dinsdag 23 december 2008

Doutzen Kroes @ Dutch Babes


Doutzen Kroes (Oostermeer, 23 januari 1985) is een Nederlands fotomodel van Friese afkomst met internationale bekendheid. Doutzen woont meestentijds in haar appartement in New York.

Nadat ze was geslaagd voor de havo stuurde Doutzen Kroes een paar vakantiefoto's naar het modellenbureau Paparazzi in Amsterdam. Ze wilde graag wat bijverdienen. Het resultaat overtrof haar verwachtingen, want binnen twee jaar stootte ze door naar de top van het modellenwerk.

Doutzen Kroes loopt modeshows voor Versace, Dolce & Gabbana en Gucci en is het gezicht van de parfumlijn van Calvin Klein. In 2006 sloot ze een contract met het cosmeticabedrijf L'Oréal.

Als het gezicht van L'Oréal werd ze het best betaalde model dat Nederland tot nu toe heeft voortgebracht. In november 2007 werd bekend dat ze het nieuwe gezicht wordt voor lingeriemerk Victoria's Secret.

In november 2007 werd bekend gemaakt dat Doutzen voor twee foto's in de exclusieve 2008 naakt kalender van Pirelli zal poseren.

Ook treedt ze vanaf 21 november 2007 op als ambassadeur voor de campagne "Praat mar Frysk" om de Friese taal te promoten.

Op 15 december 2007 kreeg Doutzen Kroes van de Vereniging van Friese Journalisten de Friese Persprijs uitgereikt.

Ze voldoet volgens de jury voorbeeldig aan één van de belangrijkste criteria voor toekenning van de prijs', zo schrijft de VFJ op haar site. "Zij heeft de publiciteit in de Friese media gezocht noch geschuwd."

Kroes hoort sinds 2008 bij de top vijf van de meest betaalde modellen. In 2007 stond ze al op de dertiende plaats. Ze verdiende in 2007 3,8 miljoen euro.

Doutzen Kroes kreeg op 28 april 2008 haar eigen wassen beeld in Madame Tussauds. De jurk die het beeld droeg was gedoneerd door modeontwerper Roberto Cavalli en is naar eigen zeggen haar favoriete jurk.

Op internet zijn naaktfoto's van Doutzen Kroes opgedoken. Het Nederlandse model poseerde een tijd geleden voor het modeblad Vie, maar het was niet de bedoeling dat de foto's zouden uitlekken.

Kroes baalt ervan dat de foto's op het internet zijn opgedoken, maar meent dat er niets aan te doen valt. "Je kan sommige dingen gewoon niet tegenhouden tegenwoordig."

Het naakt poseren was een "bewuste keuze" van haar, zo benadrukt ze. Maar dat wil niet zeggen dat de hele wereld de foto's hoeft te bewonderen.

Naaktfoto's Doutzen Kroes al op internet

Op internet zijn naaktfoto's beland van topmodel Doutzen Kroes uit Eastermar. In de fotoserie staat Doutzen steeds links in kleding op de foto en rechts zonder. De foto's werden gemaakt door fotograaf Mario Testino en waren bedoeld voor het modeblad V-Magazine in 2007.

In RTL Boulevard zegt Doutzen dat ze het betreurt dat de plaatjes op internet zijn terecht gekomen. De naaktreportage gebeurde met de volledige instemming van het model. Mario Testino is één van de favoriete fotografen van Doutzen Kroes.

Verdwijntruc
Het gaat om een reportage van vier foto's, waarvan de poses op twee foto's vrijwel identiek zijn op het ontbreken van een paar kledingstukken. Zo is Doutzen op een foto gekleed in een jurkje van Chloé, panty van Wolford, hoedje van Lola en sjaaltje van Hermès.

De foto ernaast toont haar alleen nog met de panty van Wolford en het hoedje van Lola. Het sjaaltje van Hermès is ingeruild voor een kettinkje van Cartier. Op de andere twee foto's doet ze eenzelfde soort verdwijntruc maar dan met een jasje van Chanel en een jurkje van Marni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten