’ en ‘De Foute Quiz’.

Yolanthe Cabau van Kasbergen is in Vlaanderen en Nederland overbekend als de vriendin van de Volendamse zanger Jan Smit en Wesley Sneijder. Chantal Janzen een Nederlandse musicalster is onder andere bekend van de musicals ‘42nd street’ en ‘Saturday Night Fever’, twee producties van Joop van den Ende. Het grote talent kreeg in 2002 de John Kraaijkamp Award voor aanstormend talent voor de hoofdrol in ‘Saturday Night Fever’.

Ze kreeg ook de ‘Soetelieve Beurs’ voor jong aankomend musical talent. Victoria Koblenko is bekend van haar rol ‘Isabella Kortenaer’ in de soapserie ‘Goede tijden, Slechte tijden’. Victoria was amper 13 lentes jong toen haar ouders naar Nederland kwamen. Eind 2006 doet Victoria mee aan het BNN- programma “Ranking The Stars”, waar ze zich vooral stoort aan haar Russische imago. Ellemieke Vermolen is bekend van diverse shows op SBS 6.

Beroemde vrouwen van nu vurig ‘vereert’!
De keuze voor de bekende modellen is geheel in overeenstemming met de filosofie van de kunstenaar. Beroemde vrouwen van onze tijd, worden immers even vurig ‘vereerd’ als archetypische vrouwen zoals de heilige maagd Maria, Maria Magdalena of de antieke godinnen van liefde en vruchtbaarheid. Het is deze fascinatie die Schmets inspireert tot het verbeelden van de ‘ziel’ van de adoratie. Hij licht de vrouw als een droombeeld uit de context van de droom, zodat de toeschouwer zich waant op een kruispunt van tijd en eeuwigheid.

Zeven jaar geleden baarde Ronald Schmets ook al opzien met zin serie ‘Nieuwe Iconen’ met ondermeer Katja Schuurman, Ellemieke Vermolen en Wendy van Dijk, die internationaal veel bijval oogstte.

Ook hierin stond de spirituele kant van de blote vrouwelijkheid centraal. ‘Femina Sancta’ is dan ook een logisch vervolg, met dat verschil dat de kunstenaar zich nu nog verder verdiept in de krachtige uitstraling van de oermoeder, de oerdochter en de oergodin. Dat de modellen bijna geheel naakt, dus vrijwel ongekleed zijn afgebeeld, is dan ook voornamelijk bedoeld om de kwetsbaarheid, die met die kracht gepaard gaat, te benadrukken.

De kunstwerken zijn grote compilaties, opgebouwd uit fotoshoots van soms meer dan twintig opnamen. Al het werk is op groot formaat, op high gloss metallic papier afgedrukt, en vervolgens ingegoten in kunsthars. Daardoor ontstaat een schijnbaar lichtgevend resultaat.

Ronald Schmets zet met ‘Femina Sancta’ opnieuw een krachtig statement neer: dat de verering van de vrouw tijd- en eindeloos is, en dat de droom soms zeer dichtbij de werkelijkheid staat. “De kunstenaar maakte de naaktfoto’s en bewerkte die tot enigszins religieuze beelden die de verering van de vrouw moeten weergeven. De bekende modellen zijn weliswaar naakt gefotografeerd, maar niet naakt geportretteerd. De foto’s zijn niet als geil en opwindend bedoeld”, aldus Wouter Dooijeweerd van de galerie.

Hemelse vrouwen, gehuld in wapperende gewaden, vormen de hoofdpersonen in het werk van Schmets. De vrouw als maagd, minnares en moeder; een kracht die mannen nimmer zullen bezitten. In de series FEMINA SANCTA en SEVEN VIRTUES staat de verering van bekende vrouwen zoals Ellemieke Vermolen centraal.

De werkwijze en technieken die Schmets gebruikt, maken zijn werk kenmerkend en in één oogopslag herkenbaar. Zijn aanvankelijke potloodschetsen monden uit in beelden die bestaan uit soms wel 35 verschillende foto’s. Metallic papier geplakt op dibont en ingegoten in kunsthars geven elk werk zijn eigen karakteristieke uitstraling.

Kunstenaar Ronald Schmets kreeg veel vrouwelijke sterren als Ellemieke Vermolen en Sacha de Boer uit de kleren voor zijn kunstprojecten, behalve Chantal Janzen.

Wat heeft ú wat de Playboyredactie niet heeft? Zelfs de inkeurige Sacha de Boer toont haar borsten en doet mee aan een sexy glamour fotoshoot.

‘Ik ben ongevaarlijk. Het naakt is een poging om hun kwetsbaarheid vorm te geven. Ik ben katholiek opgevoed en spaar Mariabeeldjes. Voor mij verbeeldt de naakte vrouw de minnares, de moeder en de maagd.’

Dat is weinig seksueel.

‘Als je intenties oprecht zijn, dan doen ze mee. In een eerdere fotoshoot had ik al gewerkt met Wendy van Dijk, Ellemieke Vermolen, Georgina Verbaan en Sacha de Boer. Op basis van een naaktfoto maak ik een kunstwerk.’

Die bloot naakt foto’s worden toch vernietigd?

‘Je hoeft niet bang te zijn dat ik er iets mee doe. Ik heb ook totaal geen aandrang als ik de naakte dames zie. Joh, ik val nog eerder in zwijm voor een meisje dat ik toevallig ontmoet bij de Albert Heijn.’

Behalve Chantal Janzen dan, nog wel afkomstig uit het Mariabeeldenrijke Zuid-Limburg.

‘Ja, maar ik ga niet doordrammen of zeuren. Ze moet het wél willen.’

Voor het kunstproject Femina Sancta zijn Yolanthe Cabau van Kasbergen, Ellemieke Vermolen, Chantal Janzen en Victoria Koblenko uit de kleren gegaan! Ronald Schmets maakte de bloot foto's en photoshopte die tot min-of-meer religieuze beelden. Eerder maakte hij al de serie 'New Icons' met onder andere Katja Schuurman en Georgina Verbaan. Om de expositie Femina Sancta te zien,

Onder andere Yolanthe Cabeau van Kasbergen, Ellemieke Vermolen, Victoria Koblenko en Evi Hanssen zijn bloot te zien in een kunstproject van Ronald Schmets in DeGalerie Den Haag.

DEGALERIE-DEN HAAG op het Noordeinde in Den Haag toont het nieuwste werk van kunstenaar Ronald Schmets. In dit nieuwe project, getiteld ‘Femina Sancta’ staat opnieuw de verbeelding van de ‘heilige vrouw’ centraal. Naakte Vrouwen van nu staan model voor de tijdloze, mystieke vrouw, die bewondering oproept en spirituele kracht uitstraalt. Voor ‘Femina Sancta’ poseerden onder andere eigentijdse vrouwen als; Yolanthe Cabau van Kasbergen, Victoria Koblenko, Ellemieke Vermolen, Sascha de Boer en Evi Hanssen.

De keuze voor bekende modellen is geheel in overeenstemming met de filosofie van de kunstenaar. Beroemde vrouwen van onze tijd worden immers even vurig ‘vereerd’ als archetypische vrouwen zoals de heilige maagd Maria, Maria Magdalena of de antieke godinnen van liefde en vruchtbaarheid.

Het is deze fascinatie die Schmets inspireert tot het verbeelden van de ‘ziel’ van de adoratie. Hij licht de vrouw als een droombeeld uit de context van de droom, zodat de toeschouwer zich waant op een kruispunt van tijd en eeuwigheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten