donderdag 9 oktober 2008

Floortje Dessing @ Dutch Babes


Floortje Dessing (Heemstede, 31 augustus 1970) is een radio- en televisiepresentatrice en programmamaakster, eerst bij Veronica, het latere Yorin, in 2006 bij RTL 5, vanaf 1 juli 2007 bij LLiNK.

Ze begon haar carrière als aspirant-DJ bij radiostation Extra 108 (lokale omroep Amsterdam). Na een opleiding tot tolk/vertaler aan de Hogeschool Diemen was ze de opleiding audiovisuele media gaan volgen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Radio

Haar eerste bekendheid verwierf ze als co-presentator en redacteur van het recalcitrante Veronica-programma Shockradio. De andere twee presentatoren waren Rob Stenders en Fred Siebelink. Dit nachtprogramma bleek een uitstekende springplank naar een televisiecarrière van onder meer reisprogramma's. In de tussentijd werkte ze als producer en sidekick bij Rinkeldekinkel van Jeroen van Inkel en presenteerde programma's bij Kink FM en Hitradio Veronica.

TV

In 1995 maakte ze haar televisiedebuut en presenteert voor Veronica programma's als Young Americans, TreXx en Reisgids. Ook is ze een tijd lang als omroepster te zien. Tussen 1997 en 2007 presenteerde ze diverse reisprogramma's voor Veronica, Yorin en RTL 5, waaronder Arrivals, Yorin Travel en RTL Travel. Die programma's maakte ze grotendeels zelf met haar eigen productiemaatschappij. In juli 2007 stapte ze over naar omroep Llink om daar televisie en af en toe ook radio te gaan maken.

Overig

Op 5 april 2006 werd haar boetiek Nukuhiva geopend, vernoemd naar een eiland in de Polynesische archipel. In de winkel aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam worden uitsluitend Fair Trade-kledingmerken verkocht. Van 9 t/m 29 oktober 2006 was er het eerste Floortje Dessingfilmfestival in het Omniversum in Den Haag.

Inmiddels zijn er ook verschillende boeken van haar verschenen, zoals 25 Wereldroutes die je gedaan moet hebben en 100 wereldplekken die je gezien moet hebben .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten