zondag 14 december 2008

Prinses Máxima premiere Wit Licht @ Dutch Babes


Máxima begrijpt boodschap 'Wit licht'

Prinses Máxima ziet het belang in van de Nederlandse speelfilm 'Wit licht', waarin Marco Borsato zijn filmdebuut maakt. "Ik denk dat het een hele indrukwekkende film is waar wij heel veel van kunnen leren voor de toekomst", vertelde ze maandagavond tijdens de première van de film.

De 41-jarige zanger is blij met de aanwezigheid van kroonprins Willem-Alexander en zijn echtgenote bij de Amsterdamse bioscoop Tuschinski. "Het is voor ons een prachtige manier om deze film in de etalage te zetten", vertelde de nieuwbakken acteur, die in 'Wit licht' een restauranthouder in Oeganda speelt die op zoek gaat naar het door rebellen ontvoerde vriendje van zijn zoontje. Collega-acteur Thekla Reuten ziet het als 'een kroon op de avond'. "Hun aanwezigheid geeft aan dat het een belangrijk verhaal is", zei ze. "Ik vind het fantastisch dat ze er zijn."

Niet alleen de Nederlandse hoofdrolspelers van 'Wit licht' waren van de partij, maar ook Oegandese acteurs waren naar Nederland gekomen voor de première. "Het is hier koud, maar ik vind het erg spannend om erbij te zijn", vertelt Abby Mukiibi Nkaaga, die generaal Obeke speelt in de miljoenenproductie. "Ik vind dat het een krachtige film is geworden die hopelijk de wereld gaat veranderen."

De massaal toegestroomde bekende Nederlanders staken hun bewondering voor de populaire artiest niet onder stoelen of banken. "Ik vind het echt superstoer dat hij dit doet", vertelde zangeres Do. "Je moet toch wel je nek uitsteken om als zanger de hoofdrol te gaan spelen in een miljoenenfilm."

Daphne Deckers denkt dat Borsato zijn succes vooral te danken heeft aan zijn charisma. "Het is niet de knapste man van Nederland en ook niet de beste zanger van Nederland, maar als ik dat liedje 'Dochters' op de radio hoor, moet ik iedere keer huilen", bekende ze. "Zijn stem weet je te raken en heeft zijn hart op de goede plaats."

Componist en goede vriend John Ewbank is niet bang dat Borsato de muziek de rug toekeert nu hij de smaak van het acteren te pakken heeft gekregen. "Ik voetbal graag in mijn vrije tijd, maar dat betekent ook niet dat hij mij kwijtraakt", lachte hij. "Ik ben heel blij voor hem, heel trots op hem en ik weet zeker dat hij het goed gaat doen."

koninklijke première van de speelfilm 'Wit Licht'. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima woonden maandagavond 8 december de eerste voorstelling bij in Tuschinski in Amsterdam.

Marco Borsato gaat maandagavond met de billen bloot. In Tuschinski in Amsterdam gaat de film Wit Licht, waarin de zanger de hoofdrol speelt, in première. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima komen zijn acteerdebuut bekijken.

Naast het prinselijk paar zijn ook een aantal Afrikaanse acteurs uit de film aanwezig. Onder hen is Abby Mukiibi Nkaaga, die eerder te zien was in de Hollywoodproductie Last King of Scotland.

Wit Licht vertelt het verhaal van Eduard Zuiderwijk (Borsato), een kok en restauranteigenaar in Afrika die na de dood van zijn vrouw Anna (Ricky Koole) alleen voor de opvoeding van zoon Thomas staat. Als Abu, het zoontje van een van zijn zwarte personeelsleden, na een overval op zijn dorp wordt meegenomen, is Thomas ontroostbaar. Eduard besluit een poging te wagen het beste vriendje van zijn kind, dat in een rebellenkamp wordt opgeleid tot kindsoldaat, te vinden.

Wit Licht is de titel van het megaproject waarmee Borsato dit jaar Nederland overspoelde. Eerst een album, daarna een concertreeks en nu de film van regisseur Jean van de Velde, die vanaf 11 december in de bioscoop draait.
1 opmerking:

 1. De Belgische cineast Rob van Eyck kan een telefoontje van de RVD verwachten dat wanneer hij zijn plannen doorzet om een film te maken waarin een Maxima-lookalike uit de kleren gaat, hij voor de rechter gedaagd zal worden. De Belg Van Eijck heeft namelijk het plan in zijn film Afterman 3 prinses Maxima en de Belgische prins Laurent te laten figureren. Bovendien zou Maxima een pittige naaktscène moeten spelen.

  De cineast organiseerde gisteren in Brussel een casting voor Maxima-lookalikes. Ook Nederlands bekendste Máxima-lookalike, Jolanda Gruyters uit Den Bosch, was aanwezig op de set, maar weigerde de filmrol toen zij hoorde dat zij als prinses naakt voor de camera moest en ook nog een seksscène diende te spelen.

  Gruyters was tegen een porno erotische scène met de held uit de film, Afterman, ‘omdat de echte Máxima dat ook niet zou doen’. “Het zou me mijn boterham kosten,’’ aldus Jolanda, die – sinds zij uit 390 jonge vrouwen als best gelijkende werd gekozen – er een dagtaak van maakt Máxima te spelen.

  Follow up:

  In de film van de Vlaamse cineast Rob Van Eyck is Máxima een der laatste koningshuistelgen die een wereldwijde vogelgrieppandemie overleven. De Vlaamse cultfilmer Rob van Eyck
  is nogal een aparte figuur. Hij maakte de geflopte films Afterman deel 1 en 2. En nu komt dus deel 3 eraan.

  Naast Gruyters draafden ook enkele Vlaamse Maxima lookalikes gisteren in Brussel op, maar ook die haakten af toen zij hoorden van de pittige naaktscènes die zij geacht werden te moeten spelen. Van Eyck maakte zich gisteren in Brussel nog niet erg druk. Hij verwacht dat er nog wel een Maxima te vinden is die voor zijn camera uit de kleren wil gaan. Ook het feit dat de Rijksvoorlichtingsdienst zo goed als zeker een stokje zal steken voor zijn plannen om een blote Maxima te laten zien, maakte hij zich (nog) niet druk.

  BeantwoordenVerwijderen