woensdag 27 augustus 2008

Caroline Tensen @ Dutch Babes

http://rapidshare.com/files/140523319/caroline_tensen-22-12-2003-sbs6_shownews-divx.avi
Caroline Egbertine Tensen (Haarlem, 31 maart 1964) is presentatrice bij NCRV. Door de overname van Talpa door RTL Nederland is Tensen in september 2007 weer te zien bij de zender waar ze doorgebroken is als TV-ster. Ze presenteerde bij de NCRV onder andere Babyboom, De 100: Het huwelijk en Babyboom Het vervolg. Caroline is ook columnist voor Beau Monde en zet zich in voor de Orange Babies.

Biografie

Op de middelbare school verdiende ze een zakcentje als lid van het Veronica-promotieteam, waarna ze productieassistente bij Veronica-radio werd. Vrij snel daarna verscheen ze voor het eerst op televisie als omroepster. Op de radio presenteerde ze het programma Bodyline en op televisie presenteerde ze Brommer & Motor.

In 1989 verruilde Tensen Veronica voor RTL Veronique, later RTL 4, het eerste commerciële tv-station van Nederland. Hier was ze te zien als omroepster en presenteerde Fashion, RTL Matinee en Hits uit Holland. Daarna beleefde ze bij RTL haar grote doorbraak, toen ze vanaf 1990 begon met het presenteren van grote shows: Wie ben ik?, Wie is wie, Hitbingo, Liefde op het eerste gezicht (samen met Rolf Wouters), Het spijt me, Dat staat je goed, B.O.T.S., Solo voor een kind. Tien jaar lang was ze de belangrijkste presentatrice van RTL 4. Voor grote eenmalige programma’s werd ze vaak ingehuurd. Ze werd ook wel de "zonnestraal van rtl4" genoemd.

Tensen is ook vanaf het begin al ambassadrice voor de Postcode Loterij. Hier heeft ze ook vele programma’s voor gepresenteerd bij RTL 4. Toen de Postcode Loterij besloot te verhuizen van RTL 4 naar de TROS, verhuisde ze mee met de loterij. Ze is sindsdien in dienst van de Postcode Loterij en niet in dienst van een zender of omroep, wat uniek is in Nederland. Sinds 2000 presenteert ze hier de succesvolle show Eén tegen honderd. Omdat de Postcode Loterij in 2005 besloot naar Talpa te gaan verhuist Caroline automatisch mee. Bij Talpa presenteerde ze ook de programma’s Topkok, Je leven in de steigers, Hotel Big Brother.

In 2007 presenteert ze het programma Babyboom en De 100: het huwelijk bij de NCRV. Hier heeft ze een vast contract voor haar televisiewerk. Daarnaast presenteert ze op RTL 4 Eén tegen 100.

Trivia

Caroline Tensen staat volgens het blad Quote op de vierde plaats in de top 5 van best betaalde tv-presentatrices en verdient zo'n € 450.000 per jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten