donderdag 11 november 2010

Yvon Jaspers en Lottie Helingman 'Wie is... De Mol? 2005' @ Dutch BabesIn de vijfde serie van Wie is... De Mol? reizen 10 bekende Nederlanders af naar Australië om "op jacht" te gaan naar de Mol. Naast Yvon Jaspers doen Isabelle Brinkman, Roeland Fernhout, Jim de Groot, Sander de Heer, Lottie Hellingman, Yvonne van den Hurk, Marc-Marie Huijbregts, Victoria Koblenko en Gijs Staverman mee.

Commentaar van Angela Groothuizen: 'Het is een waanzinnige serie geworden die echt hilarisch is. In het verleden hebben we humor vermeden, maar nu konden we er niet omheen. Marc-Marie Huijbregts bijvoorbeeld, maar ook Gijs Staverman, Dutch babes Yvon Jaspers en Lottie Hellingman, en Jim de Groot zijn ontzettend grappige mensen.

Wat dat betreft was het wel heel bijzonder om het programma met bekende Nederlanders te maken. Ze waren allemaal bloedfanatiek. Ik heb enorme bewondering voor ze gekregen.'

De AVRO kwam met een BN-uitvoering van WIDM door Australië en Indonesië. Ook deze keer manifesteerde de 'enige echte mol' zich op het forum van www.wieisdemol.com en zette Vriendlief prachtige cartoontekeningen van de kandidaten op de site.

Afl. 7 - Opdr. 1 - Duiken, schreeuwen en herkennen

Yvon Jaspers en Lottie Hellingman krijgen eerst in bikini duikles in een zwembad en worden daarna naar de zeebodem gestuurd. Dat wil zeggen: Lottie, want Yvon blijkt opeens panisch te zijn voor duiken en weigert naar de zeebodem af te dalen. Op de bodem vindt Lottie foto's van alle kandidaten die nu nog in het spel zijn.

Bovendien vindt ze vijf karaktereigenschappen en vijf bordjes waarop je onder water tekeningen kunt maken. Het is aan Lottie Hellingman om te bepalen welke karaktereigenschap volgens haar bij wie hoort. Probleem is dat ze haarzelf en haar medekandidaten met symbolen moet uittekenen, dus zonder letters te gebruiken of gezichtjes te tekenen.

De tekening stuurt ze met een ballon door naar Isabelle die aan de oppervlakte in een boot zit te wachten en zij moet bedenken wie Lottie heeft uitgebeeld. Vervolgens schreeuwt Isabelle de naam met de bijbehorende karaktereigenschap met een megafoon door naar Marc-Marie die op het strand staat.

Hij moet daarna in het dorpje voorwerpen gaan zoeken waaraan iedereen feilloos te herkennen is. Voor hemzelf zou hij bijvoorbeeld een wit hoedje kunnen gaan zoeken. Het is de bedoeling dat op het strand vijf voorwerpen bij vijf karaktereigenschappen komen te staan en dat Sander (die een relaxdag heeft) kan opnoemen wie Lottie bij welke eigenschap had geplaatst. Als dat identiek is, dan pas is de opdracht geslaagd.

Lottie kan weinig fout doen, het maakt immers niet uit wie ze bij welke eigenschap plaatst. Wel is ze een beetje onduidelijk in het omschrijven van haar medekandidaten en haarzelf. Daardoor hebben Yvon Jaspers(die besloot in bikini aan de oppervlakte te blijven dobberen en Isabelle te helpen) en Isabelle moeite om de personen in de tekeningetjes te herkennen. Het gaat pas goed fout als Marc-Marie, lichtelijk geïrriteerd omdat Isabelle maar namen blijft schreeuwen, besluit om de personen naar eigen inzicht aan de karaktereigenschappen te koppelen. Hierdoor kàn Sander het niet meer goed doen en gaat deze opdracht volledig de mist in.

Wat opviel in Aflevering 7....

* Yvon Jaspers zegt dat ze zeeziek is en laat hierdoor Lottie in een perfecte postitie verkeren.
* Lottie Hellingman kan erg goed duiken en geeft dit ook al vrij snel aan. Hiermee kan ze ´klungelig´ gedrag wel vergeten.
* Isabelle geeft zeer duidelijk de gegevens door aan Marc-Marie.
* Marc-Marie verpetst met zijn eigen interpretatie van het spel het gehele spel waardoor geldwinst onmogelijk wordt gemaakt.
* Lottie maakt soms wat onduidelijke tekeningen, waardoor Yvon niet de juiste persoon aan de juiste tekening kan koppelen.

* Isabelle en Yvon Jaspers maken foto´s van mensen en dieren langs de route, terwijl ze weten dat die er later waarschijnlijk niet meer zijn.
* Lottie heeft problemen met haar fiets, heeft mol George dat ook niet ooit als sabotagetruc gebruikt?
* Lottie Hellingman stopt met hard fietsen, omdat ze het toch niet zullen redden.
* Yvon feliciteert Lottie wel erg vaak en langdurig met haar verjaardag.
* Isabelle laat de foto´s vallen, maar gelukkig hebben zij en Yvon ze genummerd!

Eerlijkheid duurt het langst. Het is een mooi gezegde, maar het zal niet altijd je leven redden. Zeker niet wanneer je verstrikt zit in het complexe hol van… De Mol. Daar kan Lottie Hellingman (foto; midden) over meepraten. “Ik had De Mol nóóit willen zijn. Het brengt zo’n enorme verantwoordelijkheid met zich mee. De mensen met wie je het spel speelt, vooral de acteurs, weten donders goed hoe tv werkt. Je moet dus ontzettend goed kunnen liegen, en dat kon ik nooit.” Maar Lottie is niet voor niets in de finale beland: “Het bleek dat ik toch wel heel goed kon misleiden. Daarmee heb ik mezelf behoorlijk verrast.”

Noodtactiek
“In het begin wist ik zeker dat Roeland (Fernhout) De Mol was. Ik heb vaak gezegd dat zijn ‘ziek zijn’ een mollenstreek was. Toen 'ie er eenmaal uit lag heb ik m’n excuses daarvoor aangeboden. Maar toen wist ik het dus écht niet meer. Ik heb een noodtactiek bedacht en bleek ineens heel goed te kunnen misleiden. Het verbaasde me dat ik heel hard kon liegen en iedereen om de tuin kon leiden. Wat niemand zag, was dat de hele groep op een gegeven moment op mij stemde. Daardoor ben ik het spel gebleven.”

Samenzwering
Actrice en zangeres Lottie speelde het niet alleen zelf heel slim; ze kreeg ook de nodige hulp door middel van vriendjespolitiek. “Als ik bezig was me verdacht te maken, haakte Marc-Marie daar goed op in. Hij had me door, maar wilde dat ik in het spel bleef. We voelden elkaar en elkaars plannen goed aan. Hij maakte me verdacht bij de groep en deed alsof hij op mij stemde, terwijl hij ondertussen al lang boven op Yvon Jaspers zat. Marc-Marie speelde een fantastisch psychologisch spel."

Vrienden met De Mol
Lottie’s noodtactiek en samenzweringen hebben de juiste uitwerking gehad, want binnen niet al te lange tijd wist ze De Mol te ontmaskeren. “Ik was ondertussen goed bevriend geraakt met Yvon. Er is natuurlijks niets handiger dan vrienden zijn met De Mol. Toen ik een vrijstelling kreeg met de zangopdracht had ik de tijd om eens goed om me heen te kijken. Ik kreeg Yvon Jaspers door. Tijdens de ‘control-freak’- opdracht (waarbij Lottie en Yvon vanuit een hotelkamer de anderen naar hun toe moesten loodsen, red.) wist ik het zeker. Ik zat samen met haar in de hotelkamer en ja, dan zie je alles. Ik was blij dat zij het was; een goede vriendin én een hele goede Mol.”

Op de laatste dag van het Mol-2005-avontuur, kunnen de kandidaten laten zien hoe goed ze elkaar kennen. Angela legt ze elk drie gewetensvragen voor, en de andere twee moeten daarna raden wat er is geantwoord.

Yvon krijgt meteen een pittige vraag voorgelegd: Als je ontdekt dat één van je ouders vreemd gaat, vertel je het de ander? Ze aarzelt geen moment en geeft een volmondig JA. Tenminste, ze zou de overspelige ouder dwingen om het de andere ouder zelf te vertellen. Vraag twee: Zou je een onschuldig mens doden als je daarmee de honger uit de wereld kunt krijgen?

Na enige aarzeling besluit Yvon Jaspers dat uiteindelijk het leven van één niet opweegt tegen de miljoenen die daarmee gered worden.

Tot slot vraagt Angela: Als je je finaleplaats zou moeten opgeven ten gunste van een reeds afgevallen kandidaat, wie is dat dan? Het blijkt dat Yvon voor Gijs onverwacht veel sympathie heeft gekregen. Gijs krijgt dan ook haar plek.

Vervolgens is het de beurt aan Marc-Marie. Vraag één: Wat heeft je voorkeur: sterven op je 55ste met je geliefde om je heen of op je 75ste alleen? Marc-Marie geeft aan geen seconde zonder z’n vriend te willen, en gaat voor de eerste mogelijkheid. Vervolgens biedt Angela hem een waanzinnige deal die Marc-Marie ongelooflijk rijk zou maken, maar hij mag nooit meer optreden. Zou hij zo’n deal aannemen? Hij aarzelt geen seconde: onmiddellijk! Ook voor hem als derde vraag aan wie hij zijn plaats zou afstaan. Hij kiest voor Sander als gedreven ‘Mister Wie is de Mol’.

Lottie Hellingman is de laatste die door Angela op de pijnbank wordt gelegd. Haar eerste vraag: Zou je meineed plegen voor een goede vriend die wordt gedaagd voor een ernstig vergrijp? Na enige twijfel schaart Lottie zich aan de zijde van haar vriend. Kiezen tussen haar zang- of acteertalent is het onderwerp van haar tweede vraag, en ze kiest voor zingen omdat dat haar het meest gelukkig maakt. En als antwoord op vraag drie draagt ook zij Sander voor als plaatsvervanger.

In de raad-ronde halen Marc-Marie en Lottie twee van de drie punten binnen. Alleen de keuze van Gijs verbaast hen nogal.

Lottie en Yvon raden daarentegen alle antwoorden van Marc-Marie. Yvon en Marc-Marie scoren ook twee uit drie, want het antwoord op de eerste vraag, over de meineed, hadden ze niet van Lottie gedacht. Marc-Marie is daar zelfs een beetje verontwaardigd over.

De finale executie. Voor alle drie de deelnemers niet minder dan veertig vragen. Marc-Marie stemt op Yvon. Yvon stemt op Lottie. Lottie stemt op Yvon.

En dat is het moment van de waarheid aangebroken. Angela feliciteert... Marc-Marie! En dus is Yvon Jaspers de Mol. En Lottie Hellingman runner-up. Het spel is gespeeld.

Yvon Jaspers werd op 20 maart 1973 geboren in Boxtel. Ze ging naar de HAVO, en daarna probeerde ze het op de PABO, maar na één jaar hield ze het daar voor gezien en ging ze naar de theaterschool in Eindhoven.

Hierna deed ze de Media Academie in Hilversum, en verschillende cursussen, zoals presenteren op de televisie en interviews op de televisie. Ook heeft ze ervaring met het regisseren van kinderen en jongeren in verschillende theaterprodukties en workshops.

En verder
Yvon heeft een enorme hoeveelheid programma´s en produkties op haar naam staan. Ze is voor het grote publiek doorgebroken met Klokhuis, waar ze 6 jaar presenteerde. Verder deed ze onder andere televisie- en bedrijfsfilms, dramaseries, muziekvideo´s, presenteerde ze diverse programma´s als “Hints” en “Wonderen bestaan”. Ook speelde ze gastrollen in oa “Bradaz”, “Rozengeur en Wodka Lime” en “Hartslag” en was ze vaak bezig voor programma´s als “Kopspijkers” en “Vara Laat”.

Pikant detail: Ze stond ook op de loonlijst voor het programma Marc Marie Opgenomen, jawel, met Marc Marie Huijbrechts.

Lottie Hellingman is een Nederlandse actrice. Haar doorbraak kwam in 1999 toen ze meedeed in de film Missing Link.De jaren daarvoor was ze al eerder op televisie geweest, in onder andere het programma A Star is Born.

Verder was ze naast Menno Bentveld presentatrice bij het programma Jules Unlimited en deed ze naakt en zwanger mee in de jeugdserie De Band.

Daarnaast doet Lottie ook nasynchronisatie voor verschillende animatieseries als Beugelbekkie, Spongebob Squarepants en Hamtaro.

Lottie deed ook in verschillende musicals mee. Zo was ze te zien in de musicals Scheepsjongens van Bontekoe, Blood Brothers en Miss Saigon.

Lottie Hinke Hellingman (Middenbeemster, 7 augustus 1977) is een Nederlands actrice, die tot 1995 lessen heeft gevolgd bij het Nederlands Kindertheater in Purmerend.

Al van kleins af aan is Hellingman bezig met zang, dans en acteren. In 1997 maakte ze haar debuut in de musical Eindeloos naast Liesbeth List en Coen van Vrijberghe de Coningh. In 1999 kwam haar doorbraak toen ze te zien was in de film Missing Link. In 1992 was ze op televisie te zien tijdens de Danny Kaye Children Award en in 1995 deed ze mee aan het televisieprogramma A Star is Born.

Vanaf 2001 was Hellingman één van de presentatoren van Jules Unlimited bij de Vara. In 2003 speelde ze ook mee in de televisieserie De Band van dezelfde omroep.

In 2005 deed ze mee aan de AVRO-serie Wie is de Mol?. Zij eindigde als verliezend finaliste.

Verder houdt Lottie Hellingman zich ook veel bezig met nasynchronisatie van diverse tekenfilms. Zo is ze te horen als Maria in Beugelbekkie, vertolkt ze Cosmo in de tekenfilmserie Shin Chan. Ook doet ze het stemmetje van Sandy in de serie SpongeBob SquarePants.

Ook doet ze de stem van Jinmay, het ex-vriendinnetje van Chiro uit Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! en Pepper in Hamtaro en spreekt ze een stem in in de tekenfilmserie Johnny Test. Sinds kort is ze te horen als Yin - een roze konijntje - in de serie Yin Yang Yo! en als Penny uit Chalkzone.

In 2009 heeft Lottie Hellingman de Nederlandse stem van het hoofdpersonage Alex Wilson in The Elephant Princess nagesynchroniseerd. Ook presenteerde ze in dat jaar de Nationale Wetenschapsquiz. In 2001 zal Hellingman te zien zijn in de film Vakantie in eigen land van de VARA.

Waarom Yvon Jaspers de mol is:
1. Zij bleef als laatste over bij de test en dreigde dus naar huis te moeten. Het kan haast niet anders dan dat de programmamakers zo'n grap alleen uithalen met de echte mol. De rest had dat echt niet leuk gevonden, na 36 uur reizen.

Bovendien bleef Yvon zó rustig, nadat Lottie Hellingman een groen beeldscherm kreeg, dat duidelijk is, dat zij meer verwachtte. Ze wist dat er nog iets ging komen en reageerde net iets té kalm.

2. Op de foto in de Mikro Gids (en waarschijnlijk nog tig van andere tv-gidsen, die waarschijnlijk allemaal dezelfde publiciteitsfoto gebruiken) staat Yvon als enige niet op de trappen van het kasteel in Lisse. Ze staat er net ietsje voor. Alleen dus.

3. Yvon Jaspers beheert de pot. Een slimme zet van de mol, omdat ze zo precies in de gaten kan houden wat er met het geld gebeurt.

4. Bij het eerste spel, het liegspel, koos Yvon als enige beide mollen uit de vorige reeksen in haar 'juryteam'. Een mol spant natuurlijk samen met een mol, da's algemeen bekend. (Denk aan Elise die vorig jaar tips kreeg van George, de mol van het jaar daarvoor.)

Dus dit was dé manier om ervoor te zorgen dat het juryteam haar leugen zou herkennen en er geen geld in de pot zou komen. Bovendien had Yvon niet gepot, terwijl haar voorganger geld had gewonnen. Extra geld verloren dus!

5. Maar de belangrijkste aanwijzing: Yvon Jaspers is twee keer aangekomen op het kasteel in Lisse. Eén keer samen met Yvonne van den Hurk en één keer alleen!

Voor elk introductiefilmpje van de kandidaten werden door een zogenaamde papparazzi foto's gemaakt van de mensen die om beurten aan kwamen op het kasteel. Iedereen kwam alleen, behalve Yvonne van den Hurk. Die kwam gezellig keuvelend met Yvonne Jaspers aanwandelen.

De foto's die werden gemaakt waren dan ook niet van Yvonne van den Hurk, terwijl het haar introductiefilmpje was, maar van een breed grijnzende Yvon Jaspers, die vervolgens bij haar eigen filmpje nog weer eens alléén kwam aanlopen! Ze is er dus twee keer geweest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten