zaterdag 16 augustus 2008

Daphne Deckers @ Dutch BabesDaphne Muriël Deckers (Nijmegen, 10 november 1968) is een voormalig Nederlands fotomodel. Deckers is schrijfster, columniste, presentatrice, actrice en scenarioschrijfster. In 1989 werkte ze bij de televisiezender RTL-Veronique, het latere RTL4. Op 24 juli 2007 is bekend geworden dat Daphne het stokje van Yfke Sturm overneemt en Holland's Next Top Model gaat presenteren. In Maart 2008 is Daphne aan haar tweede seizoen als presentatrice en jurylid van Holland's Next Top Model begonnen.

Deckers verhuisde al snel na haar geboorte in Nijmegen naar het nabijgelegen dorp Persingen. Tijdens haar studie massacommunicatie in Utrecht werd Deckers ook fotomodel. In februari 1998 poseerde ze in de Playboy.

Actrice

Zij speelde als actrice enkele rollen, zoals in de Amerikaanse NBC-miniserie Remember, naar een boek van Barbara Taylor Bradford, toevallig samen met nog een Nederlander: Derek de Lint. Daarna speelde Deckers in de bioscoopfilm All Stars, in de VPRO-comedy Bed and Breakfast en kreeg zij een kleine rol in de James Bond-film Tomorrow Never Dies.

Presentatrice

Deckers presenteerde ook een aantal televisieprogramma's, zoals Big Brother, Reisgids, TV Woonmagazine en 101 Vrouwen.

Schrijfster

In 1993 schreef Daphne Deckers columns voor het Veronicablad, waarna zij werd gevraagd voor een wekelijkse column in Dagblad De Limburger. Eind 1994 ging zij schrijven voor Viva, waar zij tot 1999 een wekelijkse column publiceerde. Zij bundelde deze columns in De Echte Deckers (1999).

Daarna schreef zij een wekelijkse column voor De Telegraaf en bundelde deze in Opwaartse drukte (2002) en Decksels (2005). Op dit moment schrijft zij nog steeds een wekelijkse column in de zaterdagse bijlage van De Telegraaf: Vrouw.

Deckers schreef een aantal seizoenen de VARA-comedy Oppassen!!. Daarnaast vertaalde zij het Amerikaanse toneelstuk The Momologues naar het Nederlands, onder de titel: Mama, een komedie over het moederschap. in 2006 werkte Deckers aan de vertaling van het eveneens Amerikaanse toneelstuk Steel Magnolia's, dat in 2007 werd opgevoerd.

Deckers werd na het publiceren van haar twee boeken De geboorte van een moeder en De geboorte van een gezin een 'voorbeeldmoeder' genoemd. De geboorte van een gezin werd in 2003 genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Naast boeken over opvoeden schrijft Deckers ook kinderboeken, zoals De verschrikkelijke ijstaart en De matroos in de doos. Het laatste boek zal worden bewerkt tot een theatervoorstelling voor kinderen (2007).
Varia

Deckers is (samen met prinses Laurentien en Ivo de Wijs) door de Deense ambassade gevraagd als sprookjesambassadeur van Hans Christian Andersen, ter ere van zijn 200e geboortejaar 2005. Ook is zij ambassadeur van het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Daphne Deckers is gehuwd met voormalig toptennisser Richard Krajicek. Ze hebben twee kinderen, Emma (1998) en Alec (2000).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten