zondag 19 oktober 2008

Nance Coolen @ Dutch Babes

Nancy Anna Francina Coolen, artiestennaam Nance (Asten, 10 september 1973) is een Nederlands zangeres en TV-presentatrice.

Op 15-jarige leeftijd wordt ze ontdekt in een discotheek door dance-producer Ruud van Reijen. Ze wordt zangeres van de dance-act Twenty 4 Seven samen met rapper Captain Hollywood. Deze wordt later vervangen door rapper Stay-C. In 1995 verlaat ze de band om als solo-zangeres verder te gaan. De band heeft dan al enkele grote hits op zijn naam staan, zoals de hit Slave To The Music.

Voor TMF maakt ze haar debuut als presentatrice, als ze enkele malen voor Erik de Zwart invalt bij de Top 40. Later presenteert ze Liefde Is... voor RTL 5. In 1999 stapt ze over naar de TROS, om daar het spelletjesprogramma Rappatongo te presenteren. Na 200 uitzendingen valt het doek voor dit programma. Nance werd toen de opvolger van François Boulangé bij Lingo, dat ze tot september 2005 presenteert. Daarna gaat Nance aan de slag bij SBS 6. Hier presenteert ze o.a. Sterren dansen op het ijs en So You Wannabe A Popstar? (beide samen met Gerard Joling), Retourtje Geluk, Stay or Go, Dancing Queen en Domino Day. Sinds 22 augustus 2008 zijn Nance en Gerard Joling samen het nieuwe programma Popstars gaan presenteren.

Nance is getrouwd geweest (4 mei 1995 - maart 2000) met popfotograaf William Rutten. Ze heeft nu een relatie met Pico van Sytzama. Ze wil, ondanks dat ze eerder is gescheiden, toch trouwen met haar vriend Pico. Ook wil ze graag kinderen met hem. Op 3 juli 2008 werd bekend gemaakt dat Coolen in verwachting is van haar eerste kindje met Van Sytzama

Trivia

* Nance was als kind leerling van Openbare Basisschool "De Horizon" in Asten waarna ze enkele jaren op "RK Radboud MAVO" in Asten doorbracht. De laatste opleiding heeft ze overigens niet voltooid vanwege haar carrière bij Twenty 4 Seven. Een tussenpose maakte het noodzakelijk dat ze tussen de fase Twenty 4 Seven feat. Captain Hollywood en Twenty 4 Seven feat. Stay-C enkele maanden achter de kassa bij de plaatselijke supermarkt "de Midas" was terug te vinden.
* Nance presenteerde het programma "Love Is" in begin jaren negentig. Dit was haar televisiedebuut als 'one-girl' presentatrice.
* Het programma Doe mee en win! van cabaretier Kees Torn bevat een liedje waarmee hij zijn ongenoegen uit over de blonde presentatrice en haar programma Lingo. In het lied rijmt iedere regel op 'Nance'.
* Prins Bernhard was een fan van Nance, en liet haar een bos bloemen bezorgen toen zij in het ziekenhuis lag.
* Nance lijdt aan de ziekte van Crohn, een ontstekingsziekte van het darmkanaal.
* Speelt zichzelf in Vet Heftig, de Hakkûhbar-film.
* Nance is de enige artiest die het ooit voor elkaar heeft gekregen om twee video's gebanned te krijgen door TMF. De video van "He's My Favourite DJ" moest worden aagepast vanwege het vele geweld. "Miss You" werd gekuist vanwege de heftige seks-scènes die in de video te zien waren tussen haar en tegenspeler Ferry Somogyi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten