woensdag 4 februari 2009

Sacha de Boer jaaroverzicht NOS Journaal 2003 @ Dutch BabesSacha de Boer presenteert dit jaar vanaf de redactie- en studiovloer in Hilversum het NOS Journaal Jaaroverzicht 2003.

In de anderhalf uur durende uitzending krijgt de kijker een overzicht van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland van het afgelopen jaar, geselecteerd door het NOS Journaal.

De oorlog in Irak vormt dit jaar een belangrijk thema in het jaaroverzicht. Maar ook het klimaat in Europa, de economische recessie, de binnenlandse politiek en de gebeurtenissen rondom het Koninklijk Huis komen aan bod.

Zoals gebruikelijk zal er in het programma ook een overzicht zijn van bekende mensen die het afgelopen jaar zijn overleden. Het NOS Journaal Jaaroverzicht 2003 sluit af met de na-oorlogse periode in Irak.

Naast algemene beelden, is er een persoonlijk verslag te zien van verslaggever Gerri Eickhof vanuit Bagdad. Het programma is te zien op dinsdag 30 december om 20.25 uur op Nederland 2.

Het jaaroverzicht van het NOS Journaal geeft een overzicht van het nieuws van het afgelopen jaar. Journaal babe Sacha de Boer leidt vanuit Hilversum beeldfragmenten van de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen in en schakelt over naar correspondenten en verslaggevers van het NOS Journaal.

Zo kijken Charles Groenhuijsen (vanuit Washinghton) en Gerri Eickhof (vanuit Hilversum) terug op de oorlog in Irak en de totstandkoming van deze oorlog.

Het Europese klimaat vormt dit jaar ook een van de thema's; de extreme hitte de afgelopen zomer, de bosbranden in Zuid-Europa en de vele strandbezoekers komen aan de orde.Weerman Erwin Kroll blikt terug.

Een ander thema in de uitzending vormt de politiek in Nederland. NOS-verslaggever Bram Schilham vat de ontwikkelingen nog eens samen: het jaar van 'opnieuw' verkiezingen en het kabinet-Balkenende II.

Ook het Koninklijk Huis was het afgelopen jaar in Nederland veelvuldig onderwerp van gesprek. De aantijgingen van prinses Margarita, de affaire rondom Mabel Wisse Smit en de geboorte van prinses Amalia staan nog vers in het geheugen.

Op economisch gebied waren onder andere de recessie, het najaarsakkoord en de supermarktoorlog onderwerpen die veel aandacht kregen in het NOS Journaal. Economisch verslaggever Peer Ulijn geeft zijn visie op het afgelopen jaar.

Het NOS Journaal Jaaroverzicht 2003 sluit af met de na-oorlogse periode in Irak. Naast algemene beelden is er een persoonlijk verslag te zien van verslaggever Gerri Eickhof vanuit Bagdad.

Anchorwoman Sacha de Boer gunt ons een blik achter de schermen van het NOS Journaal.
2 opmerkingen: