zaterdag 6 december 2008

Leontien van Moorsel @ Dutch Babes


Oud-wielrenster Leontien van Moorsel uit Boekel heeft haar biografie gepresenteerd. 'De rit van mijn leven' werd geschreven door Marjolein Hurkmans.

Leontien van Moorsel vertelt in het boek openhartig over de moeilijkste periode van haar leven: toen ze anorexia had en niet al te gemakkelijk was voor haar omgeving.

Maar uiteraard vertelt ze ook over de grote successen in haar wielercarrière en de geboorte van haar dochtertje Indy.

Leontien van Moorsel - De rit van mijn leven

Succes heeft vaak ook een donkere keerzijde. Iemand die daar volmondig over mee kan praten is Leontien van Moorsel, die naast ongekend grote roem als wielrenster ook moest worstelen met bijvoorbeeld een eetstoornis, waarbij ze jarenlang leefde op niet meer dan een blik sperziebonen per dag.

In het boek 'Leontien van Moorsel – De rit van mijn leven' vertelt ze aan journalist Marjolein Hurkmans openhartig haar verhaal.

Over de vele ups en downs in haar leven, haar strijd tegen de eetstoornis, het moederschap dat haar leven nieuwe invulling geeft nu de pedalen niet langer meer permanent ronddraaien en het bedrijf dat ze nu samen met haar man Michael Zijlaard runt.

Maar ook over haar enorme successen en wat ze er voor over had om het te bereiken. Een boek over een fenomeen die in alles het uiterste van zichzelf vergt.

Vriendin Danielle Overgaag kreeg het eerste exemplaar van Leontien van Moorsel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten