zaterdag 7 november 2009

Gigi Ravelli Festival Amsterdam Duurzaam @ Dutch Babes


Op zaterdag 6 juni 2009 werd op het terrein van de Westergasfabriek bewezen dat duurzaamheid dé moderne 'way of life' is. Het Festival Amsterdam Duurzaam werd gehost door BN-er en Dutch Babe Gigi Ravelli. Verschillende grote bedrijven, kleine organisaties en kennisinstellingen hebben voor een onvergetelijk duurzame dag gezorgd.
Ervaar Festival Amsterdam Duurzaam

* Amsterdam Duurzaam ging internationaal via een directe videolink met Parijs. Daar hebben de locoburgemeester van Parijs en wethouder Vos duurzame afspraken gemaakt. Lees ook de Nederlandse vertaling van een Frans artikel over Amsterdam Duurzaam
(www.nieuwamsterdamsklimaat.nl/­themas/­amsterdam_duurzaam/­amsterdam_duurzaam/­festival_amsterdam/­frans_artikel/­artikel_in_les_echos).
* Het was gezellig druk op de Smaakmarkt van Holland Food Festival.
* Amsterdams topkoks deden mee aan de voorrondes van de Stadsspelen. Ga voor de uitslagen naar www.stadsspelen.nl
* Er werd geproefd van de ecologische wijn, bier of gezuiverd leidingwater
* Dames en heren kwamen weer 'in shape' bij de Fitness snackbar
* Om reclame te maken voor Festival Amsterdam Duurzaam ging Gigi Ravelli naakt in een waterton zitten en zich wassen.
* Er werd gecrosst op elektrische scooters
* Het eerste groene filmfestival was een waar succes. 'Strawberry Earth at the movies' heeft €10.000 opgehaald en maakt het Ketelhuis klimaatneutraal.
* Verschillende milieuhelden zijn opgestaan door de 15 minuten durende workshop 'Word een Milieuheld in 15 min.' door Theatergroep Max.
* Amsterdam werd langs de groene meetlat van glossy Green2 gelegd.
* Er werd geshopt voor het leven bij de Ecofabulous Fashion Party.

Op zaterdag 6 juni 2009 wordt op het terrein van de Westergasfabriek bewezen dat duurzaamheid dé moderne 'way of life' is. Dan vindt namelijk het festival Amsterdam Duurzaam plaats. Als onderdeel van dit festival houdt Slow Food Amsterdam het jaarlijkse Holland Food Festival. De presentatie is in handen van de sexy Goede Tijden Slechte Tijden-actrice Gigi Ravelli.

Het programma staat bomvol leuke activiteiten voor jong en oud. Entertainment en duurzame informatie maken deze dag compleet: shop je duurzame boodschappen bij elkaar op de smaakmarkt van het Holland Food Festival, ruil je kleding bij de hipste stylisten en word een milieu-held in 10 minuten.

Op het Holland Food Festival is er voor elk wat wils. Kinderen kunnen smaaklessen volgen bij smaakkok Edgar Buhrs. Kijk hoe Amsterdamse topkoks van ondermeer De Kersentuin, Ron Blaauw, Krasnapolsky, en Amsterdam Oud Zuid voor de StadsSpelen tegen elkaar strijden in een kookwedstrijd met duurzame producten van de smaakmarkt. Men zal versteld staan van de heerlijke gerechten die te maken zijn met producten die van zo dichtbij komen.

Amsterdam Duurzaam wordt gehost door BN-er Gigi Ravelli en de kookwedstrijd zal gepresenteerd worden door Bianca Tan. Verschillende grote bedrijven, kleine organisaties en kennisinstellingen zorgen ervoor dat het een onvergetelijke duurzame dag wordt.

Nicolette van Dam, Gigi Ravelli en Dennis van der Geest hebben dinsdag hun diepste angsten overwonnen. Om rokers te stimuleren een dag niet te roken stelden de sterren een tegenprestatie in het vooruitzicht.

Judoka Dennis van der Geest, in het bezit van een zwakke maag, stapte voor de gelegenheid in een stuntvliegtuig. Nicolette van Dam zette haar hoogtevrees opzij en lapte de ramen van het World Trade Center in Rotterdam op 93 meter hoogte. "Het was doodeng", zei de presentatrice na afloop. "Nooit, maar dan ook nooit meer ga ik op zo'n hoogte de ramen zemen."

Goede Tijden Slechte Tijden-actrice Gigi Ravelli beloofde een slang om haar nek te hangen voor de rokers. Gigi Ravelli, die zelf ook ooit graag een peuk opstak, benadrukte dat haar angst voor de drie meter lange tijgerpython 'absoluut niet geacteerd' was.

Minstens vijftienduizend aanmeldingen waren nodig om de BN'ers over te halen tot hun halsbrekende toeren. De actie is een initiatief van de Stichting Volksgezondheid en Roken en wordt al een aantal jaar georganiseerd. Hoewel paffers zich dit jaar precies hebben onthouden van de sigaret weet de stichting nog niet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten