zaterdag 22 januari 2011

Annette Gerritsen, Marianne Timmer, Margot Boer, Floor van den Brandt, Team Liga schaats Babes @ Dutch Babes

Team Liga is een Nederlandse schaatsploeg rond de bij Control vertrokken schaatssters Annette Gerritsen, Marianne Timmer, Margot Boer en Floor van den Brandt. Op 23 september 2010 werd bekend dat LIGA de sponsor van het team is van de Dutch schaats babes.
In eerste instantie was oud-Control-assistenttrainer Floor van Leeuwen de trainer, nadat hij op 14 maart 2010 tijdens de laatste dag van de World Cup Finale op het middenterrein in Thialf afscheid nam. Maar al gauw werd de naam van Peter Kolder genoemd als hoofdtrainer voor Annette Gerritsen, Marianne Timmer, Margot Boer en Floor van den Brandt.
De ploeg ontstond nadat Control kampte met een financieringstekort en de salarissen noodgedwongen hierop moest aanpassen. Hierop besloot het trio om zelfstandig met een nieuw team door te gaan. Dit werd besloten op 7 mei 2010.
 
Op 7 oktober 2010 werd de vrouwenploeg met Annette Gerritsen, Marianne Timmer, Margot Boer en Floor van den Brandt gepresenteerd in Arnhem door kopvrouw Timmer. Hoewel de ploeg onvoldoende budget en rijders heeft voor een A-status, heeft de KNSB voor één seizoen dispensatie verleend.
Het eerste seizoen van de nieuwe ploeg (2010/2011) begon met een tegenvaller, Annette Gerritsen, titelhoudster op drie afstanden, ontbrak vanwege een hamstringblessure op het NK afstanden. Margot Boer won voor Team Liga de eerste titel door de 500 meter op dit toernooi te winnen. Naast Boer plaatste ook Timmer zich voor de eerste wereldbekerwedstrijden.
sprintploeg Team Liga
Marianne Timmer     500, 1000 en 1500 m
Annette Gerritsen     500, 1000 en 1500 m
Margot Boer     500, 1000 en 1500 m
Floor van den Brandt     500 m
Marianne Timmer schaatst komend seizoen voor de nieuw op te zetten sprintploeg Team Liga. Ook Annette Gerritsen en Margot Boer gaan rijden voor Team Liga.
De ploeg is verder bezig om twee talenten aan zich te binden waarvan Floor van den Brandt al bekend was. Peter Kolder zal fungeren als trainer.
Momenteel wordt een stichting opgezet die het beheer van de ploeg gaat doen.
Sportmarketeer Bob van Oosterhout van sportmarketingbureau Triple Double is nauw betrokken bij de nieuwe ploeg, maar ontkent noch bevestigt de naam van sponsor Liga.
Wel zegt hij: "We zijn inderdaad met een nieuwe ploeg rondom Marianne Timmer bezig, we zitten in de afrondende fase. Het is een ontzettend leuk initiatief dat op vrouwen gericht is."
Met de komst van Liga komt er een einde aan een periode van grote onzekerheid voor de schaatssters die afgelopen seizoen afscheid namen van Control.
Komend weekend wordt HET weekend voor Team Liga. In Heerenveen staan de wereldkampioenschappen sprint op het programma en daar is het hele seizoen tot nu toe op afgestemd. Margot Boer en Annette Gerritsen gaan voor eremetaal en dan natuurlijk het liefst die ene kleur...
Annette Gerritsen weet wat het is om een medaille te behalen op het WK Sprint. In 2008 behaalde ze een bronzen plak, iets wat ze dit jaar hoopt te verbeteren."Er heerst een gezonde wedstrijdspanning", zei Gerritsen over de sfeer binnen Team Liga.
 
"Dit is natuurlijk wel even wat anders dan een NK, dus je kan wel zeggen dat we een klein beetje nerveus zijn. De voorbereidingen lopen perfect; we hebben drie weken in Heerenveen getraind en dat heeft veel vertrouwen gegeven. We hebben goede hoop op een mooi toernooi."
De dames hebben titelverdedigster Sang-Hwa Lee zien afhaken, maar schenken er amper aandacht aan. "We gaan uit van onze eigen kracht", was Margot Boer duidelijk. "We zijn een nieuwe ploeg met veel ambitie en we schaatsen ons eigen toernooi. Natuurlijk scheelt het een tegenstandster, maar verder zijn we er niet mee bezig. Ons hele jaar staat in het teken van dit WK en we hebben allebei in het verleden al mooie dingen laten zien op dit toernooi. Dit jaar hopen we het een stapje beter te doen."
Marianne Timmer mag dan gestopt zijn met wedstrijdschaatsen, tijdens de trainingen lijkt het erop dat niemand haar dat heeft verteld. "Ze schaatst nog steeds volle bak mee", aldus Gerritsen. "Met haar ervaring neemt ze ons op sleeptouw. Ze wordt nog elke ochtend wakker als topsportster en dat helpt ons enorm in de voorbereidingen."
Het lijkt erop dat we in Heerenveen ook een 'Ligalegioen' op de tribunes gaan zien, want Liga heeft de afgelopen weken enkele winkelvloeracties gehouden, waarbij er in zo'n tweehonderd winkels displays zijn neergezet. Consumenten hebben kaartjes kunnen winnen, waardoor er dit weekend een mooie fanbase zal zitten in Thialf. En allen kunnen ze de dames hopelijk naar het podium schreeuwen.

Annette Gerritsen
Geboren: 11-10-1985
Annette schepte op jonge leeftijd al hoge verwachtingen toen ze in Salt Lake City als junior een wereldrecord reed op de 1000 meter. De schaatsster uit Ilpendam wist al vele titels in de wacht te slepen. Haar "moment of fame" tot dusver is de zilveren Olympische medaille op 1000 meten tijdens de Spelen in Vancouver.

Marianne Timmer
Geboren: 3-10-1974
De drievoudig Olympisch kampioene uit Sappermeer is één van de meest succesvolle schaatssters die we in Nederland kennen. Marianne schreef geschiedenis door als eerste Nederlandse rijdster op twee verschillende Olympische Winterspelen goud te winnen. Het sprintkanon heeft maar liefst tien keer de Nederlandse Kampioenschappen sprint op haar naam geschreven.

Margot Boer
Geboren: 07-08-1985
De sympathieke Margot Boer is de 'coming lady' van de Nederlandse schaatssport. Margot is gespecialiseerd in de sprintafstanden en heeft dankzij haar achtergrond als shorttrackster een uitstekende bochtentechniek. Één van haar hoogtepunten in haar schaatscarrière is de gouden medaille die ze heeft gewonnen tijdens het NK sprint in 2009.
Floor van den Brandt
Geboren: 23-11-1990
De Brabantse Floor van den Brandt is de jongste van de vier. De talentvolle schaatsster maakte indruk door in 2009 als junior de Nederlandse Kampioenschappen Supersprint op haar naam te schrijven. Dit seizoen (2010-2011) debuteerde Floor op het hoogste podium tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Afstanden schaatsen.
Marianne Timmer blijft naar alle waarschijnlijkheid actief in de schaatswereld. Haar sponsor Liga, teamgenotes Margot Boer en Annette Gerritsen en coach Peter Kolder willen dat de gestopte drievoudig olympische kampioene betrokken blijft bij de ploeg.
“Annette en Margot zijn gouden meiden. Als ik voor hen van waarde kan zijn, zal ik het zeker niet nalaten”, zegt Timmer.
De tienvoudig Nederlands kampioene sprint, die momenteel een trainerscursus volgt, heeft ook al een aanbieding uit het buitenland op het zak.
“Het schijnt dat ik wel goed was in pieken op het juiste moment. Sommigen zijn wel geïnteresseerd in hoe ik dat gedaan heb.”
Timmer blijft de komende maanden nog wel trainen en wil op die manier haar teamgenoten Annette Gerritsen, Marianne Timmer, Margot Boer en Floor van den Brandt begeleiden richting het WK sprint (januari) en de WK afstanden (maart).Geen opmerkingen:

Een reactie posten