zaterdag 2 augustus 2008

Ellemieke Vermolen @ Dutch BabesFilmpje: http://rapidshare.com/files/133356465/Ellemieke_Vermolen-30-3-2005-Gotcha_Fotoshoot_Georgina_Verbaan-divx.avi

Ellemieke Elisabeth Cathriene Vermolen (Hellevoetsluis, 13 oktober 1976) is een Nederlands fotomodel, actrice en presentatrice. Op dit moment presenteert ze o.a. Shownieuws op SBS 6.

Jeugd

Vermolen behaalde het Mavo-diploma en deed drie jaar lang een opleiding bij Schoevers.

Carrière

Ellemieke deed al een aantal jaren modellenwerk voordat zij ook de stap naar de televisie deed. Via reclame-spotjes (van o.a. C&A en Amstel Bier) die zij als model bemachtigde kwam ze in contact met Joop van den Ende. Joop van den Ende nodigde haar uit om assistente te worden in het Millenniumspel op RTL 4. Ze werd bekend door haar rol als Bo in de serie Goudkust. Van september 2002 tot en met maart 2003 presenteerde ze zelf het spelprogramma Puzzeltijd voor RTL 4. Haar presentatietalent viel SBS 6 op en eind maart stapte ze op bij RTL. Bij SBS presenteerde ze Klussen en Wonen, Exclusief en Mama, ik heb je huis verbouwd.

Ze deed in 2006 als deelneemster mee aan het televisieprogramma Sterren dansen op het ijs met Nicholas Keagan als professioneel schaatspartner, waar ze in de skate-off met Hein Vergeer (oud-schaatskampioen) op 30 september werd uitgeschakeld. Ze werd uiteindelijk vijfde.
Privé

Ze trouwde in 1998 met John Ewbank, de hitleverancier van Marco Borsato, maar scheidde in 1999 van hem. In 2006 had ze enige tijd een relatie met de zanger Jan Smit. Inmiddels is zij verloofd met topkok Sergio Herman. Sergio vroeg Ellemieke tijdens een vakantie op Ibiza, op haar verjaardag, ten huwelijk. In september 2008 gaat het stel trouwen op Ibiza. Op 10 juli 2008 maakte Ellemieke bekend dat zij en Sergio in januari hun eerste kindje verwachten.

Varia

In 2005 werd ze door het magazine FHM verkozen tot meest sexy vrouw van Nederland.
In 2008 nam ze een single op met Gerard Joling.

Ze heeft een broer, Jeremy Vermolen, die een eigen restaurant heeft in Roosendaal, "Den Dieje" genaamd. Hij is op elke woensdag de vaste kok/co-host bij het ochtendprogramma Lijn 4 op RTL 4.

Bibliografie

Ellemieke heeft samen met haar broer een kookboek geschreven 'Zus & Zo', waarin van ieder recept een gemakkelijke zus- en een culinaire zo-versie is opgenomen. Het boek wordt in maart 2008 verkocht in de boekhandel en bij Keurslagers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten