woensdag 6 augustus 2008

Chazia Mourali @ Dutch Babes


Filmpje: http://rapidshare.com/files/133550689/Chazia_Mourali-10-5-2004-RTL_Kat_in_de_zak-divx.avi

Chazia Mourali (Parijs, 30 september 1963) is een Nederlands televisiepresentatrice.

Chazia Mourali werd geboren in Parijs als dochter van een Nederlandse moeder en een Tunesische vader. Ze verhuisde toen ze nog geen jaar was met haar ouders naar Nederland. De lagere school bracht ze door op de school van Kees Boeke in Bilthoven. Na het gymnasium in Hilversum studeerde ze Frans aan de Universiteit van Utrecht. Ze werd hier lid bij studentenvereniging CS Veritas.

Na deze studie begon ze voor de televisie te werken. Aanvankelijk op de redactie van TV3 en het RTL4 nieuws. Via de Amsterdamse lokale zender AT5, waar ze nieuwslezeres was, kwam ze terecht bij de NCRV, waar ze enkele programma's presenteerde. Daarna presenteerde ze voor Teleac en de Franse zender TV5, voordat ze terecht kwam bij RTL 4.

Grote bekendheid kreeg ze als presentatrice van het programma De Zwakste Schakel, de Nederlandse versie van The Weakest Link. Ze werd gebombardeerd tot de grootste bitch van de Nederlandse televisie met haar scherpe zinnen en sarcastische opmerkingen. Dit was echter een wezenlijk onderdeel van de formule: in het Engelse origineel deed de presentatrice Anne Robinson precies hetzelfde. Daarnaast presenteert ze de programma's Achmea Kennisquiz en "In Je Recht". "De Kat in de Zak" heeft ze achter zich gelaten. "Char, het medium" heeft zij in 2007 verlaten, zij is vervangen door Sylvana Simons.


Van de hand van Chazia komt het toneelstuk "De vrouwen van Moermansk".

In 2003 werd Chazia Mourali gekozen tot lingerie-draagster van het jaar.

Chazia heeft een relatie met neurochirurg Marc Schröder. Zij hebben samen een dochter, Jasmijn (geboren op 18 januari 2007).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten